Дянков се "изхвърлил" за обръчите на десницата

Иван Костов и Мартин Димитров искат извинение
15 апр 2010 12:30,
131
Дянков се "изхвърлил" за обръчите на десницата
Снимка: БГНЕС

Публично извинение от финансовия министър Симеон Дянков поискаха лидерите на „Синята коалиция” Иван Костов и Мартин Димитров.

Причината е отговорът на Дянков на упрека на десните, че управлението на ГЕРБ е „ляв популизъм”. На дебата в сряда Симеон Дянков реагира на този упрек с думите: „И отляво чувам, вече и отдясно ни упрекнаха защо не сме изплатили веднага всичките дължими пари на, разбира се, техни обръчи и кръгове, като сме влезли на власт”.

Костов и Димитров искат финансовият министър публично да каже кои са фирмите, които той включва в „техните обръчи и кръгове”, също да посочи кой представител на „Синята коалиция” е поискал задълженията да бъдат разплатени веднага.

В случай че не го направи – да се извини публично.

„Сигурни сме, че неговото възпитание ще го накара да даде правилен отговор. Така е прието в света, към който сме тръгнали и от който той дойде”, каза Иван Костов.

Костов определи думите на Дянков като „изхвърляне” и го призова да даде „на заден ход”.

„Синята коалиция” не постави ултиматум към Дянков. Напротив, в изявлението си лидерите подчертават, че представляват единствената парламентарна формация, която подкрепя неговите реформаторски усилия.

„Емоционални действия от наша страна не очаквайте”, увери Мартин Димитров.

Още по темата

Друг е въпросът, че точно „реформаторските усилия” на Дянков, въплътени в антикризисна програма от 60 мерки, станаха повод Костов да упрекне ГЕРБ в „ляв популизъм”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
w преди 14 години
Дянков се "изхвърлил" НА обръчите на десницата
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
особено пък мартинчо е един икономист, та чак дрънка....виж, другия е учил марксистко-ленинска икономика, начи разбира...
118
2
 
3
 
! Отговори
до 126 преди 14 години
Хората ги мислят за едни от най кадърните политици и икономисти,а не мишоци като теб .... :)))
117
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тези двамата *** от снимката за какви се мислят???
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ОЛИМП,ОЛИМП,ОЛИММП
115
2
 
1
 
! Отговори
пресмехулник преди 14 години
Всички ще освободиме Б-я от присъствието си рано или късно. Тук драги ред няма. Петър Танчев за сведение няма нищо общо с "червените старчета"/Виж Костов и Бойко имат:)/ За гласуването ти сам го каза как си бил прет парламента против комунистите... -от там и заключението за против. Казваш, че се заяждам. Бих казал, че споря... при това учтиво ис уважение към опонента... , може да има закачка, но в рамките на добрия тон. Ти явно си харесал изказа на С. Дянков.Аз лично харесвамдруг Симеон-Радев:)
114
1
 
5
 
! Отговори
д-р Кука преди 14 години
Това момченце С.Дянков се взема много на сериозно.Повече от очевадно е,че е много емоционален,реагиращ първосигнално без дори да се замисли за това което говори.Такъв човек не СТАВА за министър.А и на практика с действията си до сега не е показал и ни най-малко,че ще идзвади на показ данни за грабежите на тройната коалиция.На практика ще се окаже,че и той като пожарникаря е подводница на престъпните *** от Позитано 20.
113
0
 
4
 
! Отговори
някой преди 14 години
Ами сега?! Министърчето ще иска ли лична среща със Синята Коалиция?!
112
2
 
2
 
! Отговори
gg преди 14 години
До 118Присмехулник, виждал съм как постоянно се заяждаш с хората във форума и май само това можеш да правиш. Ти откъде си сигурен дали съм гласувал против, за или дали въобще дали съм гласувал. Споменаването ти на другаря Петър Танчев, говори че си от онези червени старчета, който така или иначе ще освободят България от присъствието си рано или късно. Това е истината.
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво извинение, направо импийчнънт.Нали те бяха най-кресливите, спрямо президента.Ще измислят и процедура за импийчмънт за зам.премиер. Колко му е.
110
3
 
3
 
! Отговори
yann преди 14 години
Абе тази костенурка още ли е жива?Нали беше обиден? Нали не искаше да говори?Обаче, откакто видя шанса да стане отново "велик", при един прогнозиран провал на ГЕРБ, стана мнооого словоохотлив.
109
2
 
1
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
продължение. С репликата си спрямо твойто подигравателно отношение спрямо Костов /въобще не го харесвам/ исках да ти кажа, че и той си имаше своя миг на слава и има сега своя залез. Това го чака всеки лидер. Чърчил също е губел избори и то когато цял свят му се възхищаваше8веднага след войната/ Ще ги загуби и Бойко и то мисля следващите. Това е нормално, обратното не е. Костов може да е всякакъв, но от него Петър Танчев не става/дано да разбираш за какво ти говоря. Просто друга бира е.
108
2
 
3
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
за 97 Точно това е приятелю/ко Ти отиваш да гласуваш против. Вероятно после си гласувал за царя, след това за Бойко...Сигурен съм по това което пишеш, че теб не те интересува програма, теб не те интересува качеството на това за което гласуваш. Лично аз съм гласувал на първите избори цветно. Гласувах си за партията на която симпатизирам, но тъй като познавах като специалист и като човек опонента ни в мажоритарния вот си гласувах с чиста съвест за него. Много по демократично е да кажеш ЗА.
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Dqankov e psihopat!
106
5
 
3
 
! Отговори
Писател преди 14 години
Уауууу. Те са архангели направо. Как с 1000 лв Премиерска заплата се придобиват всички съществуващи имоти? Костов, Костов...5000 дка зема.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гения на злото.
104
2
 
4
 
! Отговори
импийчмънт преди 14 години
Бързо една анкетна комисия по случая и после процедура по импийчмънт за Костов и Димитров.
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Синята коалиция тя пък една коалиция с х*й да я сочиш.
102
7
 
4
 
! Отговори
ТОДОР преди 14 години
КОСТОВ Е ГЕНИИ,ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
101
3
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 14 години
няма значение че е бил опозиция на цели 3 правителства. Това поне в България нищо не означава, защото властимащите от всякакви бои и партии са марионетки на сценаристите от ДС, които само привидно слязоха от власт. Важното е да има театър за народа и марионетките от време на време да се сменяват. Когато марионтеката Костов омръзна на народа, бе заменена от Симеон, когато и тя се изтърка, се пръкна Станишев, а сега когато и той поокаля пейзажа се извади скрития коз Бойко. Това е жалката истина