Интеграцията на малцинствата налага още промени по Закона за социално подпомагане

Бившият вицепремиер Лидия Шулева дава допълнителни съвети за промени в Закона
5 апр 2019 04:00, Екип на Bloomberg
17
Интеграцията на малцинствата налага още промени по Закона за социално подпомагане
Снимка: Pixabay

Проблемите в ромската общност са основната причина промените в Закона за социалното подпомагане да имат нужда от допълнителни корекции. Такова мнение изказа бившият вицепремиер и бивш социален министър Лидия Шулева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Основният проблем е, че много деца не знаят български език. Най-често това се наблюдава в ромските общности“.

Шулева вярва, че санкциите за спиране на социалните помощи, когато ученици натрупат 5 неизвинени отсъствия, няма да бъдат ефективни, заради делегирания бюджет в училищата. Първо трябва да се промени системата за финансиране в образованието и едва след това да се прилага подобна мярка. На този етап има условия учебните заведения просто да прикриват подобни нередности, за да опазят държавното си финансиране.

Всичко по темата може да видите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
* преди 2 години
Добре де разбирам всичко,новината и за какво става на въпрос. Но....защо бивш минъстър или какъвто и да е бил той или тя ще дава мнение когато е БИВШ. Ако не си направил нищо по въпроса какво мрънкаш? Това само в нашата държава е май май.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много от тях не знаят български език,защото .....НЕ ИСКАТ!?????
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прахосаните пари за интеграция са защото се правят не по целесъобразност, а според изискванията на неуспелите с интеграцията големи западни държави. Още повече милиарди се събират от специален данък в бивша Западна Германия за изравняване на стандарта с бившата Източна Германия и резултатът е не само увеличаване на различията, а и възникване на силни противозападни партии.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво давате пример за липса на интеграция в Западна Европа? Западноевропейските страни никога не са искали да интегрират колониалното си население, не го правят и сега. Интеграция, по-скоро израстване, образоване, създаване на култура и използване на потенциала на ВСИЧКИ етноси се провеждаше в Съветския Съюз. Голяма страна като Казахстан НИКОГА не е имала национална литература, наука, сега е в състояние, за което западняците само могат да мечтаят.
9
1
 
9
 
! Отговори
българка преди 2 години
Бля-бля...... ИНТЕГРАЦИЯТА НЕ СЪЩЕСТВУВА ! Няма такова нещо!!! Отидете в европейските гета във Франция, Белгия,Англия - НЯМА ИНТЕГРАЦИЯ - вече четвърто поколение *** са си все същите - те НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ! Разберете - НА ТЯХ ИМ ХАРЕСВА ДА ЖИВЕЯТ ПО ТОЗИ НАЧИН ! Единственото решение - КАМШИКА И ТОЯГАТА ! Това е ! Бай Тошо им даде апартаменти - те ги съсипаха,продадоха, изпиха парите и си отидоха в колибите!В България за последните години са прахосани над 1 милиард - няма резултат!
8
0
 
4
 
! Отговори
kitaec преди 2 години
Комунистическата ни държавица продължава да ги развъжда,но не заради гласуването
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтървахте ги вече! 30 год умишлено ги оставихте не да се интегрират а да подивеят още повече! Безконтролните помощи и това че ги оставихте да стоят над закона, за да гласуват за вас, ги превърна в една орда от неграмотни и нагли диваци! За да се подмажете на господарите си Сорос и Брюксел, зарязахте на произвола на съдбата българският народ, българските деца! Сега никой който е бил в тази вмирисана *** наречена парламент, няма право нито дума да обелва за тази тема, защото са пряко отговорн
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интеграцията налага единствено принуждаване към спазване на българските закони. И ще се интегрират.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за интеграцията на българското малцинство?
4
1
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Странно защо по най-наболелите теми в обществото непрекъснато вземат отношение евреи...
3
1
 
16
 
! Отговори
50 преди 2 години
Мярката няма да проработи , защото законът е сбъркан , както и цялото МОН.Снощи гледах министъра по БТВ - абсолютна посредственост и дилетантщина . Хвалби , хвалби , а образованието реално е в дълбока криза - концептуална , управленска и пр.Патерицата , която все още го крепи са частните уроци .Така е и в здравето - плащай , плащай , плащай...Народе български , кога ще се събудиш и да изгониш тези некадърници и айдуци / не хайдути /?
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога няма да се интегрират.Нито искат нито могат.На тях им се слуша чалга,гепи им се,прави им се секс с 13 годишни Касандри ,убива им се искат да трупат отпадъци да крещят. Те ги чакат да ходят на училище.Ще ходят.Кога еболата върне децата на африканците.
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно мисли Шулева. Незаписването на деца от малцинствата в детските градини е резултат и на делегираните бюджети, и на толерирането на сивата икономика. Прекалено много жени не ходят на работа, въртят се вкъщи. Те се занемаряват, занемаряват ментално и децата си.Първото, което трябва да се направи, е да се глобяват кметовете, че не спазват закона за задължително образование до 16-годишна възраст. Кметовете трябва да се глобяват, те отговарят за организацията.