Марси Рийс: Не работете със санкционирани от САЩ фирми!

"Южен поток" ще се строи от фирма в черния списък заради Крим
6 юни 2014 19:00,
211
Марси Рийс: Не работете със санкционирани от САЩ фирми!
Снимка: архив Булфото

Американският посланик в България Н. Пр. Марси Рийс призова българския бизнес да не работи с руски компании, които са попаднали в черния списък със санкции заради анексирането на Крим от страна на Москва.

Фирми или физически лица, които предоставят материална подкрепа на "Стройстрансгаз", могат също да се окажат под ударите на санкции от страна на САЩ.

„Ние сме дълбоко загрижени от скорошното решение на България да предостави изграждането на газопровода „Южен поток“ на "Стройтрансгаз”, заявява посланикът в изявление, публикувано в официалния Facebook профил на американското посолство у нас.

Припомняме, че преди броени дни стана ясно, че цялостното изпълнение на проекта у нас е възложено на консорциум между "Стройтрансгаз" и българската "Газпроект Юг", в която участват едни от най-големите строителни компании в България - „Промишлено строителство - холдинг“ ЕАД, „Техноекспортстрой“ ЕАД, „Главболгарстрой“ АД, „Понсстройинженеринг“ ЕАД и „ПСТ Холдинг“ АД.

Мажоритарен собственик на "Стройтрансгаз" е фирма на руския милиардер Генадий Тимченко - приближен до руския президент Владимир Путин. След поставянето на предприемача в списъка с лицата, санкционирани от САЩ, Путин официално коментира, че "не се срамува от приятелството си с бизнесмена".

От ЕК също имат притеснения относно проекта, но фокусът е насочен към процедурата за избор на изпълнителя. Опасенията са, че при провеждането на търга не са спазени основните принципи на прозрачност, равен и недискриминационен достъп. По тази причина и Брюксел стартира наказателна процедура срещу България.

Марси Рийс припомня, че руската компания и нейните клонове са вписани в списъка на САЩ със санкции срещу руски бизнесмени и държавни служители, публикуван на 28 април.

„Тези санкции забраняват всякакви бизнес отношения от страна на американски граждани със "Стройтрансгаз" и замразяват капиталите на тази компания в Съединените щати”, се казва още в изявлението на американския посланик..

Моментът не е подходящ да се работи с Русия по обичайния начин, смятат от посолството на САЩ у нас. Важно е Съединените щати и ЕС да продължат да работят заедно, за да покажат ясно на Русия, че нейните действия в Украйна ще продължават да имат последствия, става ясно още от изявлението на Рийс. 

Още новини от "Икономика и политика" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
6
 
! Отговори
hasan преди 9 години
vsi4ki sme edno az sam turski govorq6t no sam za moqta rodina balgariq dayte da dokajem na tiq qnki i na ES 4e tazi strana e na6a i nie re6avame sas kogo 6te rabotim hayde balgari turci *** armenci garci evrei i sireyci deto doydoha vav na6ata strana da dokajem 4e sme idinni za rodinata si
125
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние пък сме дълбоко загрижени от вмешателството на досадниците от САЩ в нашите работи. На тази лелка не и е работа кой какво работи тук.
124
0
 
18
 
! Отговори
681 преди 9 години
Що си не е.ете майката, долни световни наглеци!Видяхте, че малко нещата взеха да вървят в държавата и решихте, че изпускате контрола и хайде чрез ес спираме ви парите и контактите с РУСИЯ!Да ,ама не!Може *** като боко цвъко и компания да управлявате, ама цял народ не можете!От вас за 25 сме видяли само глад, беднотия, скъпотия и простотия !ЯНКИ, ГОУ ХОУМ!
123
0
 
19
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Аз пък съм ЗАГРИЖЕН че "ЖЕНАТА" НА БАРАК ОБАМА - МИШЕЛ Е МЪЖ - ТРАВЕСТИТ !!!Цялата САЩ се е напълнила с *** и извращенци - поклонници на дявола. Това е една пропаднала страна пълна с *** и нечистота като Содом и Гомора която натрапва и заразява ЦЕЛИЯ СВЯТ с ГНУСОТИИТЕ СИ. И тези нечистоплътни твари казват на другите народи как да живеят и какво и как да правят. Отхвърлете ги и не ги слушайте за нищо - това са *** и слуги на дявола, макар че и там има още истински християни.
122
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие не желаете да инвестирате при нас, а не давате и другите да инвестират. Не желаете да работите с нас, ама не давате и на другите да работят. Това ми напомня за една к*****, дето нещеше да си легнем, ама не даваше на приятелките си да припарват до мен. Каква ми е ползата да бъда около такава жена? Няма да ми прави мръсни номера ли? Ами това си е изнудване. Бандитизъм. Ваше е желанието с изнудвачи да не се преговаря, нали?
121
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, предложете по - изгодна оферта и ще работим с вас. Постройте Набуко и ни дайте добра цена на газа. Постройте каквото желаете, стига да е изгодно за България. У нас сте известни с два ТЕЦ - а, изнудващи Българският народ да им плаща тока по непазарни завишени цени за твърде продължителен период от време. Кого да пазим по - напред, нашите интереси от вас или вашите интереси от някой друг? Вие как пазите нашите интереси, нещо не съм чул да го правите... С изнудване не става. Захитряхме.
120
0
 
