100 години да живееш, не е дребна работа!

Това е баба Сафие, никога не напускала родното село Сивино
1 май 2010 17:38, Екип на Dnes.bg
118

 

Това е Баба Сафие, жената, която днес навършва 100 години. Никога не е напускала село Сивино, Смолянско, не знае що е град, близко село, не знае що е и болница.

Аз съм стар пън, изгърбен. Къде да отида?, пита тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
14
 
! Отговори
aaaaa преди 14 години
ewala!~
39
9
 
4
 
! Отговори
ghngvcn преди 14 години
Я, кажи като съм изверг....Кой нормален човек би искал да живее скапания живот, сред злобните и проклети хора цели 100 години!!! НАКАЗАНИЕ Е !!
38
2
 
12
 
! Отговори
историка преди 14 години
Генетично обаче всички балкански националности /бецз *** , евреите, арменците и някои тЮркски общности/ сме приблизително едно и също нещо. Така , че всички балканци сме потомци на траки, илири и антични елини! Всички сме си местни и от никъде не сме дошли тук на Балканите. За това враждите ни са отпамтивека и не можем още да си разделим общото бащино наследство от близо вече 10 хиляди години!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Изверг!
36
0
 
29
 
! Отговори
Виктор преди 14 години
Да, колегата отдолу е прав че това наистина е абсолютно автентично съхранен български роден език. Жалко е че заради името й разни политици-***, доганчовци и тем подобни изчадия използват и настройват хората един с-щу друг. Може би в кръвта на старицата има повече българско от всички нас взети заедно...
35
31
 
1
 
! Отговори
ghngvcn преди 14 години
Наказание си е да го живееш *** живот толкова време, сигурно бабата е много лош човек.
34
2
 
28
 
! Отговори
Евалла, рускинке преди 14 години
Ето , рускинята Ната ни го каза право в очите! Наистина тук на Балканите много сме се увълчили и определяме човек първо по националност и религия, а същността му остава на втори план. Но полека-лека трябва да напуснем балканската пещера и да приемем света , такъв какъвто е , а не, че светът сес състои само Велика България, Велика Сърбия, Велика Гърция, Велика Албания...
33
2
 
7
 
! Отговори
до Кара Ибрахим преди 14 години
ИМА ЗНАЧЕНИЕ . И винаги ще има... тия приказки ги запази за политиците.
32
0
 
16
 
! Отговори
I преди 14 години
Да е жива и здрава бабката, Честит рожден ден.
31
15
 
0
 
! Отговори
до nata преди 14 години
Ако не можеш да пишеш на български, не го прави. Никой не е длъжен да ти разбира езика. И преди да чистиш в чужда къща, почисти своята...
30
8
 
27
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Абе,какви хора сте вие?Какво значение има,дали човек е българин,турчин или *** ?Става въпрос за една отрудена,възрастна жена,която цял живот е работила за тази държава.Вместо да се зарадвате и да пожелаете още дълъг живот на жената,вие отново се нахвърлихте един върху друг,че почнахте да плюете и старицата.Боже,боже,наистина няма перспектива за тази страна с този народ.Аллах още дълъг живот да ти даде,бабо Сафие.
29
1
 
26
 
! Отговори
... преди 14 години
След насилственото си ислямизиране тези хора са останали затворени общности - с турците не са имали нищо общо, а с родът им вече ги е разделяла натрапената вяра...Затова езика е толкова автентичен Лингвинистите да побързат, докато още има стари хора като нея, а не да ми търкат бюрата в БАН.
28
3
 
25
 
! Отговори
nata преди 14 години
Почему в Болгарии все переводится на национальности, а не на то , что вы должны гордиться такими ,ка баба Сафие. Дай бог ей еще здоровья пожить и бытьв таком здравом уме.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е , за 45 години комунизъм и 20 глобализация сме станали "***".
26
1
 
32
 
! Отговори
турист преди 14 години
Миналата Нова година прекарахме в с.Смилян и си направихме една разходка до с.Сивино, което е на около 2 км от гръцката граница. Селото е почти обезлюдено, но възрастните хора , които срещнахме по улиците бяха действително олицетворение на българските добродетели, макар и да са мюсюлмани. Турски език нито се е говорел там , нито се говори. Хората говорят така както слушаге баба Сафие. А дори хората имат поставени по дворовете си български знамена. В православно село да сте виждали подобно нещо?
25
30
 
3
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
За какво ти е такъв живот без секс и бира
24
1
 
22
 
! Отговори
Добружанец преди 14 години
Българите мюсулмани,са запазили най-добре българската култура.:))
23
0
 
40
 
! Отговори
... преди 14 години
Бабата е от помаците, мюсюлманка, ама говори най- чистия български език, който сте чували. Бас хващам, че не знае турски, ама за някой хора е туркиня.... Иначе е олицетворение на българския народ - жилав, опърничав и оцелява на инат. Евала, бабе, страшен хъс имаш!
22
4
 
12
 
! Отговори
до Ивайло преди 14 години
Абе, татаризирано човече заслепено, ти сам не си знаеш произхода , а си тръгнал да "солиш ум" и да даваш оценки кой какъв бил...Ей за това до 20 години ще ни командват ***, догановци и прочее! А аз нито съм турчин, нито татароман като тебе, нито съм мюсюлманин дори!
21
6
 
3
 
! Отговори
papo преди 14 години
ako trqbva da jiveq 100 godini v tova selo nesum siguren 4e go iskam...