Не могат да измерят колко е месото в колбасите

В карначе "Стара планина" имало свинско, но не се знае колко точно
2 сеп 2010 15:50,
147
Не могат да измерят колко е месото в колбасите
Снимка: БГНЕС

В страната няма лаборатория, която да докаже точно колко процента е съдържанието на месо в колбасите. Това установи проверка на БНР.

Репортерка занесла за изследване карначе с марката "Стара планина" от произволно избрана фирма.

Лабораторният анализ на карначето показва, че съдържа свинско месо, но експертите обясняват, че не могат да установят точно колко процента е месото. Това поражда съмнения за контрола върху продуктите и най-вече за произведените по стандарта "Стара планина".

От Националната ветеринарномедицинска служба отговарят, че за карначето "Стара планина" не се изисква изследване, което да докаже колко процента е месото. Според технологията продуктът трябва да се произвежда само от месо и с тлъстина до 35 процента. Контролът е предимно върху документите в предприятията.

Ветеринарите уверяват, че периодично проверяват дали се спазват стандартите за продуктите "Стара планина" от фирмите, които произвеждат такива колбаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: Стара планинаколбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
1
 
! Отговори
До Механджията преди 13 години
А "пиши" се "пиши"- ПИШЕ! :))
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те са " държавни служители ",нали плащаме техните осигуровки.
45
1
 
14
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
С(тара п)ланина има със сигурност.
44
1
 
34
 
! Отговори
Убуу преди 13 години
Браво, Найденов. Вие успешно се борите за приза за най-голям хит на лятото с целия този цирк. Все едно на мен да ми правят проверка колко ми гори колата по документи. В България всичко е на документи - някакви пари, някакви магистрали, някакви закони, а всъщност какво се получава - няма пари, няма магистрали и никой не спазва законите. То всъщност и държавата ни съществува само на хартия, защото държава няма!
43
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Очакваше се!
42
10
 
5
 
! Отговори
СФ преди 13 години
Пич ли си какво си ня знам, ама никой не те кара зорлем да си купуваш продукти "Стара Планина". Купувай си от проверените отпадъчи по 2-3 лева килото и готово. Що плачеш?
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ПАК - ХУБАВА РАБОТА ,АМА БЪЛГАРСКА ! СРАМОТА ,БЕ ГАСПОДА! ЗАЩО БЕШЕ ЦЯЛАТА ТАЯ ХВАЛБА ЗА НОВИТЕ СТАНДАРТИ? МАЙ САМО ЗА ВДИГАНЕ НА ЦЕНИТЕ? А ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПАК НЯМА ДА СМЕ СИГУРНИ КАКВО ЯДЕМ.
40
0
 
26
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Ето това е стандарт- ако не вярваш провери , просто го занеси в лаборатория и направи изследване. Пак ядем същите *** само ,че много по-скъпо
39
0
 
2
 
! Отговори
Monti преди 13 години
А аз те поздравявам с песента на Контрол: Пой, ласточка, пой :))
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това май е поредният начин да се изкарат много пари. Хората се юрват да купуват по новия стандарт, а всъщност ще се окаже, че си скагат същите *** и себестойността на продукта си е сътщата, но на по-висока цена. Гениални просто!
37
2
 
16
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Предлагам за хляба да се въведе стандарт "Банкя". Вярно, че насъщният ще поскъпне двойно, но за сметка на това гарантирано от ГРОБ ще хапваме "качествен" хляб с неясни съставки и малко брашно.
36
2
 
2
 
! Отговори
Механджията преди 13 години
Неграмотен , пиши се купувам?
35
3
 
16
 
! Отговори
az преди 13 години
Ей гербавите не престават да ме смайват и все към миналото ги тегли. Явно е от манталитета и партийната им принадлежност. Изкопават някакъв стандарт от мухлясалия комунизъм, представят го за нов с автор ББ и айде хоп техните спонсори вдигнали цените. А ако някой вземе да мрънка надълго и нашироко из всички медии му обясняват, че то верно че цените скочили, верно че от този стандарт полза няма, защото не може да се следи, но пък му е гарантирано от ГЕРБ, че ако яде от този колбас може и да оживее
34
1
 
22
 
! Отговори
Механджията преди 13 години
Има стандарт , няма уреди за измерване на стандарта. Що е то?Отговор: Стара планина
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има стандарт, ама няма как се потвърди дали стандарта е изпълнен???Овие на здрав памет ненормални не правят
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бас хващам, че Найденов не би ял от месните продукти със стикер "Стари ***".
31
2
 
13
 
! Отговори
26 преди 13 години
Ами те като въведоха този стандарт в магазините вече всички български колбаси са с този етикет и с 50% по-висока цена.
30
1
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
от това по комунистическо има ли бе винения - разредител!
29
2
 
26
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Браво Найденов. Мисията е изпълнена. Цените скочиха, но това се обоснова с новия стандарт. А че той е неконтролируем е друг въпрос. Ако сега вземеш да измислиш още някой стандарт, този път за хляба, че да обосновеш и неговото поскъпване ще си цар. А само ми е интересно, ако в това свинско има диоксин ще го хванат ли или то този стандарт не регламентира съдържанието на диоксин в месото.
28
1
 
24
 
! Отговори
бг преди 13 години
Не могат да измерят колко е месото в колбасите !!!!!!!!!!!! А като немогат за какво взимат заплати ДВСК и ХЕИ ????????? Това са структури в цялата държава !!