Внимание! Внимание! Полицаи с мегафони ще информират при земетръси

Премиерът се е чул поне 15 пъти с БАН през нощта на големия трус
24 май 2012 17:16, Бойчо Попов
439
Внимание! Внимание! Полицаи с мегафони ще информират при земетръси
Снимка: БТА

Разпоредили сме всички налични полицейски патрули при подобно или по-силно земетресение по мегафони да съобщават придобитата от Института по геофизика при БАН информация.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след работната си среща с директора на Националния институт по геофизика, геодезия и география проф. Николай Милошев, главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев и директора на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

На брифинг в Министерски съвет премиерът обясни, че е имал поне 15 разговора с професора през нощта, когато стана силното земетресение, на 22 май.

„Нямаме никакво желание, и по никакъв начин не бихме спестили нещо от това, което има. Това е природа и колкото сме обединени, единни, само така можем да предпазим хората от злополуки”, каза Борисов, цитиран от БТА.

Информацията ще бъде подавана веднъж от Геофизичния институт, когато видят на апаратурата къде е епицтърът, каква е силата, незабавно, в същия момент, се предава по директния телефон на дежурния в МВР - каза Борисов.

Според Николай Милошев системата действа и вече ще се информираме по този начин при вторичните трусове.

„Телефоните и в момента са отворени – два стационарни и два мобилни. Нека да продължим добрата връзка, която създадохме, и добрата връзка, която имаме с МВР, да бъдем всички в полза на обществото. Това е тежък момент за всички ни”, каза професор Милошев.

Системата за предупреждение ще се включва при всякакъв магнитуд, който представлява интерес – от 3 нагоре, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
8
 
! Отговори
до коко преди 11 години
ех, куку, цял свят знае, че през 1988 в рашката управляваха хамериканците чрез купения от тях горбачов, който същата година дойде на крака на бай тошо да му каже, че вече няма да има за Бг донбаски въглища и метална руда срещу домати и имам баялдъ и да почвате да се дупите на новите си господари, които всъщност ви накараха да си затриете селското стопанство и производството - ето, това е програмата за изтребване
235
2
 
6
 
! Отговори
Боко Мегафона преди 11 години
Спокойно бре плебеи!МВР следи Рихтер със СТС-та и знае кога ще е следващото земетресение!
234
1
 
18
 
! Отговори
СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ преди 11 години
Kирил и Методий, Левски, Ботев,.... а сега.... Боко Тиквата.... ?????срамът е невероятен... !!!
233
2
 
21
 
! Отговори
Nobody преди 11 години
При такъв шок точно квичащи патрулки липсват по улиците, че спартакиадата да стане пълна...
232
1
 
15
 
! Отговори
Коко преди 11 години
до 306И Тиквата има еврейска вързанка: Цветелина Бориславова (НДСВ) изпълнителен директор на Си банк, дъщеря на бивш дипломат, номенклатура на БКП, съпруга на ген. Бойко Борисов главен секретар на МВР.Защо са спрели българите, когато саподгонили турчулята и са ги натикали направо в морето?Защо Хитлер не си е довършил работата?Защо в учебниците в 4-ти клас пишат, че българите не са имали какво да ядат по татово време?*** ЛЪЖИТЕ!!!
231
1
 
8
 
! Отговори
хм... преди 11 години
И като ни информират какво? След дъжд качулка...
230
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полицейски патрули ще информират с мегафони хората при земетресения
229
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАН казват изрично, че не може да предскажат трусове. Полицаите може да разгласяват всичко друго, но не и информация от БАН. БАН могат да кажат каква степен е земетресението. Но друга информация, която да е важна на момента те нямат.
228
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха браво, във века на комуникациите - мегафони тоя съвсем се чална
227
4
 
3
 
! Отговори
ИМА ЛИ БАНАНИ ТУК ? преди 11 години
Започна ЕВРОВИЗИЯ Софка завладя БГ сега ще завалдее и Европа !
226
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да има дежурни в радиата и телевизиите, които навреме да подават съобщенията, глашатаи с тъпани!КАК ИЗБРАХТЕ ТАКАВА ПРОСТА ТИКВА БЕ?!?
225
0
 
2
 
! Отговори
коко преди 11 години
GF от GalFon ли идва???
224
2
 
7
 
! Отговори
коко преди 11 години
до 297Цитирам:ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - Приета на московския ционистки конгрес 1988 г.I. Удържане на властта1. Заграбване на средствата за масова информация2. Всички, които участват пряко във властта трябва да имат местни имена и външност.3. Директорът може да бъде гой, но поне един от неговите заместници трябва да бъде от нашите.4.Да не се допускат до властта трудещите се.5.Да се поддържа репресивен апарат за пълен контрол.6.Масон, които в оставил следи да бъде убит!
223
1
 
3
 
! Отговори
GF преди 11 години
nali biahte golemi patrioti kato stana edno mnogo leko zemetresenie spored drugi darjavi napravo se nas...e
222
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Внимание, внимание!***!Начело.
221
1
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
ПИШМАН УПРАВНИЦИ,- НЕ ДАВАЙТЕ АКЪЛ, А СЕ УЧЕТЕ ОТ НАРОДА СИ...Микрофони, радия телевизии, това са... тинтири минтири....Великият Български Народ е казал точно по такива поводи...- "СЛЕД ДЪЖД - КАЧУЛКА...!!!"
220
1
 
21
 
! Отговори
Мега-лидер преди 11 години
Този, като е имал "поне 15 разговора с професора през нощта, когато стана силното земетресение, на 22 май", не му ли мина през псевдо-лидерската глава, че населението няма такава възможност и чака информация - по радиото преди всичко.Що за лидер е този, щом в критични моменти главата му ражда предимно глупости, които безотговорно изсипва върху "водените"?Лидер е онзи, който в критичен момент повежда във вярна посока с точна идея.Този не е лидер - той е самозванец!Дайте му и мегафон!
219
3
 
0
 
! Отговори
GF преди 11 години
prosti galoshi samo pred kompa laete piyanduri takiva profesora mngo dobre kaza day salatata i rakiyata
218
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През комунизма имаше ситеми за известяване на земетресения. След това имаше и бомбоубежища. Имаше и обучение как да се реагира. Кой *** реши да разтури всичко? Да го обесят публично. Помня как като бях малък при едно силно земетресение още на втората минута ни известяваха за всичко. Сега това при Перник над час не се знаеше нищо. Да се чудиш бомба ли е паднала, метероит ли ни е ударил. Абе няма друга държава, която доброволно да е съсипала всичко.
217
1
 
0
 
! Отговори
GF преди 11 години
lalajii prosti rezili no vie ot tva ne razbirate