Валери Симеонов за Бюджет 2018: Богата пица "Калцоне"

Тристранката започна обсъждането на парите за догодина
27 окт 2017 13:49,
64
Валери Симеонов за Бюджет 2018: Богата пица "Калцоне"
Снимка: архив "Булфото"

Бюджет 2018 е богата, добре аранжирана пица тип "Калцоне". Така описа проектът с държавните пари за догодина вицепремиерът Валери Симеонов. Той направи това по време на тристранния съвет, на представители на правителството, бизнеса и синдикатите обсъждат бюджета за 2018 година.

По същото време пред вратите на Министерски съвет се провежда протестно шествие на синдикатите с искане за повече пари за заплати догодина.

Още по темата

За следващата година се предвижда разходите на държавата да се увеличат с почти 4,5 млрд. лева в сравнение с 2017 г. Минималната заплата ще стане с 50 лева по-висока и ще е 510 лв. от 1 януари, напомня bTV.

Актуализацията на пенсиите се залага в средата на годината с под 4 на сто.

Предвидени са и повече разходи за образование, здравеопазване и в социалната сфера. Залагат се  също увеличения на заплатите на учители, военни и полицаи.

Бизнесът се обявява категорично против автоматичното вземане на решение за увеличение на минималната работна заплата и административното увеличаване на минималните осигурителни прагове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Богата пица "Дон Корлеоне"
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говори за Пици и тоа ми бил Вице , до каде я докараха само и само да Управляват
29
2
 
26
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 6 години
Г-Н СИМЕОНОВ, СПРИ СЕ БЕ ЧОВЕК! ТИ СРАМ НЯМАШ ЛИ? ВСИЧКИ В БУРГАСКА ОБЛАСТ ЗНАЕМ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ ТИ!
28
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доньо Донев имаж един страхотен анимационен филм, Тримата глупaка. Гледайте го и веднага ще познаете, Сикаджията, Шкембе воееодата и Винкела. Трябваше да са Четиримата но Доньо не е предвидил и Цецо Синоптика. Кажете ми, как с тези кухи тикви ще имаме стандарт, сигурност, икономика, да се раждат деца, да няма миграция и т.н. ГЕРБ събраха отпадъка на БКП и ДС, подобие на хора които нямат изобщо качества за тези позиции. Изритването на това импотентно правителство е задължително!
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв изтънчен г-н поклоник на чуждата кухня, пицa Калцoне звучи просто божествено. Отивам на площада да видя дали не валят парчета пица.
26
1
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Валери Винкелос - Патриотичният Дянков;))) Сега остава да "напляска" руснаците и след туй да го вземат на работа в "Патриотичният институт" в Москва. Огледален римейк на Борисов 1, който би трябвало да доведе до заветният пълен 4-ри годишен мандат. с много харчене;)))
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ТАКА ДА КАЖЕШ ЗА ПРОПАСТТА МЕЖДУ ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ И БЕЗБРОЙНИТЕ ВИ ПРЕВИЛЕГИИ И ТЕЗИ НА 80% ОТ НАРОДА ! ТОВА Е ВАЖНО , А НЕ КОЛКО МИЛИОНА СТЕ ДАЛИ ЗА ТОВА, И КОЛКО ЗА ОНОВА ,ЗАЩОТО ТЕЗИ МИЛИОНИ РАЗХВЪРЛЯНИ НА МИЛИОНИ ХОРА СА НИЩО А И МАЙ НЕ СТИГАТ ТЕЗИ МИЛИОНИ ДО НАРОДА ОТ ВАШАТА ЛАКОМИЯ!
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Увеличаваме бюджетните разходи. А с колко са се увеличили постъпленията в хазната? Нали щеше да се харчи колкото се "изработи"? Това ли им е дЕсното на ГроБ?
23
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 27 г. чакане дочакахме гоооляма пица за алчните ни политици и бизнесмени дето нямат насита и никаква пица за 85% от народа на България....А поне малко се засрамете За работещите българи и пенсионерите на които окрадохте пенсионните фондове по 3-4 % на малките им заплати и пенсии на политиците с по няколко хилядарки заплати и безброй превилегии и глезотии по 50% увеличение на заплатите. Защо не говорите в абсолютни числа да видим какви заплати вземате вие и какви простосмъртните
22
2
 
36
 
! Отговори
мамка ви преди 6 години
21 век ,11 години член на ЕС и с 250 евро минимална заплата ???? Ако това не е геноцид срещу собственото си население здраве му кажи? Къде е ПОЧАСОВОТО ЗАПЛАЩАНЕ ,къде е ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАПЛАЩАНЕ ? Защо няма почасово заплащане с минимум 10 Евро на час ???? Това искаме така може да се бори демографската катастрофа,,,Как едно младо семейство да има деца или дете с 700-800 лв заплата??? Това е Унижение и обида към българина дето работи ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЕВРОПЕЕЦА
21
1
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До Тишо-бакшишо- Прав си ! По-мързеливи от бакшишите няма ! То не са помпи за манипулиране на километража,то не са фокуси !!! А в колите мръсно-***...
20
33
 
6
 
! Отговори
Тишо-бакшишо преди 6 години
Чета ви коментарите, пак ревете, че българина няма пари, но като излезна по кръчмите, кафетата и дискотеките някък по друг начин ми се виждат нещата... На един от коментарите прочетох: "отрудения българин..." по-мързеливи от нас на дали има в Европа, всеки гледа нищо да не прави, но да реве за пари!
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С увеличението на пенсиите, бабите точно това могат да си купят - 1 парче пица
18
2
 
39
 
! Отговори
Драйвър преди 6 години
Калцоне е хубава пица, но е затворена. Идеята е да не се вижда, каква е плънката и. Колко е богата става ясно след като я разрежеш, а тогава става ясно, че е такава надута от въздуха вътре :-D
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,то за тези,които навремето крадяха винкел от Дебелт,а сега гепиха милиони от една бодлива тел,която нарекоха"Великата българска ограда",пицата винаги ще е Калцоне.
16
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов пречи на путинистите да грабят страната ни, затова ще го изкарат фашист, който в свободното си време прелюбодейства с пеленачета и после прави супа от тях
15
1
 
30
 
! Отговори
реалист преди 6 години
От рано сте започнали с алкохола. Живеете на друга палнета и измерение.
14
2
 
40
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
За Валерко пицата може да е двойно калцоне с повече месце и кашкавалче, но за отрудения булгарин едва ли - за него малко брашенце с водичка ...
13
4
 
27
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
А ти наистина ли си толкова заблуден, че не можеш да видиш че чертите на лицето от снимката са ромски ?
12
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осъдиха човека за едно съвсем коректно изказване за ромите. Чудя се ви каква държава живеем след като осъдиха г-н Симеонов за това че е казал какво мисли