От другата страна: Пожарникарите

Как спиш, след като си видял дете да умира в огъня
8 мар 2010 11:00, Екип на Dnes.bg
97

 

Как спиш, след като си видял дете да умира в пожар, какво е да носиш отговорност за живота на няколкостотин души на няколко хиляди метра над земята, какво мислиш за хората, когато работата ти е да събираш боклуците им.

В пет поредни дни Dnes.bg ще покаже отвътре пет професии и нещата, за които не подозираме в тях.

В понеделник пожарникари разказват за приятелството, за трагедиите и за смешните случки, с които ги сблъсква професията.

Във вторник ще видите как изглежда полет от предното стъкло на пилотската кабина.

В сряда ще покажем това, което не виждаме, докато се возим в трамвай.

В четвъртък трима души ще разкажат как са се оказали в „чистотата“.

В петък камерата ни ще покаже това, което вижда водачът на метрото, докато с часове пътува по тъмните тунели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
3
 
! Отговори
ник преди 14 години
Ами един лекар в болницата след 10г учене взима 650лв
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има възрастни хора по селатата който се притесняват да ни се обадят, защото мислят, че трябва да ни платят. Къса ти се сърцето като го видиш този човечец, изгоряла му е плевнята или къщичката която цял живот е градил и с треперещи ръце те пита какво ще ми струва. Защото е свикнал където и да иде да му искат пари. А колко гориво и техника трошим по тези горски пожари заради някой който е решил да запали сухата трева, че да изникне зелена и да си пасе овцете или пък просто е решил да пали и това е
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз имам 13г. служба и съм на 33г. наистина има много рискови ситуации но това ни е работата. Вадили сме много загинали от катастрови, без раце, крака, отворени глави и повечето са млади хора. Няма как да не мислиш за това после защото имат семейства ....абе ужасно е направо и чувството не е приятно. Но ако спасиш някой затиснат в автомобил или в пожар чувството е много по хубаво. Аз лично съм ги изпитвал много пъти и двете положения. А за заплащането няма какво да говорим, не сме само ние така
66
0
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 14 години
Много хубава мъжка професия-там от където всички бягат пожарникаря трябва да влезе,на 11 септември над 1000 пожарникаря влязоха да спасяват хора в кулите с ясната мисъл че няма да се върнат никога при близките си,трябва човек да се замисли да ли си заслужава за 800лв.да оставиш децата си сираци.
65
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 14 години
Е да, но тук има едно ако,защото според мен за тази рискова професия не би трябвало да са толкова та дори и след 15г. служба.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ако имаш 12г. служба ще ги вземеш
63
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 14 години
Какви 1000лв. бе човек те и 700лв. не взимат.
62
1
 
4
 
! Отговори
Ива преди 14 години
Съгласна съм с теб, защото и аз съм съпруга на пожарникар и знам какво е.Лошото е , че тяхната професия е недостатъчно оценена, но нека се знае от всички , че това са едни от най-достойните за уважение хора.
61
0
 
4
 
! Отговори
xyz преди 14 години
Господ да пази мъжете ни, за да се прибират след всяко дежурство живи и здрави при децата ни!
60
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 14 години
Войнов е N1 Пожарникар и те го махнаха :(Знам неговата работа знам че за него нямаше събота или неделя празник или делник той беше винаги на работа и на всеки голям пожар .С огромно уважение към вас г-н Войнов няма да има никога по голям пожарникар от Вас.
59
0
 
14
 
! Отговори
Васко преди 14 години
Браво !!Страхотно филмче, пожарникарите са най-великите хора !!!
58
0
 
11
 
! Отговори
Яни преди 14 години
ГЕРОИ!
57
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пожарникарят трябвя да има много акъл за да знае какво трябва да напряви по време на пожар , и да няма такъв за да го направи
56
0
 
6
 
! Отговори
Rosica Ianakieva преди 14 години
Kolegi wie znaete za6to ste o6te w tazi slujba Nie ne sme represiwen aparat a pomagame na horata W momenta imame 17 deca na zaginali ogneborci Pazete se zaradi wa6ite deca Da ste jiwi i zdrawi
55
0
 
20
 
! Отговори
Ивайло преди 14 години
Баща ми е пожарникар от 25 години! Какво да ви кажа, доблестни хора, но и много си патят.На баща ми белите дробове са вече черни, да не говорим че цялото му тяло е с белези от изгарания!Много пъти животът му е бил на косъм, но казва, че като спаси човешки живот, това осмисля всичките мъки през годините.
54
0
 
3
 
! Отговори
d преди 14 години
Евала.
53
0
 
19
 
! Отговори
съпруга на пожарника преди 14 години
хора,като хора,работа,като работа.И все пак МЪЖКА ПРОФЕСИЯ!Трябва да ви кажа,че всеки не става за там.И вие дето много говорите и пишете глупости,помислете си,бихте ли се качили в горящ апартамент на 10-я етаж на един блок да гасите?Бихте ли стъпвали по горящите греди на двуетажна къща,за да спасите човек ,който в уплахата си е останал в един незасегнат ъгъл на втория етаж?Бихте ли влезли в горящ масим гора,или в горящи подземни помещения на предприятие с кислороден апарат,действащ за малко?
52
0
 
3
 
! Отговори
beliver преди 14 години
Ама сериозно ли? Ти ли си работника там? Е, колко голям беше, къде, какво се бе запалило,защото не миришеше?
51
0
 
0
 
! Отговори
fireman преди 14 години
............... иначе не беше нещо сериозно ................
50
0
 
1
 
! Отговори
fireman преди 14 години
...........ами когато се обадят за по-голям пожар излизаме с две коли...........