Не могат да измерят колко е месото в колбасите

В карначе "Стара планина" имало свинско, но не се знае колко точно
2 сеп 2010 15:50,
147
Не могат да измерят колко е месото в колбасите
Снимка: БГНЕС

В страната няма лаборатория, която да докаже точно колко процента е съдържанието на месо в колбасите. Това установи проверка на БНР.

Репортерка занесла за изследване карначе с марката "Стара планина" от произволно избрана фирма.

Лабораторният анализ на карначето показва, че съдържа свинско месо, но експертите обясняват, че не могат да установят точно колко процента е месото. Това поражда съмнения за контрола върху продуктите и най-вече за произведените по стандарта "Стара планина".

От Националната ветеринарномедицинска служба отговарят, че за карначето "Стара планина" не се изисква изследване, което да докаже колко процента е месото. Според технологията продуктът трябва да се произвежда само от месо и с тлъстина до 35 процента. Контролът е предимно върху документите в предприятията.

Ветеринарите уверяват, че периодично проверяват дали се спазват стандартите за продуктите "Стара планина" от фирмите, които произвеждат такива колбаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: Стара планинаколбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
8
 
! Отговори
User преди 13 години
Какви експети само. По скоро мисля, че съботират правителството. След червения заговор, световния заговор, сега и експертен заговор са заформя.Дори главния ветеринар е боец от класа. Те му счупиха стъклото, но той няма да се откаже:)Е, после се оказа, че друг е счупил стъклото, но ЦЦ веднага назначи охрана.Нашата полиция ни пази.:)
66
1
 
12
 
! Отговори
подкупа преди 13 години
Ветеринарите уверяват, че периодично проверяват дали се спазват стандартите за продуктите "Стара планина" от фирмите, които произвеждат такива колбаси.И колко "струва" проверката ????На ръчичка.....
65
8
 
13
 
! Отговори
pipi преди 13 години
вчера имах удоволствието да ям за първи път карначе"стара планина" и искам да кажа , че не съм яла такова от детските си години. наистина е невероятно и на всичкото отгоре не е боядисано в розово. За сведение кучето ми го яде и то с охота, докато досега не искаше и да опита. Вземете си куче и можете да тествате кое е истинско и кое не.
64
1
 
7
 
! Отговори
az преди 13 години
Абе Найденов, ами като изрови стандарта от татово време що не взе да изровиш и някой от тогавашните министри, че да те светне как са го котролирали.
63
2
 
6
 
! Отговори
стара ви... преди 13 години
ИСКАМЕ СИ "ДУПЕТАТА" !!!
62
3
 
10
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Хайде де ви е честит новия стандарт и чистото месо:)Плащайте двойно и палете по свещичка на правителството за грижите, полагани за вас:)
61
1
 
23
 
! Отговори
счупеното стъкло на. преди 13 години
От Националната ветеринарномедицинска служба отговарят, че за карначето "Стара планина" не се изисква ДА СЕ ИЗПОЛЗВА МЕСО !!!!!
60
3
 
9
 
! Отговори
User преди 13 години
Ами да взамат да пратят проби на експертите от tv show "The Experts Miami", веднага ще им кажат колко процента свинско или друго, колко други и какви *** и т. н.Ама че експерти, и те ***, кой ги е назначил ?
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...в карначетата има и месо." - ово е стандарт!
58
1
 
7
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Има , има. Блажени са вярващите !
57
2
 
7
 
! Отговори
az преди 13 години
Да, а и кучето ми я яде, за разлика от повечето колбаси по стандарта Найденов и Тиква
56
2
 
12
 
! Отговори
Неделчо преди 13 години
С новата цена на "Стара планина" май ще плащаме повече само заради мазнина.Бойкот!
55
1
 
3
 
! Отговори
Do proZtia narod преди 13 години
Koi vi kara da iadete kolbasi ?!??! Samo meso koeto VIJDATE kupuvajte - bez kaima, salami i pr..........pile, puika,riba i MESO........
54
2
 
30
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Министъра Найденов е най-яркото доказателство, че най-крадливите и престъпни типове от времето на Станишев, които са прогонени заради далавери намират благоприятна среда в партията ГРОБ и отнова са на върха.За непомнещите гербави да припомна - министър Найденов разбира от развалени меса нали точно за вноса на 20-годишното и заразено с диоксин ирландско месо уволниха през миналата година тогавашният главен секретар на Националната ветеринарно-медицинска служба, Мирослав Найденов! Тогава, инспекторатът на оглавяваното сега от него МЗХ открива, че основно действащо лице в далаверата с канцерогенното месо е точно той.От неговия факс е изпратено разрешителното за внос на говеждото до фирмата "Булимпекс" и митническите служби. То е дадено 4 дни след като пратката, вече е тръгнала към България. Значи, вносителят е бил сигурен, че месото ще влезе у нас с всички необходими документи. Достъп до кабинета си е имал само Найденов, тъй като при назначението си е поискал да бъде сменена бравата на вратата, установяват още инспекторите.Само не знам как все още има толкова заблудени хора, които убедено да твърдят, че тия били по-добри от предните. Ами не са, защото хората са си същите, само абревиетурата им е сменена.
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тлъстина до 35% стандартни по "Стара планина"? И това се нарича "висококачествена продукция" и и се слага цена с 30-40% по-висока от "масовата" продукция?Ха-хаааа!Лапайте сланината по цена като за чер хайвер!
52
2
 
14
 
! Отговори
О, не! преди 13 години
Минавам на кучешка храна. Там поне има някакъв контрол.
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то си беше ясно от самото начало.Като се заговори за Стара планина,един преподавател от ВХВИ от Пловдив ми каза,че такава лаборатория в бг НЯМА.А един ДВСК инспектор ми обясни,че НЯМА КАК да се контролира какво влага производителят в продукта,просто няма...
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е, че и едното и другото - две е фаш*кии, но на различна цена. Ограничете месните продукти и ще сте ок
49
1
 
1
 
! Отговори
Механджията преди 13 години
Повел. наклонение -пиши
48
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Не могат, защото няма месо в колбасите, толкова е просто. А за ветеринарите и документалната проверка, нямам думи. Докога ще ни лъжат, а ние ще се правим, че им вярваме. Храни ме се с отрови и *** с изтекъл срок на годност и за това плащаме със здравето си. Нищо няма да се промени, само се вдига шум в медиите и толкова, това нащо не е държава.

Спонсорирани публикации