Започна традиционното гадаене за коледните пенсии

Според социалния министър май ще има, според финансовия - няма да има
Обновена: 9 дек 2010 07:55 | 9 дек 2010 07:55,
58
Започна традиционното гадаене за коледните пенсии
Сниимка: Булфото

Все още има надежда за коледни добавки за пенсионерите, обяви социалният министър Тотю Младенов, цитиран от вестник „24 часа”. 

Според социалния министър се търсят 60-70 млн. лв., за да бъдат подпомогнати поне най-бедните възрастни, които получават пенсии до 250 лева.

Финансовият министър Симеон Дянков заяви преди дни, че бюджетът не позволява да се правят допълнителни плащания за празниците. Според колегата му Тотю Младенов обаче окончателно решение ще бъде взето на правителственото заседание следващата седмица.

Раздаването на пари започна още на заседанието тази седмица. Традиционното предколедно харчене тази година е на стойност 4 милиона лева, по изчисления на в. „Сега”.

Те ще отидат за ремонт на 10 църкви, за три висши училища по изкуствата, за награди за героизъм за 92-мата пожарникари, гасили пожари в Израел, за опрощаване на ДДС за шоуто "Великолепната шесторка" на bTV и за погасяване на дългове на ветеринарната служба към екарисажите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 34 Ти за куките недей се кахъри за тях със сигурност са заделени пари за коледни и дрехи. те понеже имат много разходи за пътни, винетки, гражданска отговорност, работни дрехи,месечни намаления за храна в барчето и столавата на МВР, разходи за почивната станция на МВР- за 10 дена пълен пансион 75 лв на фуражка.Много разходи са това
36
0
 
5
 
! Отговори
Б.Тиквата преди 13 години
Тотьооо, Тотьоооо забранил съв ви да използвате , щеее .Май,май , ще се наказваме.Оппааа то и аз без да искам използвах, щееее
35
0
 
26
 
! Отговори
нети преди 13 години
Може ли такова безобразие.Преди дни съобщиха,че министерството на правосъдието ще си раздава 13 заплата,а за пенсионерите с по 100-те лв.пенсия да няма.Аз и семейството ми,а и не само ние,като дънакоплатци предпочитаме да се дадът на пенсионерите,отколкото на "онези преработилитесе и вкарали маса престъпници по затворите".Богатите да богатеят,а бедните по-бедни да стават.Май това е политиката на правителството.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От милионите на Цветелинка да ги отделят. Нали тя подреди превителството на Боко. Нейна заслуга е назначаването на Дянков. Първото правителство, което не го е грижа за 2.5 мил. пенсионери и инвалиди. И пак делят и противопоставят хората. Милиционери скапани.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо лично към пожарникарите ама те не са ли вършили работата си за която са назначени
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е редно да има деление на пенсионерите!Тези които взимат високи пенсии са заслужили за да им се дават и тези които взимат ниски-също са заслужили да са такива. Или дайте процентна добавка на всички или на никого... В противен случай това си е дискриминация към по-заслужилата и интелигентната част от пенсионерите.
31
0
 
12
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Само се дъвчат разни дето точили десетки, че и стотици лмн. ДДС, кой 100 млн. кой 400 млн, сега търсят 60-70 млн. за пенсионерите. На това му викат евтини на брашното, скъпи на триците!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гладна кокошка просо сънува.За една година и половина управление 9,5 милиарда на червено а има още 2,5 години до края на мандата им и със сигурност , ще го изкарат понеже Атака повече парламент няма да види. Ха честито на симпатизантите на тиквата
29
1
 
17
 
! Отговори
луна преди 13 години
Тя , Коледата вече е на прага ---- Може би ще умуват за следващата /който я дочака /
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
pensionerite za tiah hora li sa edva li sled kato se svidat za niakakvi si mijavi stotinki da im razdadat a te kef im telefoncheta kef im novi koli kef im 13-ta ta dori i 14-ta zaplata pulna podigravka s horicata i BOIKO I GOCE I SERGO I KOSTOV SA EDIN DOL DRENKI ama nie sme si vinovni che gi traeme vsichkite a ne vzemem da gi izrinem vsichkite do edin ot parlamenta
27
2
 
