Внимание! Внимание! Полицаи с мегафони ще информират при земетръси

Премиерът се е чул поне 15 пъти с БАН през нощта на големия трус
24 май 2012 17:16, Бойчо Попов
439
Внимание! Внимание! Полицаи с мегафони ще информират при земетръси
Снимка: БТА

Разпоредили сме всички налични полицейски патрули при подобно или по-силно земетресение по мегафони да съобщават придобитата от Института по геофизика при БАН информация.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след работната си среща с директора на Националния институт по геофизика, геодезия и география проф. Николай Милошев, главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев и директора на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

На брифинг в Министерски съвет премиерът обясни, че е имал поне 15 разговора с професора през нощта, когато стана силното земетресение, на 22 май.

„Нямаме никакво желание, и по никакъв начин не бихме спестили нещо от това, което има. Това е природа и колкото сме обединени, единни, само така можем да предпазим хората от злополуки”, каза Борисов, цитиран от БТА.

Информацията ще бъде подавана веднъж от Геофизичния институт, когато видят на апаратурата къде е епицтърът, каква е силата, незабавно, в същия момент, се предава по директния телефон на дежурния в МВР - каза Борисов.

Според Николай Милошев системата действа и вече ще се информираме по този начин при вторичните трусове.

„Телефоните и в момента са отворени – два стационарни и два мобилни. Нека да продължим добрата връзка, която създадохме, и добрата връзка, която имаме с МВР, да бъдем всички в полза на обществото. Това е тежък момент за всички ни”, каза професор Милошев.

Системата за предупреждение ще се включва при всякакъв магнитуд, който представлява интерес – от 3 нагоре, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
29
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Бойко е най-големия *** в държавата! :) Извинявам се, но е така!
75
1
 
24
 
! Отговори
! преди 12 години
Четирима небръснати и некъпани и една, която почти не може да диша, защото бузите и и притискат носът. Заедно едвам правят един мозък- що е то? Правилно- тежката артилерия на "Герб"!
74
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мама му, *** за премиер избран, от *** за 50 лв ,това държава ли е ???И то пледираща ,че е европеиска.Кво става ,земетресение с 300 лв помощ ,полицаи с мегафони ,разни простотии на министърката -кюфте от 1 курс ?Неадекватна работа сме.
73
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с гол в ръката....мегафон!
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***,***....но чак пък толкова!!!!!
71
1
 
21
 
! Отговори
със слухови увреждан преди 12 години
Полицаи с мегафони ще информират при земетръси. А как ще информират хората със слухови увреждания?
70
1
 
21
 
! Отговори
1500 пъти преди 12 години
Пожарникарят се е чул поне 15 пъти с БАН през нощта на големия трус! Звучи неубедително! Пишете, че се е чул поне 1500 пъти с БАН! И че той е наредил да се спре земетръса!
69
2
 
15
 
! Отговори
до-77 преди 12 години
Толкова си наясно с нещата ,че не виждаш кой и шефът на Герб.Това е най големия комунист от бай Тошово време.Ти да не мислиш че Бойко не е от ДС бе
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бре, че как тъй ? до "синодалните" старци ли почна да се допитва ?
67
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДС - проклятието на България. От шейсет години тази гнилоч трови душата на българина. От шейсет години верните ДС кучета са назначавани навсякъде - училища, университети, болници, държавни фирми, съдилища, общини. Тяхната задача е една - когато на власт е некомунистическо правителство, те да го саботират с всички средства, изкарвайки го некадърно. Не вярвате? Вижте къде колко агенти има, това дори не е тайна. Експрезидентът е от ДС, владиките от БПЦ са от ДС и още много, много...
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕниЙ!!!!!
65
0
 
11
 
! Отговори
раздрусан преди 12 години
Труса, труса, отново ще ни друса, ай земетръса, ай ай земетръса...
64
2
 
12
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
а наясно ли си с БКП и ДС другарите в ГЕРБ, аре земи се информирай малко де
63
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе ЕЙЙ НЕДЕЙТЕ да гласувате за тоя *** бе глупацизаради такива *** като ВАС , които гласуват за Тиквондера сега сме на дъното и милиони българи умират от глад и мизерия...едвам ще го изтърпим до другата година тия *** от ГЕРБНЕМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТИКВОНЯ , ЩОТО ЧЕ ВИ СПУКАМ КОФИТЕ БЕ ЕЙЙЙ ГЕРБЕРАСИ
62
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, като си спомня колко патрулки видях в нощта на земетресението. Хората нямаха нито информация, всичко мълчеше близо 40 мин. А полицаите се бяха изпокрили като мишки.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50-ти, май си раснал в кофичка от кисело мляко.Или си някое акне.Сирените ги има от много години-питай родителите си.И к'во ще ти каже сирената- пожар, изтичане на газ и къде да се евакуираш.Тиквун печели колело от печка с тази идея.А е толкова елементарно-да няма цензура в медиите и по-специално в БНР.То има покритие в цялата страна и при добро желание ще информира.Това трЕбе да се направи-връзка между БАН и радиото, както и да се разясни на хората да слушат БНР в такъв момент.
60
2
 
21
 
! Отговори
С. преди 12 години
Абе нали умниците от ГЕРБ искаха да закриват БАН?!Сега за помощ им се молят!Много *** премиер.
59
16
 
3
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Никого не съм обидил или ограничил в мисленето му нали така? Всеки си гласува за когото иска, въпросът е че понеже тук коментарите не изискват регистрация и е пълно с червени платени ***, всеки от които се представя за десет души - напиши нещо срещу червената проказа и просто гледай минусчетата :)ПП Между другото наистина ще си гласувам за ГЕРБ :) Просто знам как стоят нещата с БСП и по-специално с ДС и хората им, назначавани навсякъде от шейсет години.
58
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко трябва да си *** за да гласуваш за такъв ***????
57
0
 
17
 
! Отговори
topor преди 12 години
Система за информиране, а не само за оповестяване е нужна . И не само за след земетресения. Най-страшното са слуховете и паниката след такива събития.Свидетел съм как един цял град (Свищов) се опразни за броени минути след слух за авария в химкомбинат и облак от серовъглерод. Нема къща, апартамент, магазин, родилно отделение и др. Всичко се изнесе от града за не повече от 20 минути. През миналия век, 1978, 7 март, по обед. Така че достоверната информация е особено необходима.