Щабът на НАТО у нас ще е готов през пролетта

България вероятно ще поеме половината от финансирането му
12 фев 2015 18:35,
87
Щабът на НАТО у нас ще е готов през пролетта
Снимка: архив Булфото

Центърът на НАТО в България вероятно ще бъде готов през април или май. Това обяви военният министър Николай Ненчев пред депутати от комисията по отбрана в парламента. Ненчев участва в традиционния блиц контрол. 

Пред депутатите министърът съобщи, че в България скоро ще пристигнат военни от НАТО, които да проверят на място условията.

Още по темата
Ненчев обясни, че в натовския център ще работят 40 души, 20 от тях ще са от България. Все още не е уточнен начинът на финансиране на щаба, но вариантите са няколко. Според единия всяка от страните ще поеме разходите за хората, които участват. Друг вариант предвижда  цялата сума да бъде поета от НАТО. Министърът прогнозира, че най-вероятно ще бъде избран първият начин на финансиране.

Ненчев обясни и че депутатите са съпричастни към проблема с недостигащите в бюджета средства за отбрана и са поели ангажимент да съдействат за увеличаването им. Повече пари за армията поиска наскоро и президентът Росен Плевнелиев.

Министърът съобщи и че ще бъдат отделени средства за ремонт на четири изтребителя  МиГ-29.  Той е имал срещи с командира на ВВС. „Имам воля, ще отделя  средства за ремонт, въпреки проблемите, които имаме с бюджета”, обеща министърът.

Ненчев съобщи, че единият от вариантите е ремонтът да бъде направен в Полша. Той самият ще пътува за там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
7
 
! Отговори
Един от всички преди 9 години
Честито на Нова България. Продадена за 20 сребърника. - " Видя ли апостоле, а ти за тези хора искаше да мреш"
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До военен пенсионерKato se vdignem i te otnesem che se zainteresuvach
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До историк-анализаторTapcho men i naroda nikoi ne go e pital solomoncho evreina vozeche v trabancheto si ytogabachnia chef na NATO a platenite medii s nimaha snimaha
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дедоTa nama da e gotova begancite v Balgaria tapia EC e dal direktivata Ungaria zatvara granicite si zapad acite ne gi iskat i zatova y nas
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Питащ???Ne go spasavat zakopavat go ako izpalnavat nlana ran at,apropo g gelev.e bil prav kato go e vidal
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИванTi si glupak
42
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко инфо за по младите бесепари. Едно време във МНО и МВР имаше съветски генерали , които си командваха нашите като ученички. Всичко се знаеше от руснаците и те си командваха .
41
4
 
6
 
! Отговори
Patilancho преди 9 години
Аи чиституууу. чужди военни в БГ. Ще променят закони за това. аи ся да видим колко ще е тоз бюджет. ко ще праят данъкоплатците не знам. 16 млрд. видя се за къде са. За чуждите военни може за наштииии не може.
40
4
 
6
 
! Отговори
1492 преди 9 години
Какво се шашкате, едно време като бяхме във Варшавския договор защо не се шашкахме , че сме граница на НАТО и в двата случая е едно и също, в единия случай чакахме руснаците, тук ще чакаме американци, германци, французи и т.н.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжите и манипулациите на тези юдео-американски марионетки нямат край. Уж щаба щял да се състои от 40 човека и да се намира в центъра на София. Сега пък и 15 танка се очаквали да дойдат към щаба. Къде ще стоят тези танкове? Срещу "Пирогов" ли? Само да не се окаже , че тези 15 танка са първата партида от планирани 100, които са си цяла дивизия! Най им е лесно лошата новина да поднесат на порции. Изопачена. Обаче не си правят сметка какво ще правят, когато истината най-накрая лъсне наяве!
38
16
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До АнонименАз искам да съм член на ЕС и НАТО. Ти ако не искаш ходи си в русия.
37
12
 
2
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До АнонименНие сме длъжникато съюзници и членки на нато. Никой не ни пита, ние сме ДЛЪЖНИ! Аман от промити тикви, русофили като теб.
36
3
 
2
 
! Отговори
citizen преди 9 години
много забавен ***, явно фен на волен. Дали сигнала който пускам към Инвестор ще му помогне да се осъзнае?
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Питащ???Нищо не спасяват, а даже пробиват още по голяма дупка в кораба( лодката ) !
34
5
 
32
 
! Отговори
Време е! преди 9 години
До пролетта Волен трябва да е президент и главнокомандващ!
33
14
 
6
 
! Отговори
партизанин преди 9 години
Днес на Позитано 20 има следната обява . Другари от утре започваме записването на доброволци , които ще се бият с щаба на НАТО и всички войски , които дойдат в България . Нашия щаб ще бъде на Витоша в партизанска землянка , защото е по топло и няма да плащаме ток и парно . Скоро се откри и мандра на близо , така че любимия ви кашкавал и сирене също ще са безплатни . Ура другари ..и...и
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До военен пенсионерМожеш ли да кажеш и докажеш кога в България е имало щаб на Вършаният договор?Кога е имало съветски танкове?Танковете които бяха в България бяха съветско производство но на БЪЛГАРИЯ. А сего ми убеждават че армията ни е член на НАТО следователно е натовска така че няма какво да негодувам срещу чуждите войски ви въоръжения в България защото са натовски. Интересно в какво се кълнът българските войници да защитават България или НАТО ? Явно министъра защитава НАТО но не БЪЛГАРИЯ
31
3
 
22
 
! Отговори
Питащ??? преди 9 години
А за това ли теглите нови 16 миляр. Дълг??? Спасявате потъващия кораб "България" за кратко...
30
4
 
22
 
! Отговори
Млад мислещ човек преди 9 години
До историк-анализаторПредпочитам да копая землянки вместо траншеи, и вместо да служа на Борисов и неговата клика, която загробва България, моята родина, с необуздаемите си кражби, вкл. 18 милиарда нов дълг, който, трябва аз да плащам, а той и неговата клика да краде, за да благоденства на моя гръб и усилия. Do you understand?
29
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 9 години
dnes.bg/politika/2015/02/12/okolo-871-mln-lv-sa-nujni-za-ukrepvane-na-svlachishtata-u-nas.254350