Шофьорът на автобуса убиец привлечен като обвиняем

Днес ще оперират двама ранени, останалите са стабилни
Обновена: 16 юни 2011 14:54 | 16 юни 2011 11:36,
182
Шофьорът на автобуса убиец привлечен като обвиняем
Снимка: Булфото

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 43-годишния Светослав Димитров за смъртта на осмината загинали в зверската катастрофа на магистрала "Тракия".

Димитров, който е управлявал преобърнатото превозно средство, го грози затвор между 5 и 15 години, ако бъде признат за виновен.

Още по темата
16 юни 2011 07:00
136

"Престъплението, за което е привлечен, е за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост и причиняване на телесни повреди на повече от един човек", съобщиха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Случаят е квалифициран като особено тежък. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Димитров е с мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Днес се очаква двама от пострадалите пътници в катастрофиралия автобус да бъдат оперирани. Най-тежко остава състоянието на 46-годишната Албена от Бургас.

"Състоянието й е критично заради тежката черепно-мозъчна травма, дишането се извършва с помощта на апарат и медикаментозно се потиска съзнанието й", съобщи за Dnes.bg директорът на УМБАЛ "Свети Георги" доц. Карен Джамбазов.

Медиците се консултират със специалисти по неврохирургия, лицево-челюстна и очна хирургия, за да решат по какъв начин да продължат лечението на жената.

Други трима пътници ще бъдат оперирани в Клиниката по изгаряния. Една жена е на обезболяващи заради травма на гърба.

Останалите са контактни и състоянието им постепенно се подобрява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
51
 
! Отговори
рейсаджия преди 12 години
Такива инциденти стават, НО никъде не съм чул за такъв абсурд! В 20 годишната си практика, съм видял много неща. Отстраняван съм от работа, защото не пожелах да направя курс с автобус, на който спирачната му система отказваше! Сам съм поправял автобус, предаден ми с технически проблеми, само и само да нахраня семейството си! Сега шофирам само извън страната и към фирма, която е западна - нямате представа, какво значи да ти предадат автобус, който изглежда все едно излиза от магазина!!!
152
0
 
9
 
! Отговори
151 преди 12 години
мда, вярно че стават, само че ние не сме като всички останали държавипри тях законите си се изпълняват, при нас се заобикаляткак си представяш примерно в Япония или в Германия да стане такава катастрофа и да няма виновни за това, че автобуса е стар и рисков, и че въпреки това фирмата собственик има лиценз да превозва пътници с него ?
151
0
 
15
 
! Отговори
ФАЛКОНА КЪДЕ Е? преди 12 години
Медиците се консултират със специалисти по неврохирургия, лицево-челюстна и очна хирургия, за да решат по какъв начин да продължат лечението на жената.======================================================TAKAAAA, ЗА НЯКОИ АРТИСТИ СЕ ИЗПРАТИ ПРАВИТЕЛСТВЕНЯИ САМОЛЕТ, ОПЕРИРАХА ГИ В СОФИЯ ПРОФЕСОРИ, А ЗА ТАЗИ БЕДНА ЖЕНА СЕ ПРАВЯТ """КОНСУЛТАЦИИ С НЕВРОХИРУРЗИ""".ИНТЕРЕСНО, КЪДЕ Е СЕГА ПРОФ. БУСАРСКИ, А ПРОФ. РОМАНСКИ, КЪДЕ СА? АЗ ЗНАМ, ТЕ СА СЛАГАЧИ НА ВЛАСТТА, ЗА ДРУГИТЕ 5000ЛВ ИМ Е ТАРИФАТА
150
1
 
22
 
! Отговори
рейсаджия преди 12 години
Когато автобус тръгне на такъв пробег, обикновено шофьорите са двама! Къде е вторият и ако не е имало такъв ЗАЩО? Второ, не може при скорост 100км.ч. и равен път да се счупи греда, освен ако не е имало някъде скъсан болт, който се е доразцепил от вибрациите. Ако гумата е била спукана, нормално е гредата да се счупи, при най-малката неравност и при липсата на един от болтовете! Кое е това нещо, което е срязало гумата - очевидно тя е била достатъчно стара! КАКВА ВИНА ИМА ШОФЬОРА ПИТАМ?
149
0
 
10
 
! Отговори
1111 преди 12 години
В България винаги бедният е виновен.А той не, че не знае рисковете, които поема, но трябва да си изкарва прехраната. И моята професия е много рискова.Не смятам, че е единствено въпрос на професионализъм да не се стига до грешки.Има и случайности.
148
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се - така се прави в ***, все шофьорчето е виновното!! Няма да е ГАДЖАЛА-собственик на фирмата превозвач, я....
147
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Основния виновник в цялата тази трагедия е собственика на фирмата, който с 20 годишни автобуси излага живота на пътниците на огромен риск.Виновник е и държавата, че позволява такива гробници да се движат по пътищата на България! Доста добре изчистихме Европа от старите и коли и автобуси!Бог да прости загиналите и дано помогне на пострадалите бързо да се възстановят!
146
4
 
