Скубане, шамари в ясла... Бит ли е малкият Радо?

Родителите водят малчугана на психолог. Директорката: Измислица е!
4 окт 2016 14:14,
82
Скубане, шамари в ясла... Бит ли е малкият Радо?
Снимка: bTV

Родители обвиняват служители в детска ясла в Пловдив в системно удряне и скубане на двегодишния им син Радослав. От ръководството на детското заведение си обясняват случая с измисляне от страна на малчугана.

Родителите обаче не са на това мнение. Те разказват, че момченцето започнало да бълнува и да се страхува. Споделило с майка си, че е удряно, а тя забелязала отпечатък от шамар върху бузата му.

"Като отидох да го взема, детето беше видимо превъзбудено. Посрещна ме с думите: "Мамо, аз днес не слушах", разказа майката Мирослава Атанасова.

Служителка на яслата също признала, че се скарала "много" на Радослав.

Още по темата

От този ден нататък поведението на детето коренно се променило – то станало неспокойно, плачело по-често и се страхувало да отиде на ясла.

"Започна да бълнува: "Лельо, не ме удряй, лельо, не ме удряй, аз ще слушам". На сутринта стана и започна да плаче: "Не искам да ходя на детска градина, там е страшно (...) Лелята ме удря". Само като чуе думата "градинка", се стряска" разказа майката пред bTV.

Мирослава говорила с директорката на яслата Румяна Петрова, която я уверила, че служителите ѝ не са посягали на момченцето, а децата на тази възраст са склонни да си измислят.

Мирослава се успокоила. Но само до следващия инцидент. Когато един ден взела детето от яслата, тя видяла отпечатък от пръсти на бузата, а Радослав ѝ разказал, че започнал да плаче за нея и служителка го ударила и го скубала.

Стресът се задълбочил и стигнали до детски психолог. Последвал втори разговор с директорката, която отново уверила, че детето не е удряно.

Майката обаче не вярва детето да си измисля, предвид подробностите, с които разказва. Бащата Делян също е притеснен от случая.

"Цяла седмица, може би, детето е било малтретирано! Започна да споделя такива неща – скубане по главата, отзад, отпред, удряне на шамари. Просто такива... ненормални работи. От тук нататък, където трябва и каквото трябва да направя като баща и Мирослава като майка, ще го направим", зарече се той.

Директорката на "Детска ясла на мечтите" обаче продължава да си обяснява случая с детска измислица. Убедена е, че детето не е било докосвано от служителите. Каза и че досега не е имала оплаквания от други родители. Но добави, че винаги има първи път.

Родителите вече са подали писмена жалба и ще търсят правата си докрай. Категорични са, че ще отпишат Радослав от яслата.

Кметът на район Централен – Георги Стаменов, вече е направил проверка след подадения сигнал.

"Към днешна дата няма доказателства, че този сигнал е действителен. Ще бъдем безкомпромисни, ако се докаже такова отношение или държание на персонала към децата. Ако има виновен в случая – дали служителят, или тази жалба не е достатъчно коректна, аз ще искам да бъде довършен процесът докрай. Като накрая лично аз ще подам жалбата към прокуратурата – дали към служителя, или към човека, уронил престижа на това заведение", каза Стаменов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova go ima v bg taka e i v dezki gradini u4ilischta samo na bogataachite dezata sa dobre sa tah 4asni gradini u4ilischta i islisat vse otli4nizi s parite na mutrenskite im rodideli
60
2
 
3
 
! Отговори
Препатила майка преди 7 години
Родителите да си наемат адвокат и да ги съдят.Има вече прецедент. Преди няколко месеца спечелих дело за тормоз на детето ми.Виновните си понесоха наказанието.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2 ГОДИШНОТО ДЕТЕ РАЗКАЗВАЛО, А МАЙКАТА ГО ЗАВЕЛА НА ПСИХОЛОГ- ХОРА ВИЕ ЗАГУБИХТЕ ВРЪЗКА МЕЖДУ РЕАЛНОСТ И БОЛНА ФАНТАЗИЯ- МОЛЯ ПОСОЧЕТЕ ДВЕ ГОДИШНИ ДЕЦА КОИТО РАЗКАЗВАТ И ИМЕНАТА И АДРЕСИТЕ НА ДЕТСКИ ПСИХОЛОЗИ КОИТО РАБОТЯТ С ДЕЦА В ТАЯ РАННА ВЪЗРАСТ- А ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ В ЦЕЛИЯ НОРМАЛЕН СВЯТ СЕ НАСЪРЧАВА ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ДЕЦАТА В СЕМЕЙНА СРЕДА, А НЕ В ТАКАВА МНОГОЛЮДНА ИНСТИТУЦИЯ, КАТО У НАС. ИМА ДЕТСКИ ГРУПИ, КОИТО В НОРВЕГИЯ БИХА БИЛЕ ЦЯЛА ДЕТСКА ГРАДИНА ПО ЗАКОН- ЗА КОКОШКИТЕ ИМА НОРМАТИВ ЗА ПРОСТР
58
4
 
5
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Стига сте защитавали насието и още повече над дете . Има си методи когато някое проявява своеволия . Боят не е необходим . Да се образоват ! Такива изобщо не трябва да работят с деца . Ако това се случи с моето дете ...няма да имам милост . Децата искат внимание не бой .
57
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички пишещи тук, оправдаващи боя на 2-годишни деца, явно са малтретирани като малки. Деца имате ли? Ще позволите ли някой чужд човек да ги бие? И още - какво може да направи дете на такава възраст, че да бъде бито и как ще излъже?
56
2
 
