70 души с хранително натравяне след рожден ден

Яли кебапчета и кюфтета, които стояли 8 часа на слънце
12 юни 2011 13:06,
150
70 души с хранително натравяне след рожден ден
Снимка: Булфото

Близо 70 души са потърсили лекарска помощ заради хранително натравяне след рожден ден на дете в карловското село Розино.

В петък 37-годишната майка на рожденика купила от два магазина в селото 72 кебапчета, 180 кюфтета, 10 кутии с шоколадови бонбони и една голяма торта.

Според информация на местната полиция жената нямала хладиник и оставила всичко в кухнята и другите стаи на къщата.

Месните продукти стояли на слънце повече от 8 часа. В късния следобед жената изпекла на скара кюфтетата и кебапчетата. Час по-късно за рождения ден дошли стотина гости. 

Празникът започнал в 18,30 часа, а към 21.00 часа всичко било изядено. Час и половина по-късно гостите усетили остри болки в корема и разтройство, децата повръщали.

В болницата в Карлово постъпили 14 от гостите, а останалите се насочили към лечебни заведения в Пловдив.

След преглед една част от пострадалите са изписани, а други са хоспитализирани.

Хранителното натравяне е причинено от развалените продукти, обасняват от МВР-Пловдив.

По информация на дежурните лекари, няма тежки случаи или хора с опасност за живота, всички оплаквания са съврзани с гадене и стомашно неразположение.

По случая е образувано досъбедно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: карлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
1
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Абе направо кажи кой съм и да приклюваме, понеже гледам няма какво да ми отговориш с аргументи.
86
0
 
28
 
! Отговори
Фитилчо преди 12 години
Еваларка на ***, живеят на наш гръб, тровят се за наша сметка и се лекуват пак за наша смветка.
85
2
 
5
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Не е едно и също рожден ден с женитба, човече. Ако е за женитба, даже повече може да се отпусне жената. Човек се жени един два пъти в живота си, а рожденни дни има на всяка година. Пък и не е даже юбилей в случая.
84
3
 
2
 
! Отговори
uc 79 преди 12 години
За какво, нещо тона ти стана много заядлив?! Да не би да се позна някъде?! Извинявай за неудобния въпрос, но да не би да ти се приходило по нужда, когато е било най- важно да се държиш в положение?!
83
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Асасани, пътят към истината, йогистко самовглъбение и прозрение. Вегетарианство и уважение към живата материя, ако бяха се вслушали в колективният разум на кюфтетата щяха си спомнят за индийските си корени, а там посрещат кравите с цветя.
82
0
 
13
 
! Отговори
Циганско царство преди 12 години
Население на с. Розино, общ. Карлово, обл.Пловдив - 4 117 души(ГРАО, 2010-12-15), от които: 2659 ***( 4 вида - йерлии; лингури; лаудари и турски *** ); 1005 турци в т.ч. юруци и татари; 287 българи в т.ч. и помаци; 58 каракачани; 38 аромъни (македонски власи); 12 албанци; 8 руснаци; 8 сърби; 2 украинци.
81
1
 
14
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Не бе, "пич"! Имаш проблем! Тая жена жени сина си и предлага на родата и комшиите по две кебапчета и кюфтета и"Обясних ти какъв проблем имам, ако си разбрал добре, ако не си ... си е за твоя сметка. НЕ е нормално да каниш 100 души на рожден ден на дете, освен ако не взимаш по 5-6 хиляди на месец. А ако взимаш толкова, едва ли ще ги черпиш с кебапчета и кюфтета, и едва ли ще допуснеш храната да е развалена. Тоест тук става въпрос за прости и бедни хора, които се изхвърлят над възможностите си.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Буахахахахха .Жени сина си ли? Я пак дай! Хаххааххаах....."Примерно!
79
0
 
9
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
Буахахахахха .Жени сина си ли? Я пак дай! Хаххааххаах.....
78
2
 
3
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Като няма какво да каже един мой познат, започва да плещи глупости като теб в опит да се осе.е още повече. Да не си ти бе?
77
5
 
7
 
! Отговори
пълна глупост преди 12 години
Това си е типично нашенска простотия и безотговорност на организаторката. Мисля даже и прекалено ниска култура.
76
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"съм бил гледал в паницата на ближния си. Аз проблем с харченето на другите нямам! ... огромната армия от простаци и *** в тази държава останат без пари защото са си купили скъп телефон, кола, яли са и са пили 3 дни и три нощи и т.н."Не бе, "пич"! Имаш проблем! Тая жена жени сина си и предлага на родата и комшиите по две кебапчета и кюфтета и няколко бири. Не купува скъпи предмети, не парадира с обществен статут, нито с доходи. Живеят задружно и се опитват да се веселят така, "Пичаго"!
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Са шъ реват, а га ядаха кифтетата не риваха.
74
0
 
5
 
! Отговори
в този ред на мисли преди 12 години
Приличаш на едни познат, аз говоря той не слуша, аз пиша той не чете, всеки път, когато кажа нещо на Глас съм в апостроф, дори заплашително, като действие. Дори, когато мълча е в опит да бъда в неговите представи някъде, което е абсолютно невъзможно освен, ако не си Клонинг!
73
2
 
11
 
! Отговори
Кексчо преди 12 години
Това не е новена, новина ще е ако Боко почерпи утре за рождения си ден с кебапчета и кюфтета всички депутати, а се натровят само тези- гювечарите от БСП, от ДПС и от СДС.
72
0
 
15
 
! Отговори
дарвин преди 12 години
Не са хора!*** са...далечни роднини на ***...според Дарвин..
71
0
 
28
 
! Отговори
Пич преди 12 години
... и още нещо. Когато 80% от българския народ свърши парите защото не може да си направи елементарна сметка на бюджета, после иска от мен да го храня и да му плащам лечението. А на мен ми омръзна да плащам една купчина пари всеки месец за здравната каса и когато отида да се лекувам, да заварвам някаква брутална мизерия. С една дума пак трябва да си платя, че да получа нормално здравеопазване. ТОВА ми пречи, а иначе нека селяните и *** да си правят банкети и да си карат колите ...
70
7
 
17
 
! Отговори
Стабиягата преди 12 години
Не плащам НИКАКВИ ОСИГУРОВКИ,работя само на черно!!!И 10 000 *** да се лекуват с вашите пари ми е през ***!!
69
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А един хладилник втора употреба е 100 лева..Дори и втора ръка да е пак щеше да им свърши работа.Странни хора.
68
3
 
24
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Имали пари,похарчили ги,за джамбуре какъв е проблема?"Сега ще обясня какъв е проблема на теб и на всички, които питат защо съм бил гледал в паницата на ближния си. Аз проблем с харченето на другите нямам! Проблемите ми идват когато огромната армия от простаци и *** в тази държава останат без пари защото са си купили скъп телефон, кола, яли са и са пили 3 дни и три нощи и т.н. Тогава тези хора очакват държавата да ги нахрани тях и техните деца. А държавата това съм аз и останалите работещи!