Четвърти ден продължава борбата с огъня на Витоша

През нощта нямало разрастване на площта на пожара
4 юли 2012 09:40,
139
Четвърти ден продължава борбата с огъня на Витоша
Снимка: Impact Press Group

В 5:30 часа тази сутрин се възобнови операцията по гасенето на пожара на Витоша, който бушува вече четвърти ден.

„Няма разрастване на площта на пожара през изминалата нощ“, съобщи шефът на пожарната главен комисар Николай Николов пред Нова телевизия .

98 служители на пожарната и на горското стопанство заедно с няколко доброволци работиха цялата нощ, за да довършат просеката. За първи път през нощта се е допуснало и рязане на дървета. Злополуки не е имало.

Очаква се днес последните 200-300 метра в най-тежкия участък да бъдат завършени, за да може да влезе пожарна техника. Едва тогава пожарът ще бъде контролиран напълно.

Още по темата
Четвърти хеликоптер, който е на „Гранична полиция", ще се включи в наблюдението и контрола. Работата с доброволците също е добре синхронизира, коментира Николов.

Днес те са по-малко, тъй като към момента от щаба заявиха, че няма нужда от допълнителни хора.

Освен трите хеликоптера, седем пожарни автомобила, пет водоноски от Столична община, десетки помпи и стотици шлангове са техниката, с която пожарникарите разполагат, за да преборят пожара.

Все още не се знае кога окончателно ще бъде овладян огънят. Едва когато се приключи просеката, ще може да се заяви, че стихията е овладяна.

След като вчера излезе информация, че засегнатите площи са станали 250 дка, днес отново се съобщава за 150 дка.

Вчера България отказа помощ от Израел за гасенето на пожара. Страната имаше готовност да се включи с два специализирани самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: Витошапожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
3
 
! Отговори
Идва танка ЛАМЯ преди 11 години
споко от МО идва Нестинарката/ танка ЛАМЯ/ пълна с керосин и ще я включим в гасенето зада трасираме ски пистите и микроязовирите по план Бойковски. За какво приключване говорите още не са достигнати желаните декари за алпийското селище дето ще асфалтираме и бетонираме! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.
92
0
 
1
 
! Отговори
Bozadjiev преди 11 години
bg armia pomaga li i kak? impotentna li e ili e palna samo s invalidi?!?!
91
1
 
3
 
! Отговори
еко преди 11 години
Само ми кажете защо отказа Израелските самолети,които щяха да се включат в гасенето днес?Пожара си гори и съвсем не прилича да е овладян.
90
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 години
мястото което гори в момента е определено от ''Витоша ски''за микроязовир ,от неговата вода цеко ще произвежда изкуствен сняг за пистите си.
89
1
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Бат Бойко много хитро ги реши нещата , хем върна закона уж за поправки , хем подпалва горите .Никой не може да ме убеди , че пожарът не е умишлен . Нито е много горещо , далеч от пътеки ,дето ходят хората и т.н. Явно Цеко и Цветелинка все пак ще си постигнат своето . Жалко . От време на време ББ си дава вид , че мисли за хорицата , ама с последното увеличение на тока и с този пожар си набута явни автоголове . пс -> Въпреки всичко за БСП и СДС , нито пък за Мигленка няма да се гласува
88
1
 
19
 
! Отговори
Умуващ преди 11 години
Защо ли тая гора се запали, точно когато протести се чакаха и вдигнаха тока, водата и горивата? Сигурно е случайно.
87
0
 
7
 
! Отговори
asap преди 11 години
говедарииииииии по колко ви плащат да редите доброволците и еколкозите бе!
86
2
 
13
 
! Отговори
Цеко преди 11 години
Сутринтта им казах да гасят с бензин , ама нещо е на привършване. Добре че Боко отказа самолетите че току виш са ми развалили рахата
85
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като прочетох"Преживяванията на един доброволец, гасил пожара на Витоша"ми стана ясно какви *** са доброволците.
84
0
 
19
 
! Отговори
е преди 11 години
ТО на правителството помощ не му трябва да гаси пожра, нали трябва да изгори гората.
83
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега остава да организират един масов бой в селската кръчма в Бистрица и смятам че мисията на доброволците ще бъде успешно изпълнена.
82
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стана ясно, че имаме много псевдо-еколози които много добре се справят с охладената бира около езерото ариана и са ултра-супер-специалисти по гасенето на горските пожари. Сигурен съм, че тези корифеи ще бъдат поканени и в други страни да дават консултации по темата.
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече е нормално да не се пускат доброволци. Не са достатъчно обучени, нямат необходимата екипировка. Това стана вече сериозен горски пожар (палеж). Единствен вариант да се спре фронта на огъня е или тъпанарите гербаджии да приемат помощ и да допуснат нормален самолет за гасене на пожари и/или - част от гората пред фронта на пожара да се изсече, за да не се прехвърли огънят на още по-голяма площ (вече почти невъзможно). Отидат ли сега доброволци горе означава те да станат на печено.
80
13
 
2
 
! Отговори
aniletevtz преди 11 години
Еййй тоя Бойко е на всички в устата. Престанете да обвинявате правителството, а защо не попитате кой *** запали гората аааа? И сега всичко това се случва заради него!!! Лесно е да се обвинява през компютъра, а пък още по-лесно е да се обвинява един човек!!!
79
0
 
21
 
! Отговори
до 115 преди 11 години
Бойко, ти ли си? Само *** като теб може да измисли подобна глупост!
78
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С изкаванията си пред журналистите и с писанията си в интернет-пространството доброволците доказват какви жалки човечета са. Истинските герои са пожарникарите които в жега, дим и прахоляк се борят с огнената стихия, а в Железница и Бистрица се мотаят някакви доброволци дето само се пуйчат и дават акъл. Продължавайте да ръсите простотии така отблъсквате хората.
77
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доброволци сигнализираха, че вече трети час не са пускани към пожара на Витоша, няма никаква организация или информация какво се случва.
76
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде сте природозащитници? И псевдо ****и?Явно сте тука - цъкате минусчета и така участвате активно в гасенето на пожара - браво!
75
1
 
9
 
! Отговори
До Пич преди 11 години
Само ти от *** не се беше появил. Там където е възникнал пожара не ходят туристи и планинари , това е местност с много нападали от смерч дървета.
74
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно БТВ пак са виновни, че не са отразили неповторимия героизъм на хилядите доброволци отишли да гасят пожара. Може би трябва да се извинят, нали така еко-талибани?