Простреляната в метрото трябвало да лети за Брюксел, стрелецът - бивш военен

Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран
203
Простреляната в метрото трябвало да лети за Брюксел, стрелецът - бивш военен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължава разследването на кървавия инцидент в метрото на летище София вчера, когато 62-годишен мъж простреля жена на 55 години в един от влаковете и се самоуби. Тя продължава да е в крайно тежко състояние и пряка опасност за живота.

Още по темата

Двамата нямат роднинска връзка помежду си, а са имали свои семейства с деца. Предполага се, че са имали любовни отношения, но това тепърва ще се проверява от разследващите. Жената е трябвало да пътува за Брюксел. Носела е малък куфар в себе си. Мъжът е бивш военен, а след като се е пенсионирал е работил в различни охранителни фирми. Оръжието, с което се е самоубил, е законно и е лично притежание. Няма данни жената да е подавала жалби срещу него, съобщи Нова телевизия.

От днес започват разпити на близките на мъжа и жената. Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран.

Окървавените тела на мъжа и жената са открити от машиниста на мотрисата. Смята се, че мъжът е изчакал последният вагон да се изпразни, за да опита да извърши убийството. Няма преки очевидци на случилото се. Ще се разглеждат камерите, за да се изясни дали двамата са се качили от една спирка.

Жената е в много тежко състояние в реанимацията на болница "Света Анна". Извършени са й две операции, при които са извадени два куршума. Третият е открит на местопрестъплението.

"Жената е в реанимацията, в нестабилно състояние е. Прави се всичко възможно. Тук имаме много опитен екип от реаниматори, които ще направят всичко възможно да спасят живота й. Вчера, непосредствено след пристигането й, са събрани два екипа хирурзи. Непосредствено след приключването на многочасова операция на коремната област, неврохирурзи започнаха обработка на раната на главата. Там проектилът е минал през главата и е извън тялото на пациентката", обясни говорителят на УМБАЛ "Св. Анна" Антон Луков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
10
 
! Отговори
Поредния .. преди 2 години
... русофил фанатик, който не е могъл да понесе това, че хората имат право само да решават какво да правят с живота си.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24Личи си че грамотността ти за това какво се прави в Брюксел е на нивото ти за ваксините ... и несъмнено всички останали неща.Между другото, намери ли си работа или още си безработен?Надявам се, че си, такъв ерудиран и образован като теб със сигурност го търсят всички световни фирми. Направо се бият за теб.
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Впрочем, негово височайшо величество Дяволът е обикновено е кльощав, но Баце прави изключение, щото он е наше, родно производство.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И "проектил" не бях чувал, ама и това се случи. Вече знам какво е.
23
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като е решил да извърши планирано убийство и дори да не притежава оръжие, ще намери. Не е това проблема. Не мога да си обясня как може човек на тази възраст какъвто и да е мотива не е успял да разреши проблема цивилизовано.
22
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убиеца е военен? След като убиеца е военен на 62 годишен, значи е от соц. времето. Тогава военни ставаха най-тъпите, най-мързеливите, задължително партийни членове и верни на БКП. Цял живот вземаха големи заплати, не работеха, дори дрехите и обувките им бяха безплатни. Пенсионират се години преди работещите, с големи пенсии и собствено оръжие... При липсата на ум и огромното самочувствие са идеални убийци А, ние избрахме военен за президент, и той направи кабинет от военни. Бог да пази България
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Секта се занимава с Targeted Individuals, обикновено това са военни и полицаи-изтезават хора, а вечер се прибират при семействата си все едно нищо не е станало!Жертвите стават лавинообразно!
20
11
 
17
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 2 години
Президента -воененСл. Премиер- военен.Скоро да очакваме масова стрелба на Дондуков 1 и 2.
19
6
 
8
 
! Отговори
До ВВ преди 2 години
Ако знаеш що народ има оръжие без да са военни и ченгета, разрешително се вади, не е толкова трудно
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"В Брюксел е тъпо, бетонен център и костюмари.".............................Ама, колега, молим ви се, как ще е тъпо. В Централата на ЕС решават сложни казуси, като влиянието на прохосмукачките върху сърдечния цикъл на човеците и вредните последствия от оригиналното масло върху сърдечната дейност.Засега са пропуснали да тълкуват дилемата "колко дявола могат да кацнат на върха на една игла".Дяволът също е костюмиран и живее в бетонни сгради.Твай!
17
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТКАК ПАДНА БОЕКО, БУХАЛКИТЕ ОТ МВР И КАТ ТОТАЛНО ИЗТРЕЩЯХА
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтрещя народа ей :) Бива ли на дърти години да правят такива работи :) То к'во ли се учудвам, нали един бивш военен и полицай взриви блок във Варна от ревност :(
15
19
 
20
 
! Отговори
до ОБЯВА В преди 2 години
Бивш военен е диагноза, повечето са психари , но въоръжени психари.Вижте си президента и щи ви бъде достатъчно
14
19
 
13
 
! Отговори
до ОБЯВА В преди 2 години
Бивш военен е диагноза, повечето са психари , но въоръжени психари.Вижте си президента и щи ви бъде достатъчно
13
14
 
8
 
! Отговори
Булгар-Швейцар преди 2 години
Брюк-селото е капиталистическа обител, а Овенният е положително бивш член на БКП и се е противопоставил яростно на "предателката", като я отстрелва по способа на тавагишча Сталина.Е, ако е нямала пари за флайт-тикет, може и да ги е заработила, но овенният си остава овенен до края на живота си. Впрочем неговият жизнь е приключил и е заминал при царя на революциите, чичко Льонин - R.I.P.Жалко за женицата.Президентът е Овенен, Баце - тоже! Виновати са !
12
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сега и тая ще я изкарат светица, нищо че е правила извънбрачен секс за пари.Ама такъв е морала в България."А какъв друг морал имаме? Да убиване жени, заради нещо, което не ни харесва? Евалачка!
11
2
 
25
 
! Отговори
вв преди 2 години
До Дзъе ти кой друг си мислиш, че има право да носи оръжие. освен военни, полицаи и охранители други не могат да притежават законно оръжие. поинтересувай се да видиш каква е процедурата за изкарване на разрешително и тогава тролствай
10
11
 
12
 
! Отговори
Бау преди 2 години
има ужасно много злобни хора. Заслужавате си да сте бедни и нещастни.
9
28
 
19
 
! Отговори
снайпера преди 2 години
Не се жалвайте много, нали искахте бивш военен да ви управлява, и успяхте!!
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дзъ"АКО з а белязват е всички подобни убийства с лично притежавано оръжие са или от бивши или настоящи военни, полицаи или охранители. "Може би, защото 95% от притежаваните оръжие са такива. Знаеш ли колко *** трудно е, да имаш законен пистолет, че да се пазиш от набезите на крадци, е в нашата страна.