Простреляната в метрото трябвало да лети за Брюксел, стрелецът - бивш военен

Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран
203
Простреляната в метрото трябвало да лети за Брюксел, стрелецът - бивш военен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава разследването на кървавия инцидент в метрото на летище София вчера, когато 62-годишен мъж простреля жена на 55 години в един от влаковете и се самоуби. Тя продължава да е в крайно тежко състояние и пряка опасност за живота.

Още по темата

Двамата нямат роднинска връзка помежду си, а са имали свои семейства с деца. Предполага се, че са имали любовни отношения, но това тепърва ще се проверява от разследващите. Жената е трябвало да пътува за Брюксел. Носела е малък куфар в себе си. Мъжът е бивш военен, а след като се е пенсионирал е работил в различни охранителни фирми. Оръжието, с което се е самоубил, е законно и е лично притежание. Няма данни жената да е подавала жалби срещу него, съобщи Нова телевизия.

От днес започват разпити на близките на мъжа и жената. Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран.

Окървавените тела на мъжа и жената са открити от машиниста на мотрисата. Смята се, че мъжът е изчакал последният вагон да се изпразни, за да опита да извърши убийството. Няма преки очевидци на случилото се. Ще се разглеждат камерите, за да се изясни дали двамата са се качили от една спирка.

Жената е в много тежко състояние в реанимацията на болница "Света Анна". Извършени са й две операции, при които са извадени два куршума. Третият е открит на местопрестъплението.

"Жената е в реанимацията, в нестабилно състояние е. Прави се всичко възможно. Тук имаме много опитен екип от реаниматори, които ще направят всичко възможно да спасят живота й. Вчера, непосредствено след пристигането й, са събрани два екипа хирурзи. Непосредствено след приключването на многочасова операция на коремната област, неврохирурзи започнаха обработка на раната на главата. Там проектилът е минал през главата и е извън тялото на пациентката", обясни говорителят на УМБАЛ "Св. Анна" Антон Луков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
18
 
! Отговори
азе преди 2 години
Класика в жанра - ревнив бивш военен или полицай, със законно притежавано оръжие....
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До cinikТе пищовите им ги прибират.Ама им остава разрешителното за оръжие.А ако имаш разрешително за оръжие, можеш да си купиш Макаров и за 50лв.
45
11
 
2
 
! Отговори
Военен старшина преди 2 години
Предателите се разстрелват или се тровят с радиоактивен полоний или Новичок, а това е наследството ни от великите СеСеСеРета.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50Значи си безработен, както предположих.:)))))
43
7
 
9
 
! Отговори
cinik преди 2 години
90 % от престъпленията с използване на огнестрелно оръжие са на бивши и настоящи шапкари! Да им прибират пищовите и без това никаква работа не вършат. Пищов само за криминална полиция и за отряда за борба с тероризма.
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34Виждам изнервени зрители. Жена ми е преводачка в Брюксел и знае МНОГО добре какво правят по 2-3 часа обедна почивка в кафетериите, вътре в сградата, вдясто от централния вход - скъсват се от "работа".По оДношение на мен, не се кахъри. Минималната разклатка е 28 суис франк на час. Loool
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ппппТи остави това, вижте им годините на любовниците, явно е верно това, че колкото повече остаряваш, толкова по детски ти става акъла :) Какво толкова му е направила жената, че да е застреля като куче, изневерила ли му е :) :(
40
10
 
11
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Възможно е жената да е виновна - да е посегнала на войнската чест и да е принудила военния да стреля.
39
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видите ли фуражка пресичайте и отивайте на отсрещния тротоар. Тези са ментално увредени.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 43"не си подготвен за живота, приятелю. Прекалено много си чел."Напротив, прекалено малко е чел, затова му личат измислиците отдалеч. А пък с жени ХЕПТЕН си няма идея за какво става дума.
37
19
 
17
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Очевидно носенето на зелена фуражка трайно уврежда мозъка -пример резидента наш.
36
9
 
5
 
! Отговори
Швейцар-Булгар преди 2 години
До АнонименКолега, явно иде реч за словото projectile, което е долна капиталистическа дума -"проектил-проджектайл" - и сведено по нашему означава "снаряд" или "ракета", понякога и "граната", което пък това води до умозаключението на проф Стрезов и старшина Варадинов, че женицата е била обстреляна с ракетни снаряди с гранатно действие.Велика стрелба е паднало. Може би действието се е развило на палестино-израелската граница.Следствието има думата ! Loool
35
8
 
14
 
! Отговори
До зозо преди 2 години
Ех това ли ти роди ***, живота на двама човека и семействата им са съсипани, поне малко уважение към близките, ама то това е въпрос на възпитание.. От друга страна все си мисля, че боен пилот има доста по добра психика от форумен ***.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ппппне си подготвен за живота, приятелю. Прекалено много си чел.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 - то и сега е така... погледни нивото на военните и полицаите днес...
32
11
 
10
 
! Отговори
пппп преди 2 години
Ами за да е решил да я убие сигурно доста номера и интриги му е въртяла! Не го оправдавам убиеца, не съм на негово място и не знам тая какви хитрини му е прилагала, но има жени лоши, хитри, като дявола! Моята съпруга е супер добър и интелигентен човек, но има и много гнуснии жени, дето ще те изкарат от кожата си!
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сблъсък на ценности. Консервативен и крайно дисциплиниран военен, който е бил ментално онноден по куманистическо и жена живееща в меката на либерализма. Ясно ли ви е сега кой е за 4-ти километър и кой не.
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бивш военен", та какво хубаво може да се очаква от такъв, те всичките са комплексари...
29
0
 
4
 
! Отговори
Tangra преди 2 години
гру са виновни
28
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръгнала към Брюксел, но военния по навик стреля на месо по кандидат-невъзвращенци.Промяната на Радев.