15
 
! Отговори
90 преди 9 години
Ама какво ни е..е нас, че САЩ, са вкарали някакви лица от Русия, в техни измислени списъци.Ами и ние като държава си имаме интереси, само САЩ, ли имат интереси? Не могат да направят нищо на Русия, и с тия списъци стават за смях, и хоп искат да го сложат на нас, защото на нас могат...
119
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е в такова робство и зависимост, дами и господа, никога не бяхме живели!А нали уж бяхме равноправен член на нашето любимо евроатлантическо семейство?
118
0
 
14
 
! Отговори
Koko преди 9 години
Що, пазарна икономика се нарича
117
15
 
3
 
! Отговори
хе хе преди 9 години
Работете с със фирми от блядистан и си сложете паспортите във фризера- няма да ви трябват....е ако ви харесва сибир и с. Корея може
116
1
 
25
 
! Отговори
бай Григор преди 9 години
Недейте бе ,тя Турция ще работи с тях , а на нас газът ще ни е в г.зът .... още преди месец Абдулах Гюл предложи да минава през Турция...
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТРЪБАТА ЩЕ РЪЖДЯСА
114
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"От щатите няма файда, тъй че бабче, гледай си работата! Южен поток е полезен за Бьлгария и само ***, врагове и предатели го отричат. *** наглеци от ЕС и УС !"To shtoto ot vas goliama faida...
113
3
 
43
 
! Отговори
инж.Маринов преди 9 години
Аз като служител в Главболгарстрой какво трябва да направя?Знаете ли какво ще направя? Ще отида да се изплюя пред американското посолство. Писна ми от тези гнусни ***! Писна ми!Стига навеждане, толкова наведена политика не сме водили никога.По времето на Варшавския Договор и на СИВ ние имахме ЕДИН глас от общо 6 гласа на страните основателки. Днес сме с около 2%(ДВА ПРОЦЕНТА) от Европалрамента...това е ли е справедливостта?И твърдят колко несправедливо било предишното общество...
112
2
 
14
 
! Отговори
БРЕ преди 9 години
"Стройтрансгаз" , "Газпроект Юг", България - Промишлено строителство - холдинг ЕАД, Техноекспортстрой ЕАД, Главболгарстрой АД, Понсстройинженеринг ЕАД и ПСТ Холдинг АДВСИЧКИ ИГРАЧИ СА В КЛУБА
111
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то ние не работим.. с никакви фирми. Ние само евросучбсидийки - тук чешмичка, там ремонтче..Искаме от уса хуманитарна помощ и да си изкупувате тока от ТЕЦовете.
110
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Губернаторката се закани... Ще ни санкционира... Сигурно ще ни глобявя при първо нарушение, а при рецедив ще ни лишава от граждански права на територията на поверената й губерния. Междувременно, заместник губернаторът, мистър намкойси, продължава опитите да забременее от съпруга си.
109
5
 
45
 
! Отговори
Peshonizer преди 9 години
"Не работете със санкционирани от САЩ фирми!"Що? Щото така ще направим густо на американците ли? Че какви са ми на мене американците? С к`во са ми помогнали? Ха, значи даже напротив - нарочно ще работя с фирми, санкционирани от САЩ!
108
5
 
52
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 9 години
Г-жо Рийс, поради това, че сте посланик на една финансова пирамида от космически мащаб, редно е да сте дълбоко загрижени за Южен поток. Аз не разбрах какъв е проблема с тръбата? 1.Заради това че се ус***те в Украйна? 2. Заради това че е руска! 3. Заради това, че не ви стана играта с НАБУКО? 4. Заради това, че ЕС ще получи голям енергетичен ресурс? 5. Заради това , че малка България ще стане сериозен играч в енергийния сектор? 5. Заради това, че България трябва да бъде ликвидирана, като държава?
107
6
 
1
 
! Отговори
Да преди 9 години
Вървим при БИРАТА,защото на другарите им свършва работния ден или ще ходят в стола за кифтета.БИРАТА е по-важна от тях.НАЗДРАВЕ.