Възобновени са три разследвания срещу Николай Цонев

Прокурори преглеждат неизгодни договори за доставки за армията
28 авг 2009 16:47,
5
Възобновени са три разследвания срещу Николай Цонев
Снимка: БГНЕС

Възобновени са три досъдебни производства срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев след извършени служебни инстанционни проверки от Военноапелативната прокуратура.

Разследванията се отнасят за периода 1999–2000 година, когато Цонев е бил управител на "Снабдяване и търговия", а след това директор на "Управление на доставките" при Министерството на отбраната.

Прокурорите ще разследват неизгодни договори с различни български и чуждестранни фирми за доставки и съхранение на хранителни продукти, на техническо имущество и резервни части за нуждите на Българската армия. Според прокуратурата от тези сделки министерството е ощетено с около един милион лева и 143 000 долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
bg army преди 14 години
Досега това е най-гаолемия пич който е бил шеф на армията никой никога не е правил толкова колкото той направи за работещите в тази система. Може и да е лапал, но помисли и за подчинените си. Кой друг го е правил досега че не се сещам.
4
0
 
0
 
! Отговори
boko преди 14 години
Чакам ефективни присъди.Всичко останало е буря в чаша вода
3
0
 
0
 
! Отговори
мв преди 14 години
Всички са краднали като за последно,ВЕКЪТ НА ГОЛЯМОТО ЛАПАНЕ,НА ГОЛЯМОТО УЖИЛВАНЕ,а народеца изпаднал в дълбок летаргичен сън.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този човек сега да си плати супниците и да върне милионите и да е жив и здрав да си яде в тях. ***!
1
0
 
0
 
! Отговори
voinik преди 14 години
be toq 4ovek napravi tolkova mnogo za Bg armiq za kratkiq period v koito be6e ministur-...ne vqrvam da e zloupotrebqval!