Прощаваме се с Димитър Цонев в събота

Правят фондация за млади журналисти на името на популярния водещ
Обновена: 23 авг 2016 23:08 | 23 авг 2016 19:28,
52
Прощаваме се с Димитър Цонев в събота
Снимка: "Труд"

Поклонението пред Димитър Цонев ще бъде в събота – 27-ми август – в църквата "Свети Седмочисленици" от 15,30 часа.

Популярният журналист почина днес след тежък инсулт.

Още по темата
"Близките на Митко молят всички, които го обичаха, да не носят цветя", съобщи БНТ. Вместо това те предлагат сумите за тях, колкото и да са малки, да бъдат дарени на фондация, която ще бъде създадена в негова памет и която ще подпомага млади журналисти.

Във фоайето на националната телевизия е поставена съболезнователна книга в памет на Димитър Цонев.

Зрителите ще го запомнят като водещ на информационната емисия "По света и у нас" и предаванията "Още от деня", "Неделя х 3", "Формула 5" и автор на 17 документални филми, припомнят от националната телевизия.

"Юрист по образование, журналист по призвание, когото зрителите харесваха и на когото вярваха. Той съобщаваше години наред знаковите събития от нашия живот и се вписваше в духа на времето с бърза реакция и ярко присъствие на екрана", пишат още от БНТ.

Освен че е автор на документални филма, Димитър Цонев участва и в няколко игрални филма – "Таралежите се раждат без бодли", "Спасението", "Ламята", "С любов и нежност", "Записки по българските въстания", "Концерт за флейта и момиче" и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета и не вярвам, че написаното в коментарите е плод на български мозък. Страшна деградация в този народ !!!!! Липсата на вяра е убила всичко човешко. Българите отлично знаят да вредят на себе си. Хора за които е по важно да навредят на другите отколкото да помогнат на себе си нямат потенциал да се борят за по-добър живот. Глупав народе, не бъдете зли, помогнете на себе си. !
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съжаление. Наскоро случайно чух разговора на двама лекари, че през юли-август няма успешни операции.
19
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам ! ? Човека постъпва в болница с мозъчен инсулт. Докато се бори с увладяване на инсулта развива възпалителен процес на белите дробове, който не е имал при постъпване в болницата. Какъв е извода. ?? Или са го простудили или са допуснали грешка и е заразен с някой белодробен вирус. Българските болници отлично знаят да морят хората.Бог да проси човека.
18
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такива коментари.. Жалко. Бог да го прости, дано почива е мир
17
3
 
44
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Стига сте плюли само по лекарите! Масивен хеморагичен инсулт е почти сигурна смърт. Имал е шанс, ако са реагирали мълниеносно, до минути. Всякакво забавяне е пагубно. Късно е отишъл на лекар. Дори метода с пускането на кръв от меката част на ушите и пръстите не се знае дали би му помогнал с тези две аневризми. А, в такива моменти хората изпадат в паника, и изобщо и през ум не им минава какво да направят.
16
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че пред смъртта се мълчи е вярно. Но когато става въпрос за човек, който години наред лееше възхвали и се мазнеше на политици, които закопаваха България явно хората не могат да са мълчаливи. А че трябва да излязат на улицата е вярно. Дали ако беше жив Цонев някой щеше да посмее да поиска това от него? Или той беше от недосегаемите?
15
17
 
51
 
! Отговори
Анф преди 7 години
Съвсем изпростяха някои.Светла му памет на този слънчев и прекрасен човек! Отиде си твърде рано от този свят, имаше още много да даде на обществото ни. Съболезнования на близките!
14
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bog da go prosti m zonev leka mu prast
13
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Този народ, като е недоволен, да се избави от малодушието и страха си и да излезе на улицата с лицата си, а не да сквернослови пред смъртта на независимо кой. Пред смъртта се мълчи. И да, народа наистина се нуждае от акъл, ама не го иска. И затова е на този хал - от липса на акъл.
12
7
 
