Продажбата на почивки за лятото с 20% ръст

Задава се туристическа буря, лятото трудно ще се намират легла по морето
3 апр 2016 11:11,
28
Продажбата на почивки за лятото с 20% ръст
Снимка: Архив Bulphoto

"Близо 15 млн. туристи няма да отидат в Турция, Египет и Тунис. Голяма чаsт от тях ще отидат в европейските курорти", заяви Румен Драганов, директор на института за анализи и оценки в туризма пред "Нова тв".

Още по темата

"Нямаме голяма леглова база - тя е едва 1% от европейската, така че няма как да посрещнем голяма част от тези туристи. Продажбите вървят с 20% над това, което е било през миналата година", обясни Драганов.

"Задава се буря, краят на юли и началото на август много трудно ще се намират легла по българското Черноморие", предвиди той.

След слабия сезон миналата година, много хотели са в паника и продават ваучъри за едно легло на няколко туристи, обясни Драганов

"Ако тази година не напълним морето, не знам кога ще успеем. Международната ситуация е изключително благоприятна", заяви Георги Рачев, член на Асоциацията на туристическите агенции.

"Имаме ръст на записванията в почти всички западноевропейски страни, има ръст и в записванията от Източна Европа. Очаква ни хубав сезон".

Той обаче призова бизнеса да внимава и да продава хотелската база много внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: туризъмръстпочивки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес видях в брошура в Германия около 1000 лв. за 2 седмици на Слънчев бряг със самолетен билет, ол инклузив лайт оферта. Иначе картинките добре ги бяха докарали.
16
1
 
7
 
! Отговори
-- преди 8 години
"След слабия сезон миналата година, много хотели са в паника и продават ваучъри за едно легло на няколко туристи" Евала! Чакам с интерес да дойде лятото, да видим като почнат да идват по няколко туристи, платили за едно и също легло... интересно ще стане...
15
4
 
9
 
! Отговори
Мравуняк преди 8 години
Като гледам мравуняка на снимката, и тази година ще педпочета други страни. Най-много обичам черноморието, но заради мутрите, лошата инфраструктура, липсата на нормален транспорт, не стъпвам там от години. Омръзнало ми е от тези джипове с черни стъкла - абе мафиотска страна.
14
5
 
15
 
! Отговори
:) преди 8 години
Кафяво море е като магнит за наркомани, чалгари, немски бабушкери, скандинавски алкохолици, бял *** от англия и руски колхозници от селата. Нормален човек не би стъпил в тази ***. Това е истината.
13
4
 
15
 
! Отговори
user преди 8 години
Отново поръчкова статия. Кой луд ще дойде да почива в БГ?! Цените са като в Испания, а там липсват тези "летни" вируси :)Българите се усетиха сега е време на чужденците.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да се хвали, че туристите нямат избор. Да каже как са нещата с отходните канали вливащи се в морето. Той номера ще мине един сезон ама догодина какво правим?
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой се очаква да дойде? Славата ни се е разнесла вече от тези дето са се били прецакали преди време . Сега и някой да се навие първо ще пита по тамошните форуми как е в БеГе-то. Ще получи интересни коментари и .... Няма да дойде...Хората първо се допитват и после запазват . Никой на сляпо не ходи .
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано нямаме редкия шанс да ни спойодят и такива с еднопосочен билет като на сарафово.....
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само чакаме Баце да се топне в морето и и злизайки с приятен кафяв тен от водата да обяви че е годно!
8
3
 
22
 
! Отговори
Митьо преди 8 години
Задава се буря от Ла*на.Питайте ги тузарите, дет почиват в Лозенец
7
2
 
9
 
! Отговори
Румънец преди 8 години
вече са резервирани всички места по- черноморието !Затова започва и предлагането на свободни такива по ивиците на река Дунав , за да няма незаети места в България , а Бойко да е щастлив !хи хи хи хи хи хи хи !
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това сигурно Бойко го е разпоредил !
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И инвеститорите чакат на границата да влизат да инвестират в наново изградената държава на ГЕРБ !
4
2
 
5
 
! Отговори
made in Bulgaria преди 8 години
ах ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ах !
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хотелиери и ресторантьори да внимават с бурята, да не о.сeрем пейзажа
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно с какъв персонал другарите назначени капиталисти ще посрещат курортистите . С тези мижави заплати от 600 лв. НА МЕСЕЦ или 20 лв. на ден е спорно кой ще се хване на работа .
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че се задава буря - задава се, ама дали е туристи, зелени човечета или нашественици е трудно да се предвиди!