Копърките – 50 евро за 200 метра в Слънчев бряг

Гърци и испанци ни завиждали сериозно за алкохолния туризъм
Обновена: 16 юли 2015 19:14 | 16 юли 2015 19:05, Анисия Иванова
44
Копърките – 50 евро за 200 метра в Слънчев бряг
Снимка: архив, Булфото

Цените на нелегалните таксита в България са един от основните проблеми, с които се сблъскват чуждестранните туристи у нас. Това заяви Калин Драганов от Асоциацията на туроператорите пред телевизия Bulgaria On Air.

"Един проблем, който бих искал да спомена, това са такситата, специално в Слънчев бряг. Проблем, който толкова години вече не може да бъде решен – да се установи цена, която туристите да плащат за тази услуга", посочи експертът.

За него не е нормално за 200 метра таксиметровите шофьори, собствениците на таксита да искат 50 евро.

"Западните младежи, колкото и да са пияни, все пак разбират, че им искат прекалено голяма сума. И трябва да ви кажа, че поне нашият опит е, че основните проблеми, основните оплаквания, може би 80% от оплакванията на туристите в Слънчев бряг са от такситата", каза Драганов.

Той коментира и темата за алкохолния туризъм, като поясни, че терминът се използва само у нас. По думите му младежите, които идват в България, са едни от най-платежоспособните.

"Слънчев бряг беше построен за такъв вид туризъм", обясни Драганов и допълни, че в Гърция и Испания също има такива курорти и те в момента "скърцат със зъби, че им отнехме голяма част от този контингент".

Според него един от основните аргументи туристите да идват в България е сигурността. Дори атентата на летището в Бургас не намали имиджа на България като една спокойна, сигурна страна.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Dex преди 8 години
Колко ще е яко Uber eй така лекичко да ги изхвърли от бизнеса ....
18
0
 
0
 
! Отговори
ставри преди 8 години
До азНещо клавиатурата не ти е в ред.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия в ред ли са? Да се гордеят с тази ***? И с пияндурниците? И кой реши, че са платежоспособни - тези, за които 20 евро са мого ли?
16
2
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
След промените черноморието се напълни с *** на Европа. Причината е алчността и простотията, която взе превес над.. И един напълно сбъркан преход:-(
15
0
 
9
 
! Отговори
клиент преди 8 години
от мен идея - затворете изненадващо слЮнчев брят за излизане от него на таксита за 3 дена и проверете всички таксита на територията като не пропускате и юберките естествено нали се пишат и те такиста , ама БЕЗ да прибирате 50-те евро подкуп за да ги пуснете .. и почти ще елиминирате копЕрките ....е до следващата такава акция ...
14
1
 
5
 
! Отговори
да бе да преди 8 години
28 е прекаляваш го не мислиш ли !? не бъркай обикновените бакшиши със ментетата дето дерат хората т нар копърки ... има разлика !
13
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 8 години
Да вземат да си оправят бакиите щото от такива копърки страдат обикновените таксиметорви шофьори който си изкарват хлюба честно и почтено и плащат абсолютно същите даници като всички други професдии и дори повече защото гражданската и застраховките са им двойни Юберджията я кажи , защо в доста държави забраниха услугите ви? И тука е въпрос навреме. .. и също така кажи всички ценички особено на престоя колко вземаш ?!? Многократно повече от легално токси нали ...
12
5
 
15
 
! Отговори
джордж преди 8 години
ще отида в хърватска.да ви с.ра на морето
11
1
 
22
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Учете за таксиджии. Университети са за бълъците
10
2
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Горкичкото, не си загубило никак:)А когато имаш възможност, ще идеш другаде и ще ти е happy:))
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21Заминаваш ама някой друг път.Такива като теб и за козари не ги вземат в нормалните страни.Може да отскочиш до Албания.Там търсят мъже за опити да бъдат оплодени.западен език не е необходим така че ти си подходящ.
8
1
 
3
 
! Отговори
15 преди 8 години
До да 17Означава че съм достатъчно умен да осъзная че ти си безумно ***!
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никоя държава не би искала такива пишман туристи като тая *** която се изсипва в ***.Те гонят всички качествени туристи и остават само *** които изкарват с 500 евро цяла седмица.В нормалните страни тези пари не стигат да си платиш само спането.да не говорим че за храна отиват двойно.Да не говорим че само бутилка хубави вино струва колкото пияните англичани харчат задве седмици надиране с бира и спирт.И това от устата на шефа на туроператорите??НИКОГА в Бг няма да има качес
6
4
 
5
 
! Отговори
да преди 8 години
тъй като си българин това означава ли,че и ти си много *** ???
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една държава която не може да се оправи с толкова елементарно нещо като измамата с такситата нямам как да се справи с каквото и да е.Защо е така?Ами защото българите са МНОГО ПРОСТИ!
4
10
 
5
 
! Отговори
mgs преди 8 години
До Анонимен Шестак-аМоля да ми обясните какво общо имат с европейска насоченост с тая работа.МОСКВА, ЧУВАТЕ ЛИ, СМЕНЕТЕ ПЛОЧАТА, МОООЛЯЯЯЯ
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като цяло в Слънчев бряг е абсолютна анархия, особено през нощта. Който иска да остане удивен, да се разходи между 1 и 5-6 сутринта. Такива гледки съм виждал, че...
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тези туристи искат да изгонят от България, ми после какво ще правите бе ***???
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до кога в тази *** държава ще се говори за "копърки"? До кога?