До месец пускат топлата вода на общежитията на СУ

Обсъждат как поетапно да се изплатят дължимите суми
21 сеп 2010 17:25,
31
До месец пускат топлата вода на общежитията на СУ
Снимка: БГНЕС

Софийският университет "Св. Климент Охридски" и "Топлофикация-София" ЕАД ще продължат да търсят възможности за увеличаване на месечните суми, които Софийският университет превежда към "Топлофикация" за сметка на допълнителни приходи или други източници на финансиране, съобщиха от Алма матер.

Това стана ясно след среща между представители на университета, сред които ректорът проф. Иван Илчев и зам.-ректорът проф. Иван Петков, и изпълнителния директор на столичната „Топлофикация“ Петко Милевски. 

Обсъдени са задълженията на Софийския университет към дружеството за консумираната топлинна енергия през изминалия отоплителен сезон и възможностите за поетапно изплащане на сумите.

Постигнат е консенсус за едномесечен гратисен период, след който да бъде възстановено подаването на топла вода за студентските общежития. Трябва да се изготви и реален погасителен план на старите задължения и стратегия за изплащане на сумите за новия отоплителен сезон.

На срещата кметът на София Йорданка Фандъкова призова страните да намерят взаимен компромис в името на студентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: общежитиятопла вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
personal loans преди 12 години
Every one knows that our life seems to be high priced, but some people require money for various stuff and not every person gets big sums money. Therefore to get quick home loans and term loan should be a correct solution.
27
0
 
0
 
! Отговори
BurtJeannette32 преди 12 години
If you want to buy a house, you will have to get the <a href="bestfinance-blog/topics/credit-loans">credit loans</a>. Moreover, my father usually utilizes amercial loan, which seems to be the most firm.
26
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
то тъй едно време са си общували .. елита и популацията ..то и днес така де .. за 60 години.. кво се е променило.. последните 20 години са се научили да чукат на компютър .. тва е. Да ви е честита новата придобивка от догодина.. комсомолци - бъдете си скотове - те така ви обичат :)
25
0
 
0
 
! Отговори
студентка преди 13 години
виждаш ли без топла вода нищо без грешка не мога да напиша.ай де чакам,че е време за сън,а първо трябва да се изкъпя))
24
0
 
0
 
! Отговори
студенстка преди 13 години
дай си адреса да дойда да се изкъпя или поне телефона))
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е гавра. Поредната.Интересно, кога най-после в определени сектори на РЕМОНТИРАНИЯ Ректорат ще има жертви? Или по-добре да си върнем Меди Доган и СерГЕЙ, защото безспорно милият ни ректор и неговият зам.(говорещ на диалект) са една от вредните разсейки на предишния кабинет?И защо в някои блокове водата изобщо не е спирана?И, ако, това беше се случило във Франция или в съседна Гърция преди колко време някои хора щяха да са вече (успешно) хоспитализирани????????????????????????
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи довечера в дискотеката, първо питам мацката - ти в общежитие на СУ ли си? Ако каже "ДА", задължително питам успяла ли е да намери топла вода да се замие, че така както немита *** изкарва сълзи от очите, нищо друго не може да го направи!
21
0
 
8
 
! Отговори
Писна ми на.... преди 13 години
отговарям ти много бързо:1. наемът не е 20 лева, а 50-60-70лева, които плащаш като държавата осигурява на ВУЗ-а още толко, т.е. още толкова2. половината от тези, които живеят 2 месеца без топла вода мъкнат по 10 часа кофи, а в останалото време учат докато ти си харчиш парите от арматурата като разликата е, че последните не искат цял живот да мъкнат кофи и да мрънкат по форумите, че другите живеят за 20лв./месец
20
0
 
3
 
! Отговори
Невероятна си Хазяйк преди 13 години
Уважаема Хазяйке,общежитията не са 4 звезди, но и в приютите за бездомни кучета срещу 120 лева на месец (60 лева/месец кеш + 60 лева/месец субсидия) биха осигурили не вана и климатик, но поне топла вода и 24-часов достъп до електрическата система.... ще ме прощаваш
19
9
 
3
 
! Отговори
Арматуриста преди 13 години
писнало ти, ама искаш да плащаш 20 лева наем и всичко да ималоче и топла вода да ималохех...тарикати бе, я една кофа цимент да ти връча да носиш днес 8 часа нагоре-надолу по етажите, тогава да видиш как ще ти писне
18
0
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
тц тц тц ... ми така е то в развитото социалистическо общество, и топлата вода е дефицит :) бързам предварително да ви поздравя за новата придобивка .. евентуално след месец - топлата вода :)))
17
10
 
2
 
! Отговори
Хазяйка Байка преди 13 години
Уважаеми студенти, общежитията не са Хотел 4 звезди, та да очаквате да има всички удобства, вана, климатик, рум сервис.който не му харесва - да иде на хотел или на квартира.
16
0
 
7
 
! Отговори
Писна ми на.... преди 13 години
От всичко най-много се дразня, че съм една най-обикновена овца като всички вас, които пишете (пишем) във форуми, а в същото време търпим през 2010г., когато вече и в Куба разрешиха GSM-ите ние тук да живеем цял месец (даже два) без топла вода ... най-притеснителното е, че понякога дори едва ли не се чувствам благодарен, че не са ми спряли и тока
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
8, като гледам как пишеш, ти явно си завършил през 12 век... Стига с това злорадстване по СУ.
14
0
 
1
 
! Отговори
SUdent преди 13 години
Това, че нямаме вода наистина е много зле и говори ясно за възможностите на управляващите университета. Не знам само как някои от вас правят връзки с това, че образованието било от 60-70-те. Личи си колко сте запознати със СУ. Кажете тогава къде се подготвят по-добри специалисти? И накрая, момента наистина е неприятен, но не намирам защо някои от вас злорадстват. Може би са намерили първата основателна причина, че не са се записали в СУ...
13
1
 
1
 
! Отговори
СИБАНКЯ преди 13 години
Срамота е тая гавра със студентите от СУ !Не стига,че няма общежития за половината от желаещите/за разлика от други измислени вузове/но сега са спрели топлата вода и заплашват,че няма да има и парно! Айде вече оставки на "ректора" и на заместниците му!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако има студентки, които се нуждаят от баня да ми се обадят. Хора сме все пак. Трябва да си помагаме :)
11
2
 
21
 
! Отговори
Сашо преди 13 години
Ще тръгне нов лаф:Ти в СУ ли учиш или просто така си миришеш!
10
3
 
2
 
! Отговори
xax преди 13 години
Awe da se hvanat 50 choveka i da idat pri rektora, da mu updarqt 2 shamara da vidim dali nqma da ima topla voda sled 2 chasa.Ama vsichki sa strahlivci ... zaichenca.
9
0
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
По-какво можете днес да познаете студент в СУ?По книжките?Не,по електрическия реотан в багажа.

Спонсорирани публикации