Младите избират предприемачеството

От все по-ранна възраст младите са привлечени от иновациите.
1 юни 2018 16:38, Екип на Bloomberg
13
Младите избират предприемачеството
Снимка: Pixabay

Акцентите в десетия юбилеен младежки бизнес форум "Изгряващи звезди" са, че иновациите тръгват от все по-ранна възраст и са нещо, което принадлежи на младите хора. Това каза Милена Стойчева от JА България в ефира на Bloomberg TV  Bulgaria.

„Това е донякъде част от природата ни, когато сме по-млади, може би по-неопитни и по-любопитни към света, така че имаме все още този заряд и енергия да търсим, да пробваме, да тестваме. Много се радвам, че през нашите програми, и особено тази, която е свързана със създаването на екипи и разработването на истински конкретни бизнес идеи и проекти, и учениците, и студентите през годината развиват такива проекти и ги довеждат до реализация“, коментира още Стойчева.

„Ние работим от доста време в България, но през последните години това, което е много добро за страната ни, е, че младите хора все повече избират пътя на предприемачеството. Или поне го виждат като част от своето бъдещо развитие, като част от кариерата си“.

Тя посочи, че именно поради тази причина младежите са много ентусиазирани и с голямо желание се включват в програмите.

„Това не е просто игра, а нещо, което те правят наистина. Проектите са доста технологични. В същото време отговарят и на предизвикателствата на съвремието, като една част от тях решават реални социални проблеми“.

Повече по темата вижте на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Наивници преди 5 години
Учете за пожарникари или физкуртурници - повече с кракат по-малко с главата!
10
1
 
7
 
! Отговори
25 годишен преди 5 години
Хаха..много връстници се запалиха по новоизлюпени мотиватори и предприемачи, които за едни 300 лв ти показват за два дни как да правиш големите пари..Хаха наивници. В Америка това е цял бизнес, а и по света. С тази разлика, че там наистина ако ти работи главата и не те мързи може да забогатееш. Тук, ако не познаваш правилните хора никога. Освен това, българският пазар е малък. А българинът харчи само за най необходимото. Те ми ходят някакъв 80 годишен американец да им обяснява как забогатееш
9
4
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 5 години
Предприемач, както и бизнесмен е *** дума, равностойна на крадец, убиец, грабител, терорист. Използва се само в престъпния капитализъм.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предприемачи не съществуват ! Предприемач в б... капитализъм е този на когото му разрешат само. Този на когото отпуснат пари или предоставят ресурси за това. Той в такъв случай е изпълнител, работещ за господарите си. Няма случайни такива хора. Така е навсякъде в капиталистическото робство, не само в България
7
2
 
5
 
! Отговори
тинтири-минтири преди 5 години
Това не е реално предприемачество, а както вие сами сте си го написали най-обикновен "кариеризъм". Младите искат да носят бели якички, да имитират дейност, да хвърлят салфетки и да щракат с пръсти, а баламите да бачкат.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България се живее много добре и има хляб за всички ако желаят да направят нещо повече. Така твърдят писатели от форума за норвежкият фашизъм. Аз им вярвам а вие?
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже масово народа е беден успяват предприемачите с паразитни хазартни бизнеси а нормалните искащи да подобрят живота на хората ...
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на българския "пост" комунистически пазар рушветите са всичко!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безработни са, заплатите са ниски и няма как да оцелеят.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тази паразитна дума "иновация". Има си достатъчно добра българска дума. Сами се сетете коя е тя.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЪЛНИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ГЛУПОСТИ ЗА МЛАДИ НИСКОИНТЕЛИГЕНТНИ, НАИВНИЦИ. ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО... ХААА ХА