19
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Такива инциденти стават в цял Свят. Без значение държавата дали е бедна или богата, дали е комунизъм или капитализъм. Такива инциденти имаше и през комунизма, има и в Америка, Япония и т.н. Просто пътно транспортно произшествие, завършило трагично. Вие какво мислите, че в други държави няма такива инциденти ?! Къде намесихте политика, премиера, парламента и т.н. Докато се ползват транспортни средства ще има такива инциденти за съжаление.
145
1
 
7
 
! Отговори
do 144 преди 12 години
поля. омагьосаният кръг ще изчезне, когато държавните институции започнат да си вършат работата, а не да скатават приятелчетата си, които им плащатедин ще откаже, втори ше откаже и при днешната безработица ще наемат следващите съгласни ...това не е решениеаз попскоро се пиотам, що след като му отнеха лиценза на собственика, не го и подведоха под отговорност ? може би си е платил достатъчно да не го... иначе не виждам причина
144
1
 
8
 
! Отговори
s-h преди 12 години
В България винаги шофьора е виновен.Колегата с децата от Лим при положение,че имаше скъсан накрайник на най важната щанга /а с такава авария по време на път почти никой няма шанс да спаси превозното средство/го вкараха за 10г в затвора и тоя ще го вкарат.
143
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** гнусната система е в БГ?!!! Винаги намират някой , който да опере пешкира, още експертизите не са готови, а те вече го обвиняват много е работна нашата прокуратура?!! За оня масов убиец с колата ( по Великден) при далеч по-ясни и очевадни факти още няма обвинение вече 2 месеца, а тук вече го обвиняват!!
142
1
 
31
 
! Отговори
Lucky78 преди 12 години
Естествено ще обвинят шофьора, а не истинските собственици, които са виновни. Най-лесно е да накажеш човека на най-ниското стъпало в йерархията, дори да няма вина.Вие видяхте ли и чухте ли за осъден бизнесмен, политик или министър?! Таз държавица никога няма да се оправи и все повече хора ще емигрират - за жалост. И аз съм един от тях!!!!
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво са виновни онея в парламента че пунктовете за технически преглед, КТП на самите фирми, КАТ, ДАИ не си вършат работата! Автобуса и на 1 година да е пак си иска подръжка, пак може да е навъртял 300 000 км (ако пътува всеки ден от морето до София и обратно - толкова се събират (поне 1 ден в месеца слагам престой в сервиз)....
140
4
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
Тази версия обясняваща катастрофата с внезапно спукана задна вътрешна дясна гума е смешна. При скорост 80-90 км. автобусът ще си стои като залепен за асфалта. Шофьорът ще разбере /евентуално/ ако има завои и автобусът е пълен. И защо ще тръгва на ляво? При гореописаните условия отклонението е в посока на спуканата гума. Най-вероятно шоферът е заспал. Не случайно има медийни ограничения по версията със заспиването.
139
1
 
10
 
! Отговори
поля преди 12 години
Омагьосан кръг и в него- смърт и страдание! Много агрументирано търсим вината, но тя никога не е в нас. Защото ако шофьора откаже да се качи в съмнителен автобус, ако монтьора откаже да подпише изправност, ако оцелелия пътник в дребен инцидент се обърне към съответните органи, тогава има шанс този Адски кръг да изчезне. Но ние живеем в страх за съмнителната си финансова стабилност и с чувството "на мен тва няма да ми се случи"....Мир на душите на жертвите на малодушието ни!
138
1
 
7
 
! Отговори
an преди 12 години
Шофьорът има вина дотолкова, ако не е внимавал с шофирането. Виновни са ония в парламента, дето си нагаждат законите да обслужват лобиските им интереси. Автобуси над 20 години вън от строя. Колко човека карат 20 годишни коли? За тях те си отговарят за живота, макар , че миналото лято пред нас в насрещното на един москвич му се спука предна гума. Добре, че кривна в дясно.
137
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бай Иване - като уволни всички - кой ще му кара рейсовете? Щом караш повреден автобус напълно съзнателно - после не мрънкай че си в пандиза! Преди няколко месеца се опитаха да ме командироват с бус (да возя 12 човека) на който единия спирачен маркуч беше на 'честна дума" - отказах да го приема, шефа се размрънка, но когато му отакзаха още 2ма колеги - закараха колата в сервиза и след 2 часа беше готова... После го отнесе началника на авто-парка.
136
1
 
13
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
кога прибраха автобуса от магистралата кога му направиха техническа експертиза, та вече и обвонение повдигнаха, а на бай ти Цецо 6 месеца неможаха една елементарна подоходна ревизия да приключат.
135
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами сега дали съда ще осъди пострадалите да платят на шофьора?Нали Мануела Горсова я осъдиха да плати на Максим Ставийски.Дали в БГ съдят виновните или си измислят един виновен там да отнесе всичко и после старата песен на нов глас?
134
1
 
3
 
! Отговори
Шофер преди 12 години
Автобусите не по стари от две год.