Влаковете спират на 10 март, заплашват синдикатите

Срещите за предотвратяване на стачката не постигнали резултат
5 мар 2011 08:15,
109
Влаковете спират на 10 март, заплашват синдикатите
Снимка: Булфото

Стачка в БДЖ все пак ще има – влаковете ще спрат на 10 март, съобщиха железничарските синдикати към КНСБ и КТ “Подкрепа”, цитирани от „Труд”.

През седмицата бяха проведени две срещи между профсъюзите и ръководствата на БДЖ и Национална компания “Железопътна инфраструктура” в опит стачката да бъде предотвратена. Резултат обаче не беше постигнат.

“На срещите си пролича, че и в БДЖ, и в НКЖИ търсят сближаване на позициите. Но не ни предложиха нищо съществено. Така че решението за стачка остава в сила”, обяви председателят на стачния комитет на Синдиката на железничарите в България Димитър Динев.

Плановете са в четвъртък влаковете да спрат предупредително за един час, а на следващия ден - 11 март, започва безсрочна ефективна стачка.

До решение за крайната форма на протест се стигнало след неизпълнение на съществени условия от колективните трудови договори на двете жп дружества.

Към всичко това е добавя и подписването на заем от Световната банка за преструктуриране на БДЖ, срещу който трябва да бъдат съкратени 2800 работници. Според синдикалистите, парите дори няма да послужат за модернизация на железниците, а за покриване на стари задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
13
 
! Отговори
ДО 36 преди 13 години
СИНДИКАТИ ТЕ В БЪЛГАРИЯ СА СИЛНО КОРОМПИРАНИ И ПЛАТЕНИ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТЕ СА ПЕВИЦИ И ПЕЯТ И КОДОШАТ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ,НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ФУНКЦИИТЕ.ТЕЗИ СИНДИКАТСКИ ОРГАНИЗАЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ И ЛИДЕРИТЕ ИМ ДА СЕ НАТИКАТ В ЗАТВОРА.ХОРА КОЙТО НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА СИНДИКАТИ ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТА СИНДИКАТА ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА РАБОТНИКА И ДА РАБОТИ В НЕГОВ ИНТЕРЕС.КРАЙНО ВРЕМЕ Е КНСБ И ПОДКРЕПА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ И НА ТЯХНО МЯСТНО ДА ИМА ИСТИНСКИ СИНДИКАТИ.
45
5
 
19
 
! Отговори
А,..НАЛИ ИМА преди 13 години
МАГИСТРАЛИ!НЯМА БДЖ-НЯМА НУЖДА ОТ ЖЕЛЕЗНИЧАРИ. НЯМА НУЖДА И ОТ БЪЛГАРИ, НАЛИ ТАКА ГЕРБ.АМА НЯМА ЛИ БЪЛГАРИ НЯМА ДА ИМА НИТО ГЕРБ НИТО ***, НИТО БСП.*** НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ. ЕДНО ВРЕМЕ СА ПРАЩАЛИ ТАКИВА КАТО ВАС В АВСТРАЛИЯ НА КУРОРТ.
44
1
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
защо разделиха железницата.за да могатда си изберат наи пе4елившето пар4е и да се навъдят десетки директор4ета,и администрация.знаете ли колко се водят по документ стрело4ници,машинисти,ръководител движение а си нямат представа за тези дляшностл.синдикатите това да разяснът, а не само да уреждат близките си,и да правят това ,каквото им нареди работодателя.
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунистите щели да свалят правителството и щели да върнат откраднатите народни пари ,които са в офшорни зони,и щели да дадат от джоба си от личните си милиони , и щели да оправят пак България!!!!Вервайте им.Царя щял да даде от горите си милиони за благото дело,Доааан бей също бил готов да се бръкне,ама в *** ,а не в джоба.
42
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ровете,ровете,бъркайте ***.Искате Либия и арабския свят да ни се сторят приказка ли?Не виждате ли ,че държавата е ограбена от комунистите и те сега бъркат ***,ще подбуждат за стачки.А като бяха на власт защо не оправиха БДЖ-то и всичко в тая държава ,а сега ядат големи ***.И защо не ви излъжат пак ,че като свалят правителството и дойдат на власт всичко ще цъфне и върже по мед и масло.Дали ще извадят от джоба си заграбените пари,земи,гори,язовири,хотели и богатства и да дадат А......???
41
2
 
7
 
! Отговори
PESEN преди 13 години
SINDIKAT ME PAZI MAMO VERVAITE MI I BSP ME UCHI
40
1
 