20
 
! Отговори
ВАЛ преди 13 години
Подигравка с пенсионерите.Гърците взеха заеми-милиарди и пак ще дават коледни
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе стига сте лъгали старите хорица.стана ви навик да лъжите.впрочем самите вие сте измислени и лъжовни.рано или късно всичко излиза на яве.
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гладна кокошка, просо сънува. Алабализмите на Дянков са супер лъжливи. Какво искаш от министър, който пропиля фискалния резерв, а напоследък се разбра, че е опоскал и Здравното осигуряване от 1.5 милиарда лева. Такъв грабеж не е имало от Освобождението досега. В този смисъл, ако на олигархията се спретне един нов 9 септември, ще е морално. Защото тя цялата е виновна за икономическата разруха на България, за опросяването на Българина.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз имам още едно пожелание към Министъра Дянков - по-добре със 100 лева пенсия да живее майка му сега!!! Айде весели празници, Дянкови!!!
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Те ще отидат за ремонт на 10 църкви" - ремонтирайте църквите, браво, ще има нужда - там ще опявате пенсионерите, дето ще си отидат тази зима от глад и от студ!
22
0
 
23
 
! Отговори
11 преди 13 години
Заглавието е супер - "традиционното гадаене за коледните пенсии" :) Така е то, всеки народ с традициите си - едни обсипват улиците със светлини и гирлянди, отдават се на веселия и благотворителност, докато други повишават цените на принципа "сега ми е паднало" и подлагат майките и бащите си на унизителното ежегодно очакване... а традициите се превръщат в национална съдба.
21
0
 
10
 
! Отговори
луд преди 13 години
Ами замислих се и си спомних,че наред с раздаването на пенсии, остави и 8 млрд. излишък. Де го?
20
0
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Пари за пенсии има, но!1. Дори и най-развитите държави не могат да поддържат по Четири пенсионни системи, както е у нас, Солидарна, Капиталова лична (но защо частна), Професионална и Капиталова обща (държавен Сребърн фонд) 2. Пак от работещите гражданите и то Противоконституционно, се събира данък Обществено осигуряване, който е Конституционното зъдължение на Държавата (Чл.51 от К-ята)! Парите за пенсии и здраве са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат Конституционните задължения, като:1. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, плащана по равно от работещия и работодателя му и отчитаща трудовия стаж, образованието, личния принос и времето за самоосигуряване, подпомагана от Обща взаимноподпомагаща капитарова система с индивидуални партиди2. Държавата поема изцяло Конституционните си Социалните задължения! - Днес:1. Парите за "втора" и "професионалните" пенсии, се крадат от олигархията, собственик на частните фондове, която ги налива в собствените си предприятия, а сега искат да прилапат и Сребърния фонд. - Липсата на евтин кредит превръща неолигархическите фирми в Сива икономика, които заради скъпите кредити, за да оцелеят, не плащащат социалните си задължения (ето това се нарича Параграф 22)2. Парите за "втора" пенсия, "професионалните пенсии и Сребърния фонд", Трябва да се управляват от НОИ, като Обща взаимноосигурителна капиталова сметка и да се инвестират в икономиката, чрез ББР при лихви 5-6%, а не за поддръжка на бюджета в БНБ с лихва 0.35%..., тя да ги раздава на банките, а банките да дерат кожи на живо от икономиката и гражданите!!! 2. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на осигуровките, от социални системи се крият над 1 милиард лева, а от Девидентите (облагани с ДОД от 5%) и недекларирани доходи от наеми, се пестят още толкова...3. Любимите на чиновниците и бизнесмените Квази пари, като ваучери, "безплатни дрехи", пътувания и т.н., също не се облагат "пенсионно" и здраво, а на всичко отгоре се приспадат и от данък печалба.4. Повече от 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здравно, макар че получаващите ги се лекуват и получават пенсии Защо, Защо?И накрая: - Ако някой бизнисмен днес има големи доходи, утре може да ги загуби..., та нали фалиралите фирми са мършата, която храни оцелелите, до следващата криза.По Конституция ужким всички сме равни, но явно както и при Комунизма, богатите са По-равни
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какви пуйки и кокошки им предлагате,бе,хора? и по една постна пица им е много...нали и тя е от нашия джоб.да не е от бюджета на дянков?
18
0
 
28
 
! Отговори
от "пенсиите&qu преди 13 години
Симеон Дянков отсече категорично, че приходите в хазната не позволяват празнични плащания.Г-н Дянков,ние не искаме празнични плащания, искаме малко индексиране на пенсиите - за да не ровим по кофите, за това, господине, не за джи-ес-еми със камъни сваровски....