Търсят се и едни други 2 милиарда

Фискалният резерв се стопява, предупреждава БСП
13 апр 2010 15:30,
335
Търсят се и едни други 2 милиарда
Снимка: БГНЕС

Бившите и настоящите управляващи вече започнаха да се замерват не с милиони, а с милиарди.

Лидерът на БСП Сергей Станишев отвърна на атаката на ГЕРБ за 150-те неизгодни договора на стойност два милиарда лева, като попита къде са едни други 2 милиарда лева – от фискалния резерв.

Бившият премиер припомни, че в края на управлението на тройната коалиция е оставен рекорден фискален резерв от 8,200 милиарда лева. Само осем месеца след началото на управлението на ГЕРБ там вече има 6,300 милиарда ЛЕВА.

„Къде са парите“, обърна се към настоящите управляващи соцлидерът. Опозицията ще инициира създаването на анкетна комисия, която да проучи този въпрос.

Според Станишев вероятно се кърпят бюджетни дефицити. По думите му правителството на ГЕРБ харчи много повече, отколкото е харчило неговото, но без да има реален резултат.

Лидерът на БСП се присъедини към мнението на Иван Костов, че реформи практически няма.

„Кажете ми една“, обърна се към журналистите той. В същото време антикризисните мерки не са включени в програмата на парламента и за тази седмица.

„Обвинения и димки“ – така определи Станишев атаките срещу него за 150-те неизгодни договора.

Правителството търси извинения за собствената си неспособност да се бори с кризата, е обяснението на опозицията.

Депутат от парламентарната група на левицата поискал информация от председателя на парламента Цецка Цачева за цитираните злоупотреби, но получил отказ.

Това кара социалистите да смятат, че се крие истинската информация, за да „не могат да бъдат оборени лъжите на ГЕРБ“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** ***! БЪЗИКАШ (така се пише)!
300
1
 
0
 
! Отговори
омръзна ми от неграм преди 14 години
*** ***! ПРИЯТЕЛЮ, БЕЗСЛАВНО, БЛИЗКИ! За словореда и пунктуацията да не говорим!
299
3
 
2
 
! Отговори
КОН С КАПАЦИ преди 14 години
Жалко че сме народ с голяма история. За 45 г една организирана банда (комунистите) успя да ни ушушка здраво ,И вместо да сме солидарни с хората които ни показаха в каква кал сме живели и се борят за да живеем по добре ние се подаваме отново на провокацийте на същата тази червена банда . Помислете добре в коя държава те са били на власт и тя е прокопсала----- НЯМА ТАКАВА
298
2
 
2
 
! Отговори
НЯМА СТРАШНО... преди 14 години
НЕМА СТРАШНО!..СЛЕД ГЕРБ ИДВАТ:МВФ И ИВАН КОСТОВ!!!БСП,НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЪБЕРЕ ГЛАСОВЕ ЗА СТАБИЛНО ЛЯВО ПРАВИТЕЛСТВО!...И ДА ГО СЪБЕРЕ-ЩЕ ПАДНЕ!...ПЪК,МОЖЕ И В АТАКА ,ДА НИ Е КЪСМЕТА!!!!
297
4
 
3
 
! Отговори
Правило без... преди 14 години
изключение: Колкото по-малко червени има в една страна, толкова по -добре живеят хората там.............из стенопис в египетска гробница.
296
2
 
2
 
! Отговори
Bugarcho преди 14 години
Hamster,Davak parata!
295
4
 
12
 
! Отговори
zhka преди 14 години
Ама нали, СКЪПИЯТ НИ Б.Б. каза, че тая пица ще е гарнирана вече с безброй истински кашкавали, сирена, шунки и "ала бала"... Тъй като непрекъснато си говори за предишното правителство, какво му се е струпало на главата, не споменава и ДУМИЧКА дори, за предишните *** от НАЧАЛОТО НА ПРЕХОДА! Ах, тази ПИЦА!!!
294
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ами как няма да свършат кинтите,като кака ти Цецка,както и всички останали са харчили по 30 бона на месец извън заплатата и всички тея харчове ги поемаме ние.за тея хора криза няма!затова не се взимат никакви мерки за справяне с кризата.
293
1
 
11
 
! Отговори
ДИЯН ОТ КАРНОБАТ преди 14 години
ГЕРБ ИМАТ МАНДАТ ДА СЕ ДОКАЖАТ,ИЗГЛЕЖДА ЧЕ ГИ БИВА В СЕКВЕСТИРАНЕТО.
292
2
 
14
 
! Отговори
Castor преди 14 години
Бюджет 2010: не била постна пица, а само блат...ама и това не е сигурно...
291
4
 
11
 
! Отговори
zhka преди 14 години
Ако, негласно - без обществено достояние - това ПРАВИТЕЛСТВО са си поставили за цел да ни ПОБЪРКАТ и ОКОНЧАТЕЛНО ДА НИ ДОВЪРШАТ, ПОСТИГНАХА го на само 95% досега! Толкова ли е "КЬОРАВ" българския народ??? Ако, все още можем да направим нещо добро за нашата СТРАНА, да потърсим ЛИЧНОСТИ за УПРАВЛЕНИЕ , а не като досегашните от 20 год. насам!
290
14
 
11
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Заради това момиченце от снимката съм си вързал червен конец на *** - против уроки.
289
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
крадеца вика дръжте крадеца.серГЕЙЧО в първите месеци от управлението на герб беше шокиран-ни кост ни вест,ама сега се отприщи,да бяха го закопчили тогава-щеше да си каже всичко руския БЛЯТ.сега се пени като ***-избива си комплексите ккрадеца
288
1
 
1
 
! Отговори
враня преди 14 години
за тебе комунист нямя да остави приятельо просто си нямаш на идея че те все оща са тук но мисля че ще си идат беславно е беше бавно и болезнено но това им е в кръвта на комунистите и фашистите много блиски роднини една подробност хитлер е запазвал добрите и умните професионалисти а колегите от другата страна са ги избивали
287
2
 
0
 
! Отговори
враня преди 14 години
или си малаумен или се базикаш
286
2
 
0
 
! Отговори
враня преди 14 години
неразбираемо
285
6
 
13
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
За мен в Българският език не съществуват изразни средства, с които може да се опише цинизма на това Станишево изявление. Сигурно има и достоини хора в БСП, но такава гнус в управлението им ...........
284
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
До 201Аз съм безпартийна и чета форумите за да преценя настроението на хорта от народа. Ти си много лош и зъл човек.Каквито и да са политическите възгледи на един човек никога ама никога не трябва да кълне защотото накрая това което изрича на неговата глава се стоварва.Това е само съвет-пък нататък ти си знаеш,дано Господ ти прости лошите думи
283
1
 
0
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
продължение: поправям се - заплащане на създаден запас от горива.
282
4
 
2
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Аз споменах. И какво като го е назначил Станишев? Бойко като е бивш съдружник на Петров? Можеш ли да знаеш предварително кой какво ще направи? Жени ме се за едно/мислиме си/ , а то какъв дзвер се оказва. Важното е, че не му е отварял чадър. Впрочем и прословутия спонсор на президента Стойков по време на Станишев му спретнаха делата.Пак никакъв чадър