43
 
! Отговори
11 преди 7 години
До доктораАбе, не те знам какъв доктор си, ама нямаш акъл за български език, пък какво остава за доктор - я се погледни, бе ***, че ти нямаш понятие за множествено число, взел да цитира статистики. Пишеш като мангaл.Жалко за младия човек, ама е прав онзи, като ти казва, че вие докторите сте мaлoумни и сте обърнали здравеопазването в алчна търговия, а нямате акъл да напишете две думи на български!
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 8: Докторе, ако не знаеш, прочети в нета колко доктори са умрели точно от това, което лекуват. Джокер _статия на доктор Уолък.
10
5
 
61
 
! Отговори
ггг преди 7 години
Не ми е хубаво да говоря негативни неща, но трябва ли да почитам всеки комунист и наследниците им. Длъжен ли съм сега да величая щерка му, например, както трябва да величая и другите натикани пред обществото деца и внуци. То не бяха малки Тошковци, не беше Сърчаджиева, не беше Дикова. Как пък все децата и внуците са най-добрите, най-талантливите. Стига с тези наследствени постово, не сме във феодализма. Дайте шанс на можешите и знаещите.
9
11
 
31
 
! Отговори
доктора преди 7 години
А иначе народа е казал за мъртвите или добро или нищо.Лека му пръст на човека. А това какво е правил приживе не е важно а вие не знаете какъв е бил животът му.
8
4
 
59
 
! Отговори
кой беше тоа преди 7 години
Да пием за връзкаритепреди 5 часа1822Mитко Цонев връзкарчето. Татко му с монархистите, мама с връзки в телевизията. Други ТВ Връзкарчета, за които след време пак ще пишете колко са велики: 1. Сашко Евров мама Евро го уреди водещ в ТВ. Само той е, други като него велики няма. 2. П.Дикова на белоглавия троянски орел женското изчадие. Пълна некадърна връзкарка. 3. Сърчаджиева ТВ връзкарка отвсякъде, пак с царистки връзки по ефирните върхове. Набутани с връзки, тия непрокопсаници
7
8
 
41
 
! Отговори
доктора преди 7 години
До анонимен 1.Моето момче ей от това си страдаме българите-от всичко разбираме и нищо не можем.И понеже съм лекар работещ с такива пациенти в Германия да ти кажа- 35% от всички такива случай завършват летално още в първите дни,ако е налице инконтиненция до 2 дни 50%.Допълнително 20% умират в първите 6 месеца след това от усложнения(наи често пневмоний от залежаването).А ако го преживее човек не му завиждам.Да ти илюстрирам.Слагат му сонда в стомаха и го хранят със спринцовка. Да продължавам ли
6
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Безадресна неосъзната омраза" НЯМА. Много си е адресна. А дали е омраза е съмнително. Нещо много чувствителна започна да става определена прослойка. Но само когато става дума за собстврното им благоденствие. Време е да си отворите очите и да погледнете как живее този народ,, на който си позволявате с менторски тон да давате акъл.
5
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 2Това не е " мнение на народа". Това е безадресна, неосъзната омраза. Бъдете Човеци!!!
4
3
 
47
 
! Отговори
Една преди 7 години
До АнонименЗнаете ли какво е масивен хеморагичен инсулт? Баща ми почина за 24 часа, ако се случи нещо такова изхода е почти винаги фатален, а ако болният оцелее е жив труп!
3
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господ да го прости.При инсулт, пущане на кръв от пръстите на ръцете и мекото на ушите.При инфаркт чаена лъжичка лют червен пипер в чаша гореща вода, го овладява за минути.И един да го приложи, спасява живот.
2
19
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митко, светла ти памет и Бог да те прости! За покойниците или добро или нищо!Моля *** да премахват негативните и сеещи омраза и негативизъм коментари!