Вертолети превозиха родилка и тежко болна жена през преспите

Акциите са се провели при тежки метеорологични условия
Обновена: 10 мар 2015 22:29 | 10 мар 2015 19:41, Анисия Иванова
5
Вертолети превозиха родилка и тежко болна жена през преспите
Снимка БТА

Екип на Авиобаза- Крумово превози родилка от кърджалийското село Горно Прахово. В спасителната акция участваха 10 души, сред които лекари от ВМА -София и Военна болница - Пловдив.

Тридесет и шестгодишната Вилдане е бременна в деветия месец. Съпругът ми много се притесни, тъй като терминът ми е на 26 март, а пътят до селото е затворен заради снега, разказа жената.

От екипажа на вертолета уточниха, че жената е изтеглена на носилка, чрез лебедка. Тя бе откарана и настанена в родилното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив. От Крумово за района на Кърджали излетяха два вертолета
"Кугър", уточни за БТА командирът на авиобазата бригаден генерал Петьо Мирчев.

Едната машина, с която е превозена бременната жена, е била с командир Димитър Бабачев.

Спасителният екип е работил изцяло от въздуха, като е доставил хляб в с. Голобрад и инсулин в с. Любино. Оказана е спешна помощ и на двама с инсулинова зависимост, уточни ген. Мирчев.

Вторият "Кугър" е превозил тежко болна жена от с. Черничево до болницата в Кърджали. Командир на екипа от шест души, спасители и медицински лица е бил подполковник Филип Ангелов. Акцията се осъществи при изключително тежки метеорологични условия, със снежна покривка до метър и половина и силно завихряне на снега, коментира командирът на авиобазата.

Генерал Мирчев благодари на екипите за съдействието, което са оказали в тежката ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Всички вертолети AS 532 Cougar на въоръжение у нас са доставени с противообледенителна система и издържат на работа при температури от 50 до минус 30 градуса."Имаше разни коментари, че не летели зимно време, но човекът от който тръгна това в момента е министър председател...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да са живи и здрави хората участващи в спасителните акции, дано никога не им се налага те самите да се нуждаят от такава помощ.Бедите обединяват хората, а там наистина е страшно...
2
2
 
1
 
! Отговори
лъжата преди 9 години
Всичко е много хубаво,само не разбрах как са минали въртолетите през преспите.Бутали ли са ги или са ги дърпали?Що за заглавия?
1
1
 
10
 
! Отговори
mirmiga преди 9 години
благодарим на тези които все още са хора