6
 
! Отговори
v7 преди 13 години
Do 24: E sega si doidohme na prikazkata, BRAVO 100% SUM S TEBE, DA VIDIM SEGA NA 4ERVENITE 4I4KOV7I KAKVO NYAMA DA IM HARESA.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 40 и като спре БДЖ, познай от първия път с коло ще се вдигне билета за междуградските линии, особенно сега при скъп петрол!Без комнуренция нали си спомяш годините на монопола!
38
18
 
4
 
! Отговори
xk преди 13 години
да спират завинаги без туй са останки от 19-ти век
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В момента държавните фирми се източват от частните, държавната фирма даде без нищо най-добрите дестнации до Пирдоп и влаковете от Нефтохим, частрните фирми малко по-малко завземат хубавите дестинации без да имат обслужващ парк и персонал по междинните гари, за това се грижи държавната фирма, а пари не й дават само я крадът! Достигнат е санитарния минимум, ако слезнат под него, ще има по-големи трагедии!
36
4
 
19
 
! Отговори
Митко преди 13 години
От 1919 година не е имало стачка в железниците.Сам по себе си този факт трябва да е достатъчен за да разберете умствените възможностти на упрявляващите и по специално-на оня *** Дянков.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Слаби сме мен, а мафията е ОГРОМНА !"И виетнамците бяха слаби, но изгониха многократно по-силен противник. Това, че сме слаби не означава, че сме бита карта. Само, че е по-трудно.Но ако единствено махаме с ръце, псуваме и после гледаме настрани, докато си правят мърсотиите, то тогава си заслужаваме съдбата.
34
1
 
5
 
! Отговори
IZPATIL преди 13 години
V 3 FIRMI SA ME ZASTITAVALI SINDIKATI SLEDVA DOGOVORKA I SLED TVA 46 NOMER JAPANKA NA GAZA USPEH
33
2
 
8
 
! Отговори
ганчо преди 13 години
това е стачка на администрацията!!!!!!!миналат година рязаха работници-НИКОЙ не КАЗА за СТАЧКА!!!!!!!сега вече няма от къде и дойде и техния ред и ревнаха-СТАЧКА!!няма кой да ги подкрепи,така че чао
32
3
 
5
 
! Отговори
IZPATIL преди 13 години
POMNETE SAMO KOI VI DAVA TOA GLUPAV AKAL ZA STACHKA TA DA ZNAETE POSLE KOGO DA RITATE
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"до тра-ла-ла Вие спирали ли сте кражби,та давате акъл?""Тра-ла-ла"-то е форумният ***-***, не му се връзвай!С многото си никове ("Агент Гоце" например) постоянно пуска *** про-гейберастки коментари. Явно единственото му удоволствие в живота е да дразни хората по форумите.
30
0
 
6
 
! Отговори
Реформатор до Shark преди 13 години
Да не би в Кипър да покрили SAT като стават британска колония ? Кучето си скача според тоягата. И без това българския е като чужд език за половината българи. С повече тояга и по-малко морков, всичко се постига.
29
0
 
7
 
! Отговори
Shark преди 13 години
До 24. То хубаво това Реформаторе, ами като 80% от българите не знаят нито английски, нито немски, нито френски, кво ще правим а. Иначе като идея е добре, даже и 5г ще са много.
28
0
 
15
 
! Отговори
Мафиота до 26 преди 13 години
Не можем. Не ни стигат силите да се справим с мафията. Ако приемем, че мафия означава сливане на престъпност и власт, то мафиоти са :- всеки чиновник, който престъпно те мота, докато не му пуснеш нещо.- всеки полицай, който вижда, че колегата му е ***, но си мълчи от `колегиалност`- всеки лекар, който ще те остави да умреш като куче, но си иска парите в кеш.- всеки железничар, който вижда кражбите, но предпочита да си кюта до пенсия.Слаби сме мен, а мафията е ОГРОМНА !
27
2
 
11
 
! Отговори
ДО 28 преди 13 години
ЩЕ ТИ НАБЛЪСКАТ ГЛОБА ОТ 15000ЛВ .СКОРО ПРИЕХА ЗАКОНА,ДА НЕ МОЖЕШ А ДА КАЖЕШ,ТОЗИ Е ДИКТАТОР НИМА СВОБОДА ПОДСЛУШАВА И СЛЕДИ И ПРЕСЛЕДВА,МАЛТРЕТИРА БЕДНИЯ НАРОД.КОГАТО ТРЪГНЕ НАРОДА ЩЕ ПУСНЕ ПЛАТЕНИТЕ ЧЕНГЕТА ДА ГИ БИЯТ И КРАЙ КАКТО БИХА ХОРАТА ПРЕДИ 2 ГОДИНИ.И ВСИЧКО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ДО ТАМ ЗАЩОТО НАРОДА Е СТРАХЛИВ.