Лошото се размина: Без жертви във ВМЗ-Сопот, експлозиите спряха

В склада е имало само двама охранители, които са добре
Обновена: 22 мар 2015 06:39 | 21 мар 2015 21:25,
66
Лошото се размина: Без жертви във ВМЗ-Сопот, експлозиите спряха
Снимка: bTV

Няма пострадали и ранени при взрива в един от складовете на ВМЗ-Сопот. Това увериха главният секретар на МВР Георги Костов и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Принципал на военния завод е именно енергийното министерство.

Още по темата
И двамата обясниха, че взривовете се спрели и най-лошото се е разминало.

Министърът съобщи, че избухналият склад не е свързан с технологичната дейност на завода.

„В него в момента на взрива е имало двама охранители, единият е подал сигнала, те са евакуирани своевременно”, каза още Лукарски.

Той обясни, че причината за взрива все още не е ясна.

Главен секретар на МВР Георги Костов успокои живеещите в района, че ситуацията е под контрол. Районът обаче остава отцепен. 

„Гръмнал е склад със снаряди, който не е свързан със завода. В него не е имало постоянно работещи. Към момента в склада няма взривове и опасност за хора. След малко предстои влизането на пожарната. С термотехника са локализирани три термо огнища.”, заяви икономическият министър Божидар Лукарски.

„Хората могат спокойно да се приберат, няма опасност за тях, защото последният взрив е бил преди 40 минути”, уточни главният секретар Георги Костов.

Десетки експлозии се чуха в района на Сопот тази нощ. Няколко последователни взрива има в района на Иганово. На този етап няма информация за жертви или ранени.

От полицията в Пловдив също потвърдиха, че няма пострадали при експлозиите в складовете за боеприпаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: взривВМЗ-Сопот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
4
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Ей нацяло го разрушиха този завод.. То не беше уж, че е пред фалит, щяха да уволняват хората, щяха да го приватизират.. Е сега вече скоро очаквам някой да го купи за 1-2лв уж, че има много задължения и да си го работи частно. Ще видим как след като се продаде ще заработи на пълна пара! Лошото е, че дори и отново да назначат хора ще им дават по 200-300лв колкото да имат за закуска от барчетата пред завода... Няма друга подобна европейска държава в която хората да са ***...
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ima li oshte kakvo da se krade v balgaria? yavno e imalo i sa zamitali sledite.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOBRE ORGANIZIRANO MEROPRIATIE,NO TOZI PAT BEZ GERTVI.BRAVO.
39
0
 
13
 
! Отговори
77 преди 9 години
Лошото се размина само по една случайност-не по причина на вас!
38
0
 
11
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
В тези производства има правила, които са писани с кръв и трябва стриктно да се спазват.Авариите са правопропорционални на алчността на собствениците (ако са частни фирми) и обратнопропорционални на нивото на професионална подготовка на специалистите и служителите от органите за упражняване на контрол. Някога водещите специалисти за тези специфични производства се подготвяха в специализирани ВУЗ-ове, а сега в тях работят предимно кадри на родната образователна система. Не политизирайте въпроса.
37
0
 
17
 
! Отговори
ЛУД преди 9 години
Ами така е взривяват ГИ ЗАЩОТО ИВДА РЕВИЗИЯи как да оправдаят незаконно продадените ВЗРИВЯВАМЕ просто КВО МИ ХЛОПАТЕ тУк с версии
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига глупости това е умишлено неможе да се случват толко често такива аварий не ереално това е чиста проба атентат срещу Българската военна промишленост
35
0
 
28
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Пак ли, бе??????Сигурно е предстояла проверка и... поредния ба-ба-бум!А сега, *** и докажи какво е липсвало!?Добре че се размина без жертви... поне този път!!!!!!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Той обясни, че причината за взрива все още не е ясна."Саботаж, умишлена дейност, кое не е ясно? Въобще има ли смисъл да гадаем след поредния взрив в цех на ВМЗ-то?
33
1
 
30
 
! Отговори
парадокс преди 9 години
На изток ги тресат войните, а тук уж мирна държава ,а всичко е във въздуха.
32
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На ви сега нато и ес Български овчици и още се кланяйте на хамериканския си вожд
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това нашето продажно ръководство начело с тиквата е виновно за всичко , колкото по скоро се махнат те нато и ес толкова по добре
30
1
 
11
 
! Отговори
do 31 преди 9 години
Tochno zachoto ne uspaha s Ran At doide plana 20 20
29
2
 
29
 
! Отговори
! преди 9 години
Според мен, това е ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ДЕЙСТВИЕ за унищожаване на бойния арсенал на България!Това е поредно, в близките 5 години! Дори имаше жертви...
28
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека САЩ да ви избиват бе бабалюги..
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ - Искат да нямаме нищо като в Авганистан едни Калашници да се самоизбиваме , а те да ни контролират и избиват с безпилотни самолети.. Правителството на ГЕРБ унищожиха всички преносими ръчни противовъздушни комлекси Стрела.. С които сепаритистите в Украйна успяха да унищожат доста стари СУ..
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Тихомир ТомовНещата вместо да се влошават,стават направо безнадеждни!
25
0
 
30
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Лошото отмина , страшното остана !
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кофти за плана Ран-Ът...
23
0
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Трудно,почти невъзможно е сами да се взривят...снаряди на склад.Късо,мъсо,пожари;това са кьор фишеци.Те така ако се взривяваха,кога имахме армия,всеки втори полкови склад щеше да е във въздуха,а не е имало такива.Цивилни складове,цивилна охрана,занижени...мерки за сигурност.Кой е...помогнал на снарядите да се детонират,е време да се разбере.С това шега не бива,заложена е сигурноста на държавата на карта.