С щурм разбиха барикадата в Пловдив

55-годишният Стоян Стоянов е задържан
Обновена: 25 мар 2011 21:48 | 25 мар 2011 20:39,
145
С щурм разбиха барикадата в Пловдив
Снимка: Булфото

Въоръжени полицаи от специалните части щурмуваха сградата, в която цели 22 часа се беше барикадирал 55-годишният Стоян Стоянов. Мъжът от Пловдив беше заплашил, че ще взриви апартамента си на улица "Скопие" №47 с газови бутилки.

Заради заплахата му днес полицията евакуира цял 8-етажен жилищен блок, училище, детска градина и банка в района.

„Колегите проведоха една успешна операция, задържаха мъжа и сега предстои окръжната прокуратура да реши дали да му повдигне обвинения“, това заяви минути след акцията шефът на пловдивската полиция Тодор Чонов.

По непотвърдена информация мъжът има психични проблеми. По тази причина не се знае какви обвинения ще му бъдат предявени.

В късния следобед на място пристигна майката на Стоян, която обясни, че синът й е в депресия, защото нямал работа.

Още по темата

„Услужих му със 100 лева, които взех назаем. Когато синът ми разбра това, се почувства много зле и реши да се барикадира", разказа притеснена майката на Стоян.

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който живее зад блока на пиромана, обеща да намери работа на своя съсед, ако той излезе невредим.

Тепърва полицията ще изяснява какво е подтикнало 55-годишния мъж да иска да се самоубие.

Органите на реда разполагат със запис от телефонно обаждане на тел. 112, с което снощи около 22 часа Стоянов съобщил, че ще се самовзриви, защото жена му иска развод.

През целия ден психолозите на МВР се опитваха да убедят пловдивчанина да се предаде доброволно, но преговорите с него останаха без резултат.

След щурмуването на сградата предстои оглед на апартамента и изнасяне на газовите бутилки от сградата.

Към 20 часа всички семейства от блока продължаваха да стоят зад оградителните полицейски ленти и да изчакват приключване на полицейската акция.

Съседи от блока коментираха, че от утре започват подписка, в която ще настояват 55-годишният Стоян Стоянов да бъде изселен от блока, за да не им създава повече проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Пловдивбарикада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига сте писали глупости бе! Всички работим в тази държава иначе ще сме на улицата. Може би това, че не се работи, а се пие кафе и се пуши важи само за общинската и държавната администрация. Само те могат да си го позволят. Повечето хора сме в частния сектор където не ни търпят да се мотаем уверявам ви.
93
3
 
9
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
до Безпартиенс тия 12 часа направо сте на почивка.Тук говорим ,че самата работа я няма, че не е достатъчна.Ти ни я дай пък може и по 20 часа да я работим.
92
4
 
7
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Между другото , ако аз работех 12 часа шефа работеше 18 .... и в събота !!!
91
4
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
до 91ти си ясен,В колко фирми взимат европейски заплати,а? Да не говорим за чадърите.
90
2
 
7
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Проблема ви е че допускате да ви се качат на главата и като ви заплашат с орязване на заплатата и си сядате на ***!!! Не оправдавам всички шефове , да малко са като моя , вече бивш !!! Разбирам положението ви и знам че не е лесно , но това не означава да търпиш . Плащат ви малко , на половин ден, забавят се .. спирате да работите , ама винаги има един дето ближе *** , нали!!! Не съм шеф имах екип самата дума означава много , нещо което се надявам да разберете !!! Благодаря Ви !!!
89
8
 
9
 
! Отговори
Глас Народен преди 13 години
Безпартиен е изключително прав! Нагло е да искате по-висок стандарт и заплати, ако не предлагате нужното в замяна. И да, 88, и аз съм шефче и не го крия. Същто така не крия, че в моята фирма хората взимат доста европейски заплати, ама защото ги заработват. Трудът им се оправдава перфектно. И всеки ден всички идват в офиса усмихнати и готови за работен ден, а не унили и зомбирани, депресирани и недоволни от целият свят.
88
4
 
8
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
то работа няма,той тръгнал да ми говори по колко часа работил
87
3
 
7
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
а работил ли си три месеца по 20часа без почивка,така ,че не ни плаши с часове ами ни дай тая работа дето я работиш 12 часа да я овършеем
86
1
 
9
 
! Отговори
чичо преди 13 години
Безпартиен -"Няма ли производство , няма пари , няма заплати ."-Е, хайде де дай производство, къде са инвеститорите! хаха... всичко е в Китай .Няма инвеститури няма пройзводство - няма и да има!
85
1
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Лилиту и самурайски меч да запаше все тая.......на 73 по-добре по чехли на Хаваите,да ми носят маргарити
84
2
 
7
 
! Отговори
Глас Народен преди 13 години
"Кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който живее зад блока на пиромана, обеща да намери работа на своя съсед, ако той излезе невредим." А сега де? Славчо, как така бе, майна? Надявам се, че това е индиректен опит за подстрекателство на цяло Столипиново да се барикадират и да заплашат със самовзривяване на квартала и неговите обитатели. Защото ако е така, Славчо, ти си един истински гений! И колкото и да не ме кефите ти и твоята партия ще гласувам пак за теб!
83
1
 
3
 
! Отговори
Български Войн преди 13 години
Нз ама ги правиш луди сички :D
82
1
 
3
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 13 години
Мерси. Само в Мен Бг май са нормални.
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо им няма на панелките, просто 90% от "баровците"с Х6 живеят там.
80
8
 
11
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Хора , разберете , няма как да живеете добре след като от 8 часа на ден работите само 3,5. В другото време се пуши , пие кафе , клюкарства за сметка на ближния , завижда , някои си играят на игри на компютъра. Не казвам че всички са така , но това е посъвместно!!! Няма ли производство , няма пари , няма заплати . Моя екип работеше 12 часа без да спират и взимаха по 2500 лева заплати, защото Испанския ни шеф реши че хората го заслужават , макар и в България! Шапка му свалям , винаги ще е приятел!
79
1
 
6
 
! Отговори
Български Войн преди 13 години
Хахха ти си егати лудото фенче на Литекс...навсякъде си в кибер пространството...Спортал, Мен БГ, сега и Днес БГ, хахха
78
2
 
6
 
! Отговори
leni преди 13 години
Полицията е от планетата Марс, а пък ние един друг ще се изядем. Това ни е патент:) Вместо да помогнат на човека, ще го изселят.... Хора сме, човеци :)
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 74Кво им е на панелките бе братле
76
1
 
6
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 13 години
Ти пък си по-забавен от Йовов на сняг.
75
3
 
8
 
! Отговори
KOHCA преди 13 години
buhal mnoo si PROs