Обединението в дясно – не е дясно, бюджетът – социалистически

СДС и РБ водят политически живот, уверен е Лукарски
Обновена: 6 ное 2017 09:42 | 6 ное 2017 09:34,
24

Обединението на Христо Иванов не е дясно, категоричен бе председателят на СДС Божидар Лукарски в студиото на "България сутрин" по повод обединението на "Да, България!" на Христо Иванов, ДСБ, "Зелените", БЗНС и ДЕОС.

Според него единствената автентична дясна партия в новата коалиция е ДСБ, към която от СДС са отправили покана за разговори, но не са получили отговор. Лукарски е на мнение, че загърбването на автентичната по думите му десница като СДС, цели да отвори възможността за попадане в парламента и бъдещи коалиции включително с БСП.

"СДС и РБ не са в парламента, но това не значи, че не се води политически живот. Времето за равносметки не е свършило, то е дълъг процес. РБ продължава своята политическа дейност. Обединението в дясно трябва да бъде широко, но на съвсем ясна идейна основа", заяви Лукарски пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че Бюджет 2018 е социалистически и по тази причина БСП трябва да бъде доволна. По думите на Лукарски продължава наливането на повече пари в държавните дружества и има изкуствено повишаване на средната заплата и социалните осигуровки. Това ще доведе до изкривяване на икономическата среда, смята той.

"Забелязват се сериозни пукнатини в сегашната коалиция. Доста от критиките са отправени конкретно към "Обединени патриоти". Те сериозно усещат и меда, и жилото на ГЕРБ. Има авторитарен подход, трудно върви диалогът", каза още Лукарски.

Председателят на СДС е скептичен, що се отнася до това дали ще се стигне до предсрочни избори сега. Той подчерта, че не е добре за България да се проведат такива преди или по време на европредседателството ни.

"Корупция се бори с ефективни мерки и в съда, а не с речи от парламентарната трибуна. ДПС галсуваха антикорупционния закон на ГЕРБ, сега искат вот на недоверие. Вотът на недоверие няма да се случи, дори и "Воля" да го подкрепи", коментира Лукарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Кинчев преди 6 години
Естествено, че в партията на Христо Иванов няма нищо дясно. Тя е просто едно обединение на хора искащи да се докопат до властта, но умело прикрили намеренията си с лява политика и убеждения. Това е цялата работа. Не знам дали са успели да се заблудят хората, но след като не ги подкрепиха на изборите, то това ясно говори колко читава партия са.
18
0
 
0
 
! Отговори
Todor R преди 6 години
Да, България, ДСБ и Зелените - все на разположение на олигарха Прокопиев за грабене на държавата, ако се докопат до власт разбира се.
17
0
 
0
 
! Отговори
Спасчо преди 6 години
Щом е намесен Иванов това не е обединение, а чист провал.
16
0
 
3
 
! Отговори
Adam преди 6 години
Този изглежда страда от синдрома на даун
15
1
 
3
 
! Отговори
тролче преди 6 години
Тоя гелосаният дърдорко прилича на латиноамерикански сводник , че и работата му такава да се обират от улиците.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това недоразуомение и мавъра ако се обединят ще съберат един файтон хора гласували за тях
13
2
 
7
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Трябват достойни десни лидери от ранга на великите Димитър Луджев, Светослав Лучников и Александър Сталийски с отлична алкохолна подготовка на професионално ниво и сериозни успехи с чашката, неведнъж търкаляли се пияни в сградата на МС и на жълтите павета.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** на Банкянски ***!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В америка имат един лаф - ако искаш да станеш много богат основи си църква. В БГ той може би е - ако искаш да станеш много богат макар и да си много *** основи си партия.
10
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До Българина.Не другарю,левите докараха мизерията на българина,цели 70 години,е така!Защото при всеки фалит на България,от левите-парите на народа биваха откраднати и оставаха в левите,за да ни са работодатели и да ни плащат по комунистически.Затова в левите партии има повече милионери,отколкото в десните,а това се нарича тоталитаризъм с една дума ТЕРОРИЗЪМ над собствения си народ!
9
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Стига сте ни го показвали този , че като го видя ми се ходи до ,, едното място,, !
8
11
 
7
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До Анонимен Така е, но както е казал др. Ленин: "Преди да се обединим, трябва да се разграничим." В настоящия момент "леви" и десни" са кухи фрази. Аз бих ги разграничил по линията на отношението към Русия и нейната имперска политика. Всички, които не могат ясно и отчетливо да заявят, че Русия е агресор, трябва да се оттегли от Крим и че санкциите срещу олигарсите и са справедливи замен са "условно леви", т.е. небългари и рублофили и не трябва да се числят към т.н. "десни".
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе като сте умни направете фирми и производство. Всеки иска да прави партия да му се не види.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина, в БГ не мисля, че е имало десни. Онези "десни" не бяха десни, нито леви, бяха обикновени айдуци.
5
6
 
18
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Десните докараха мизерията е България. Сега е техен ред да мизерстват. Отделен е въпросът каква е разликата между лява и дясна политика? Кои политики са десни или леви в условията на див капитализъм? Скадинавците са леви пък са по богати от десните германци.важното е точните действия без оглед на наименованието
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божо Лука е факторът в Пловдив област, взе цели 150 гласа. За тази отломка не гласува даже неговата партия :D
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато няма обединена, единна, ясно очертана десница няма да има оправия.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде всеки клошар да си седи в сметището,че появи ли се сред хората,въздухът започва да мирише лошо.