7
 
! Отговори
ksarax преди 7 години
До Анонимен+10000000000Само един like мога да ти сложа. Кво беше: България е единствената държава, в която си светиш с iphone 6 докато отиваш до *** в двора
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НОЩНИЯТ ПЛАЧ Е ПРОЕКЦИЯ НА СЕМЕЙНИТЕ СКАНДАЛИ, ВИКОВЕ И ПОБОИЩА- ДЕЦАТА НА ЧАЛГА ПОКОЛЕНИЕТО РАЖДА И ОЩЕ В 6, 30 ЧАСА Е ПРЕД ЯСЛИ И ДЕТСКИ ГРАДИНИ, МЯТАТ НАСЛЕДНИЦИТЕ И СЕ ЗАПОЧВАТ МАРАТОНИ ПО МОЛОВЕ И КАФЕНЕТА ИЛИ ХРАЧАТ ПЕРСОНАЛ ПО ФОРУМИ- ГЛЕДАЙТЕ СИ ДЕЦАТА , НЕ НАПРАЗНО ЗАТВОРИХА ДОМОВЕТЕ И ИЗПРАТИХА ДЕЦАТА В ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА- НИКОЙ И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ СЕМЕЙСТВО И РОДИТЕЛИТЕ, А ВИЕ СТЕ ЖАЛКИ, СМЕШНИ И ОПРОСТАЧЕНИ.
54
1
 
19
 
! Отговори
Edna преди 7 години
До КЕРАПо-вярно е обратното: НИКОЙ не е карал лелката да постъпва в детска ясла - ясно е, че там децата са мънички и видиш ли, понякога плачат за майките си! Публична тайна е, че често децата са тормозени, ако нямаше камери и онази прословута акушерка, и шефовете й никога нямаше да признаят за побоя над новороденото бебе...
53
1
 
11
 
! Отговори
ШОПО преди 7 години
Да се е дете е престъпление ! А да се бие двегодишно дете е садизъм...
52
29
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
Преиграват тези родители. Ако детето е неуправляемо и тормози останалите деца как да се справи лелката? Интересно как 2 годишно дете обяснява. Да си възпитат отрочетата, така че да не се налага да ги наказват. Аман от криворазбрана демокрация!
51
5
 
26
 
! Отговори
майка преди 7 години
всички злобни и негативни коментари са от хора,които не са родители! Типично за малките деца е да преживяват повторно нещата докато сънуват-понякога се смеят,или плачат или бълнуват.Няма как да му роди главата в сън да плаче,за нещо което не е видял или преживял.А относно намеците-да си седят децата в къщи-пълна простотия.За да стане по-самостоятелно,социализирано и т.н. е необходимо общуването с други деца.И когато майката работи-повече са и доходите вкъщи.
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой ще го шамари това са мама и тати. Най-близките му хора. Някаква лелка си мисли, че може да бие и скубе. Съжалявам ама не мисля, че това ще възпита детето правилно.
49
13
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Много е било лошо да бъдеш на дресливо дете майка,а камо ли лелка или учителка.
48
10
 
20
 
! Отговори
Lora преди 7 години
До ПетровМакаренковсаката педагогика отдавна е отречена другарю Петров. Никой няма право да упражнява насилие над другите, особено над дете. Вероятно сте забелязал, че светът се е развил за тези 57 години. Има Конвенция за правата на детето, която абсолютно забранява насилието над деца във всякаква форма.
47
3
 
24
 
! Отговори
дам преди 7 години
Вярвам, колкото и да е ужасно това, че се е случило. Само да вметна, че учител не може да набие дете, но лелките-връзкарки, мързелани и крадли по детските градини го могат. Вярвам го.
46
13
 
15
 
! Отговори
бг преди 7 години
Абе как едно време тези методи на възпитание бяха нещо естествено-не кзвам,че е добро,а сега само за един шамар,едно дръпване на ухото следват тв.линч,заклеймяване.Толкова много деца са в една група и повечето разглезени и родителите претенциозни-имам близки,работещи в тази свера и знам,че сега претенциите са като за частна детска,а децата в държаната са в пъти повече
45
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ- КОЛКО СПЕЦИАЛИСТИ, А КИФЛИТЕ ОЩЕ НЕ РАЗБРАЛИ, ЧЕ СЕМЕЙНАТА СРЕДА И РОДИТЕЛИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАМЕНЯТ С НИЩО, НИКОЙ БЕ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ СЕМЕЙСТВОТО, КОЙ ВИ ДРЪНКА ПО *** *** ДА СИ ДАВАТЕ ДЕЦАТА ТОЛКОВА МАЛКИ А СЛЕД ТОВА ДА ТЪРСИТЕ КОЙ ВИ А К А В ГАЩИТЕ.
44
0
 
3
 
! Отговори
veche ne uchitelka преди 7 години
...Trqbva da ima kameri!Nana drug nachin. Inashe edin izrodv Jambol v cdg Svoboda iztok, vse bieshe decata...Edna rusa s kusa kosa,durta.
43
4
 
12
 
! Отговори
Италия - продължение преди 7 години
В градината седи по цял ден, облечено и обуто с това, с което си го завел. Ако се напишка, ще го сменят. Ако се наака, ще ти се обадят да отидеш и да си го почистиш. Понеже в мивките в банята не могат да се мият дупета, мажеш с мокри кърпи и като не стане си го занасяш вкъщи. Стига сте ревали, ами се радвайте, че все пак ви оставиха нещо от комунистическите придобивки. Детските са 20 евро!
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...дали към служителя, или към човека, уронил престижа на това заведение"т.е. към малкия Радо, защото той реално се явява човека, който уронва престижа на яслатакрайно време е да има камери по тези градини, не абсолютно нявсякъде, но в общите помоещения, двора и тн.