От другата страна: Пилотът

Небето е по-добро място от земята, но никой не е останал тук
9 мар 2010 10:10, Екип на Dnes.bg
53

Как спиш, след като си видял дете да умира в пожар, какво е да носиш отговорност за живота на няколкостотин души на няколко хиляди метра над земята, какво мислиш за хората, когато работата ти е да събираш боклуците им.

В пет поредни дни Dnes.bg показва отвътре пет професии и нещата, за които не подозираме в тях. В понеделник пожарникари разказаха за приятелството, за трагедиите и за смешните случки, с които ги сблъсква професията.

Още по темата

Във вторник един пилот разказва за това, че той и колегите му намират небето за по-добро място от земята. Вижте как изглежда полет от предното стъкло на пилотската кабина.

В сряда ватман с над 24 години стаж показва това, което не виждаме, докато се возим в трамвай.

В четвъртък трима души споделят как са се оказали в „чистотата“.

В петък камерата ни ще покаже това, което вижда водачът на метрото, докато с часове пътува по тъмните тунели. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 14 години
Браво батка! Перфектно!
26
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 14 години
На скоро летях под командването на този пилот и останах много доволен.Страхотно излитане и страхотно кацане!Приятни полети занапред от мен!
25
2
 
2
 
! Отговори
ива преди 14 години
до АВИОДИСПЕЧЕРА много мога да споря с теб.ако при теб в авияциата има романтика ,отговорноста къде я оставаш.да романтиката е в леката авияция.един залез е красив гледан отвсякъде.не е достатъчно само уши и очи да имаш,но и много акъл диспечеро.25-обзора е в ППС.той да нее АУАКС да гледа навсякъде.
24
1
 
10
 
! Отговори
Авиодиспечер преди 14 години
Недей се обажда неподготвена ;)) И не ставай диспечер с тоя акъл. В авиацията е пълно с романтика, но трябва да имаш очи да гледаш и уши да слушаш.
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много интересна поредица, очаквам с нетърпение следващите. Поздравления!
22
0
 
13
 
! Отговори
////// преди 14 години
Какво ще рече няма романтика? Един залез гледа от 10 хил. метра е много по- красив отколкото гледан от замята, уверявам те в това. Освен това, не всички диспечери мечтаят да са горе. И наистина, абсолютно си "права" че пилотите и на идея си нямат колко е натоварено около тях :D те са марсианци и не знаят какво става около тях.
21
12
 
7
 
! Отговори
ива преди 14 години
да,интересно но в авиацията няма романтика(независимо от стюардесете( ,а само отговорност.зада премине един полет нормално има и една категория хора които винаги мечтаят да са там горе в слънчевото небе ,но са обречени да стоят на тъмно пред индикаторите и да контролират полета-ДИСПЕЧЕРИТЕ.до голяме степен безапосността на полета зависи от тях.ето пилота казва че е спокойно и няма трафик,но това нее така.те самите не предполагат колко е натоварено около тях.успешни полети.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Една от най-страхотните професии. Няма нищо по-красиво от това да летиш. Полетът, това е свободата в нейният истински образ.
19
17
 
2
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Шофьори на самолет.
18
0
 
17
 
! Отговори
Simeon преди 14 години
и аз ще стана пилот
17
0
 
6
 
! Отговори
Ахаа преди 14 години
Полета е София-Варна
16
2
 
12
 
! Отговори
някой преди 14 години
Виждам, че друг "някой" не се е возил като мене като малък в пилотската кабина на пътнически самолет и го е яд - и затова ми е сложил минусче :-)Пожелавам на всеки който иска да се повози на мястото на пилота!
15
0
 
13
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMANI преди 14 години
DA RABOTISCH...S UDOVOLSTVIE...MECHTA ZA VSEKI....
14
2
 
15
 
! Отговори
някой преди 14 години
Аз като бях малък и се возих в Ан-24 до морето, си спомням че пилотите ме пуснаха в кабината да гледам оттам какво се вижда и беше супер!!!
13
1
 
16
 
! Отговори
snrs преди 14 години
браво! първото смислено нещо от създаването на Днес.бг. идеята е добра и лично на мен ми е много интересно. продължавайте..
12
3
 
13
 
! Отговори
Бургас преди 14 години
Браво браво но няма винетка.
11
1
 
20
 
! Отговори
преди 14 години
dnes.bg, най после и вие да направите нещо хубаво! Поздравления! След като местихте реките Марица и Струма и съответните магистрали из България, най после си седнахте на задните части и се проявихте като професионалисти. Мерси!
10
0
 
20
 
! Отговори
Мариан преди 14 години
Браво за идеята! Добро излитане и кацане. Леко копира Just planes, които детайлно представят много авиокомпании и самите полети. Трябваше да оставите реалния звук в кабината, за да чуем командите - ротейт, гиър ъп, както и комуникацита с кулата.Това са интересни неща и биха представлявали интерес за тези, които се интересуват.
9
1
 
22
 
! Отговори
kolega преди 14 години
evala na pilotite !!! Golqma otgovornost koqto mnogo malko hora biha vzeli!
8
2
 
12
 
! Отговори
... преди 14 години
Nqmash idea kolko typ te pravi komentara ti