От юли със 7% по-високи фактури за парно и топла вода

Цената на газа също се вдига, точните сметки – до дни
36
От юли със 7% по-високи фактури за парно и топла вода
Снимка: архив, БулФото

Парното и топлата вода ще поскъпнат с около 7% от юли заради ръст на цената на природния газ. Това стана ясно на открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Енергийният регулатор намалява исканото от "Булгаргаз" увеличение от 18% на 10,81% с мотива надвзет приход от предишните цени.

Още по темата

Въпреки това обаче ръстът е достатъчен, за да "повлече" със себе си и цените на топлоенергията.

"Това е минималното повишение, което ние определяме въз основа на твърде високите цени на суровия петрол и на петролните деривати на международния пазар. Цени, върху които нито "Булгаргаз", нито правителството на България, могат да влияят. Финалното решение, което ще вземем и на 29 юни, е да бъде предложената цена или много близка до нея", обясни шефът на регулатора Иван Иванов.

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов посочи, че решението на КЕВР ще затрудни доставките на природен газ в страната. От дружеството смятат, че има опасност да не са в състояние да изпълняват лицензионните си задължения.

Окончателно решение за новите цени КЕВР ще вземе на закрито заседание.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Ужасяващи цени преди 5 години
Сори, обаче с пенсия 600 лв., няма как да ви платя парно 200, ст. вода - 15, ток 45, данък смет 30 лв.Половината ми пенсия за ток, парно, вода, смет.50% процента от пенсията.Ей хората ще изригнат.Непосилни сметки.Да не ядем, да нямаме телефони, телевизии, интернет, лекарства, не пием не пушим.Ужасяващи сметки.Поне да се отказваме от парното и сградна инсталация.Не може да ми зимате апартамента, защото плащам услуга, която не искам.Разбирам, че депутатите получават 8 хилки!Потресаващо!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, Иване, ако е Цветанов ще иска проценти и за себе си.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СПОКО. ДОГОДИНА ОКОНЧАТЕЛНО СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ РУСКИЯ ГАЗ И КРАЙ СЪС ЗАВИСИМОСТИТЕ.ЩЕ КУПУВАМЕ ТУРСКИ ГАЗ, А ТОЙ ЩЕ Е БЕЗУМНО ЕВТИН. ДОРИ ЩЕ НИ ПЛАЩАТ, САМО И САМО ДА ГО ПОЛЗВАМЕ.
32
4
 
5
 
! Отговори
Варан преди 5 години
Никой не ние виновен,че се .бават с нас.Ние сме примиренчески народ.Ако продължаваме да си траем наесен отново 10%!
31
4
 
8
 
! Отговори
иванчо преди 5 години
До 14. до колкото си спомням ОРЕШАРСКИ беще само една година.Та 14 години ще оправдавате некадърността си с него????Или кой говореше за гъоловете край БЕЛЕНЕ///
30
0
 
5
 
! Отговори
ИВАН преди 5 години
Този Иван Иванов ни прави всички на ***...И май има право..Време да да си ходи.Време е да го замести един честен и неопетнен ЧОВЕК.Време е да го замести господин ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.... ТОЙ Е ИСТИНСКИЯТ ЧОВЕК..
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се притеснявайте сега само с 10% а есента га се върнете от почивка още 10% и сметката ще излезне!
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са видимите резултати от далновидната външна политика на Тиквуний, спрямо Русия.От юли със 7% , до края на годината със 17.Да ви е честито.
27
3
 
13
 
! Отговори
Миганин преди 5 години
Аз карам на стари гуми, почти ми е безплатно отоплението.
26
12
 
11
 
! Отговори
демократ преди 5 години
братската руска газ най скъпата в България
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИСКАТЕ ЛИ 4ИСТ ВУЗДУХ. МИНАВАМ НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА ЗА ПО 4ИСТ ВЪЗДУХ.ЦЕЛИЯТ ДОНДУКОВ ЩЕ ГО ОПУША КРАСИВО.
24
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще искам от шефа да ми вдигне и заплатата със 7 %..
23
5
 
31
 
! Отговори
срам преди 5 години
Смятай какво нещо е ББ , през Южен поток щяхме да транзитираме 64 млрд . куб. метра !!!!!! газ годишно , щяхме да си договаряме преференциални цени , но нееееееееееее . По-важното беше да се защитят американските икономически и геополитически интереси А хората както обикновено - по гробищата
22
5
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-14 иска ти се да е корни,но беше тиквата.
21
4
 
15
 
! Отговори
1 преди 5 години
Не драги ми социолози,ето за това коментирайте,а не че "диктатора"ердоган,отвял другите кандидати,цял ден дрънкате глупости,а че България си отива,нищо не коментирате,за увеличените пенсии, с 4лева,и за тях кажете нещо.
20
14
 
8
 
! Отговори
НЕ на Белене преди 5 години
Никакво Белене!!! Този проект ще фалира държавата!!! Токът ще стане на още по-високи цени. За 55 г. (на власт - 45 г. преди 1990 +10 г. след 1990) БКП/БСП да я бяха построили, ако беше толкова изгодно. Но не, всичко беше само далавери и източване на България, за сметка на Русия!!! Тотално неизгоден проект!
19
4
 
18
 
! Отговори
и оооооооооще преди 5 години
За "Южен поток", който бе подписан от първото правителство "Борисов", Бъчварова обясни като негатив това, че проектът "беше гарантиран на 100% от транзит от Русия".--------------Та, една от видните какички на ББ , сама се хвали , че "Слънцето " е спрял 3 проекта и се е доказал като виден другар на Америка !!!Сори мен , при наличието на инфото в нета , трудно вървят лъжите ви
18
4
 
22
 
! Отговори
и да продължа преди 5 години
"Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти на газопровод, нефтопровод и ядрен проект, обяви Бъчварова и добави - това е силно политическо действие, което няма как да не бъде оценено от нашите партньори. В световно отношение това е изключително важно решение. До този момент на България се гледаше като евентуален скрит партньор на Русия. Сега се видя, че нашата позиция е действително последователна", оцени Бъчварова
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bye bye, miss тиквен пай...
16
4
 
8
 
! Отговори
ко речи ??? преди 5 години
До nomer 15А истината е Бъчварова: Бойко Борисов спря три големи енергийни проекта 18.01.2015 23:07И двете визити бяха категорична подкрепа на сегашното правителство и на премиера Бойко Борисов. Това беше разчетено в самия контакт по време на срещите, а и в това, че за толкова кратък период от време тези ключови личности дойдоха в България." Така коментира Румяна Бъчварова, вицепремиер в кабинета "Борисов", скорошните визити на Джим Кери и на външния министър на Великоб. Филип Хамънд