"Карлсберг България" АД изцяло ще обнови и модернизира Пиринско пиво

В края на първото тримесечие започва реализация на проекти за изграждането на модерни съдове, които участват в технологичния процес на варене на пивото, с годишен капацитет над 500 000 хектолитра
28 мар 2005 17:00,

"Карлсберг България" АД изцяло ще обнови и модернизира пивоварната си "Пиринско пиво" в Благоевград, съобщиха от компанията.

Пивоварът има серзозни намерения за изграждане, реконструкция и модернизация на благоевградската пивоварна, в това число големи инвестиционни планове за цеховете "Пивопроизводство", "Ферментация", "Отлежаване" и "Успокоително".

По думите на нейния изпълнителен директор Александър Грънчаров 2005-та ще бъде "Годината на Пиринско". През миналата година "Карлсберг България" направи модернизация на другата си българска пивоварна - "Шуменско пиво".

В края на първото тримесечие започва реализация на проекти за изграждането на модерни съдове, които участват в технологичния процес на варене на пивото, с годишен капацитет над 500 000 хектолитра. Новите съдове са оборудвани със
съвременни системи за пълно контролиране на температурата, процесите и налягането в танковете.

Създават се условия за работа, които отговарят на най-високите изисквания за качество и за по-добро спазване на държавните екологични изисквания.

Компанията ще инвестира и в изграждането на три нови танка за съхранение на мая. Предстои подмяна на съществуващите филтри със съвременна система за пивопроизводство.За филтроване на пивото "Карлсберг България" ще инвестира също в нови съоръжения. Целият процес ще се контролира от съвременни индустриални компютри.

В процеса на обновление и строително-монтажни дейности ще участват само български строителни компании, уточниха от компанията.

В цеха за бутилиране "Карлсберг България" АД инвестира в нова, напълно автоматична система за инспектиране на бутилки, както и в ново депо за тяхното съхранение, оборудвано с устройства за укрепване на касите.

Предстоят сериозни нововъведения и в производствената лаборатория на пивоварната. Компанията осигурява нов и напълно компютъризиран анализатор на пиво и нов спектрофотометър. С цел подобряване на екологичните показатели в благоевградската пивоварна ще се изградят също съоръжения за събиране на отпадъчните материали от производствения цикъл.

Инвестиционните планове на компанията за реконструкцията и цялостната модернизация на пивоварната ще бъдат представени на среща утре в Благоевград от ръководството на "Карлсберг България" АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание