С щурм разбиха барикадата в Пловдив

55-годишният Стоян Стоянов е задържан
Обновена: 25 мар 2011 21:48 | 25 мар 2011 20:39,
145
С щурм разбиха барикадата в Пловдив
Снимка: Булфото

Въоръжени полицаи от специалните части щурмуваха сградата, в която цели 22 часа се беше барикадирал 55-годишният Стоян Стоянов. Мъжът от Пловдив беше заплашил, че ще взриви апартамента си на улица "Скопие" №47 с газови бутилки.

Заради заплахата му днес полицията евакуира цял 8-етажен жилищен блок, училище, детска градина и банка в района.

„Колегите проведоха една успешна операция, задържаха мъжа и сега предстои окръжната прокуратура да реши дали да му повдигне обвинения“, това заяви минути след акцията шефът на пловдивската полиция Тодор Чонов.

По непотвърдена информация мъжът има психични проблеми. По тази причина не се знае какви обвинения ще му бъдат предявени.

В късния следобед на място пристигна майката на Стоян, която обясни, че синът й е в депресия, защото нямал работа.

Още по темата

„Услужих му със 100 лева, които взех назаем. Когато синът ми разбра това, се почувства много зле и реши да се барикадира", разказа притеснена майката на Стоян.

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който живее зад блока на пиромана, обеща да намери работа на своя съсед, ако той излезе невредим.

Тепърва полицията ще изяснява какво е подтикнало 55-годишния мъж да иска да се самоубие.

Органите на реда разполагат със запис от телефонно обаждане на тел. 112, с което снощи около 22 часа Стоянов съобщил, че ще се самовзриви, защото жена му иска развод.

През целия ден психолозите на МВР се опитваха да убедят пловдивчанина да се предаде доброволно, но преговорите с него останаха без резултат.

След щурмуването на сградата предстои оглед на апартамента и изнасяне на газовите бутилки от сградата.

Към 20 часа всички семейства от блока продължаваха да стоят зад оградителните полицейски ленти и да изчакват приключване на полицейската акция.

Съседи от блока коментираха, че от утре започват подписка, в която ще настояват 55-годишният Стоян Стоянов да бъде изселен от блока, за да не им създава повече проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Пловдивбарикада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
4
 
! Отговори
57013 преди 13 години
18-годишният Свилен Иванов е намерен обесен на електрически стълб в ловешкото с. Владиня снощи около 19,30 ч. Липсват видими следи от насилие. По случая е образувано досъдебно производство.
73
4
 
8
 
! Отговори
До:Баровец с Х 6 преди 13 години
Като ти гледам речника си ми ясен. Х 6 с газова уредба,6 диска с чалга и 1 с рап, панелка ,диван с тигрова шарка и домашна ракия в шише от бърбън.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кмета обещал да му намери работа, пък съседите правят подписка да го изселят. Това не е ли лудница където всеки действа според както се "ЧУСВА". кат' е зле ши ЗРИВИ блока, кат' е гот ши си поръча мастика с краставички. Кмета щял да му намери работа. Ц ц ц, голям резолвър са извъди Слафчо.
71
2
 
5
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
на нея друго и не и остава.Тя си заминава като кон без история,нека да мислим за нас си които оставаме поколения българи да се мъчат тук
70
1
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 13 години
Утре и аз се барикадирам.Щом Славчо ще ми намери работа...
69
2
 
5
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 13 години
Хахахахахах ти не си наред. Един сервитьор взима над 1000.
68
1
 
5
 
! Отговори
64251 преди 13 години
Лили Иванова си купила обувки за 7000 лева, разкриват с известна доза завист нейни бедни колежки.Те са на известната марка Диор и са изработени от изкуствено състарена черна кожа и украсени със скъпоценни камъни
67
3
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
до Napushen-Buhalа със сигурност си наясно,че вчерашно *** като теб да работи за тия пари,мама и тати са ползвали големите си протекции някъде............
66
1
 
5
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 13 години
Да абсолютно наясно съм. А ти нали си наясно, че това е от много време и ГЕРБ няма нищо общо с това. И кое ще редочете да работи в София или да взема заложници?
65
2
 
6
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 13 години
Абе аз съм се писал напушен, но май всички дето се опитват да ми кажат нещо са неадкватни? Майка ми е учителка за 350лв. , баща ми е инжинер за 450лв.И двамата са в Ловеч. Аз съм фоторетушьор и взимам 900лв. в София. Стигат ми както казах вече за колата, квартирата, за ядене и пиене и от време на време пътувания. Какъв ви е проблема?
64
1
 
3
 
! Отговори
Първанов в клип преди 13 години
Президентът Георги Първанов е сред персонажите в новия видеоклип на Мариана Попова към дуета й с Орлин Горанов.гава Попова отхвърли твърденията, че в продължение на две години е имала тайна връзка с Първанов. Певицата отрича.
63
2
 
7
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
до Napushen-Buhalда,ама в София,а наясно ли си ,че такива пари в провинцията са сладък сън
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 50Ейй, НАПУШЕН *** - Почваш да прекаляваш....да не се окаже, че ти си ***
61
5
 
5
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 13 години
И какви пари за колко време се стигат бе гении ?! 900 лева заплата в София. Какво ненормално има?
60
6
 
7
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 13 години
Аз подкрепям на който е даден шанс! Против Станишев преди нищо против не съм имал! Сега ме дразни, защото изведнъж стана много загрижен за проблемите, дето си ги имаше и преди. Който е избран трябва да му се даде шанс. Нямам нищо против Бойко да си тръгне, ако по следващите не започнете да плюете от втория ден!
59
3
 
12
 
! Отговори
Somebody преди 13 години
Мизерията до тук ни докара...
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Валутния борд днес....картоф-1лв....тиква100лв(смолянските бустани се търгуват към 200)...да живее 19век
57
3
 
11
 
! Отговори
антиЕС преди 13 години
до Napushen-Buhalя не ми се прави бе ***.аз не паса трева,знам колко пари за какво време и за какви удоволствия стигат.Гербар гърбав!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
56
2
 
13
 
! Отговори
Смях преди 13 години
До Napushen-BuhalА колко ти плащат от ГЕРБ ???? Последните мохикани който ги подкрепят в форумите са щат !!!! Никой разумен Българин не би подкрепил МУТРО-МИЛИЦИОНЕРСКОТО правителство което разсипа България !!!!!
55
1
 
6
 
! Отговори
4ЕСТЕН преди 13 години
А В4ЕРА ЗАщО НЕ ТАКА?ЗАщО?ЗАщО?