Обвинител №1 подкрепи промените в НПК

"Хората се страхуват повече от държавата, отколкото от престъпниците"
28 яну 2010 11:26,
63

Главният прокурор Борис Велчев защити промените в НПК, които бяха приети на първо четене в парламента.

Велчев заяви, че те няма да направят прокуратурата по-силната страна в процеса, но не отрече, че ще й дадат повече възможности.

„Нека се замислим каква е ползата от една прокуратура в общество с огромен дефицит на справедливост“, попита риторично обвинител №1.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 14 години
Т. нар. депутати, които по една или друга причина са ПРОТИВ предлаганите промени в НПК от сегашният министър на правосъдието, за многото си години престой в парламента предложиха ли смислени идеи, за да се предотврати или намалее значително тежката престъпност / убийства, дрога, отвличания, проституция / ? След като за толкова години не написаха правилния НПК, то сега от какви съображения критикуват новите идеи на Попова ?Изглежда не всички в тази държава желаят тежката престъпност да бъде сведена до минимум !? ... те си знаят най - добре причините за това ...Нека да им припомним на същите тези господа, самоопределящи се като депутати, че 19 г. у нас нямаше приет закон в парламента срещу прането на пари, който беше приет едва на 20 - та година от ' демокрацията ' у нас ! А същите тези господа не бяха ли по няколко мандата в парламента или в министерски съвет ?При гласуването на този закон ясно ще си проличи кои точно депутати искат тежката престъпност у нас да бъде сведена до минимум и кои не желаят това ! Нека се направи поименно гласуване в ефир по националните телевизии и после избирателите ще знаят за кого да гласуват на следващите парламентарни избори ! Това е толкоз просто и логично , нали ? А и ще видим къде трябва да търсим ' мозъка ' на наглите ...
21
0
 
0
 
! Отговори
До преди 14 години
Г-н Главен прокурор ! Може ли за убийство прокурор да сключва споразумение с убиец и дори този убиец да е с криминално минало .Никъде по света го няма! Затова не ви вярваме ......Обикновените хора никога няма да бъдат защитени от "ДЪРЖАВАТА " ! МВР И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В БГ СИ ОСТАВАТ ЕДНА МАФИЯ
20
0
 
0
 
! Отговори
SarcasticGrin преди 14 години
Според мненията ви следва да се откажем от всички мерки за държавна принуда и да се надяваме, че извършващите противоправни прояви ще се окажат индивиди със силно изразено самосъзнание и сами ще влизат в затворите. После плюйте, че се извършват толкова много кражби, грабежи, изнасилвания и никой не е респектиран от държавата.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хамстера от "Наглите" вече е на свобода срещу 20 хиляди лева гаранция-Браво
18
0
 
0
 
! Отговори
ромският Брад Пит преди 14 години
бат бойко мой човек, ша знайш
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нека се замислим каква е ползата от една прокуратура в общество с огромен дефицит на справедливост, попита риторично обвинител 1.А кой генерира този дефицит на справедливост се знае от край време, но скрити под тогите си никой не може копче да им каже. Даже Дон Калцоне яде там дървото в крайна сметка !
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз пък искам силна държава с работещ съд
15
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 14 години
а Бойко на кого е човек ?
14
0
 
0
 
! Отговори
СССРейчо преди 14 години
Борис Велчев е човек на Гоце Първанов. За 3 години нищо !!! Спасени са десетки мзафиоти, а топ-червените бандити изобщо не се разследват. Ако не ни наблюдаваха от ЕС щеше да постигне и повече "успехи"...Теоретик Ленинец, ностоящий..., това е ВЕЛЧЕВ !!!
13
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 14 години
Бойко ви го каза - законите ще бъдат пренаписани от прокурорите; с други думи край на адвокатските номерца.Стига вече!Да се сложи край на престъпната дейност на защитниците на доказано недоказани престъпници, като Марковски,като тази дето вчера са я запалили.Да горят в ада такива "защитници",които поставят стремежа за печлба от защитата на престъпниците над собствения си морал.
12
0
 
0
 
! Отговори
Страхлив преди 14 години
"Хората се страхуват повече от държавата, отколкото от престъпниците" ... И справо господин Велчев ... И с право ! Не престъпниците, а държаната им дава мизерни пенсии и заплати, с които едва оцеляват ! Не престъпниците, а държавата закрива училища и болници ! Пак държавата е тази, която съдира по десет кожи от хората с всевъзможни данъци, такси , налози, сметки, винетки, м.инетки и т.н. Накрая държавата прогласува закони, каквито няма и в Сомалия в ущърб на обикновения човек. Как да и вярваш ?
11
0
 
0
 
! Отговори
Morwel преди 14 години
Проблемът е, че само се демонстрира работа, а всъщност със "затварянето" на едни вратички се отварят други...
10
0
 
0
 
! Отговори
до SarcasticGrin преди 14 години
Не съм чел поправките и не знам дали това е най-удачния вариант, но се радвам.....Я не читал Солженицына, но осуждаю.....
9
0
 
0
 
! Отговори
SarcasticGrin преди 14 години
Не съм чел поправките и не знам дали това е най-удачния вариант, но се радвам, че поне се работи към затваряне на процесуалните вратички за безкрайно отлагане на делелата. В момента е абсурдно как заради неявяване на адвокат или вещо лице делото се пренасрочва и така се влачи с години. Също така, според мен, трябва да се признаят за доказателствени средства СРС (използвани дори и без предварително разрешение на съдия) както и видео записи от охранителни камери,да се разследват фалшивите болнични
8
0
 
0
 
! Отговори
до Адвокат преди 14 години
именно това е целта - ББ да разчисти всички конкуретни мутренски групировки и да остане едноличен лидер в подземния свят. Иначе СИ-Банк си продава Цветелинките, и стадото се реди да си ги купува
7
0
 
0
 
! Отговори
адвокат преди 14 години
Защитен свидетел - друг престъпник или полицай по пройзводството. Лесно отстраняване на конкуренцията ще има.
6
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 14 години
Нека се замислим каква е ползата от една прокуратура в общество с огромен дефицит на справедливост, попита риторично обвинител 1.Само дето е забравил да спомене що за прокуратура е тази която той оглавява и рекламира.
5
0
 
0
 
! Отговори
да преди 14 години
Главният прокурор проспа четири години - ще проспи и още три. Той е там да пази червените ***, нали такъв е и неговият ген! Др. Велчев, какво прави четири години, защо не поиска от твоите социалисти/комунисти да направят текстове на НПК, такива, каквито искаш, а само се жалваш. Сега с х. ББ сте си лика - прилика - хленчовци и смешници. Или иначе казано - правите"шменти-капели" /цитат от х.ББ/
4
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
естествено че хората ще се страхуват повече от държавата, след като в сегашния й състав именно тя е симбиоза от мутри и милиционери, готови да подслушват и рекетират гражданите. Нищо старо не е забравено, но лошото е, че и нищо ново не е научено.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Той може да го подкрепя, но Конституционния съд едвали .