За 2 месеца сме дали 140 млн. евро за почивки в чужбина

Чужденците, идвали в България, са много доволни от ваканцията си, показва проучване
23 апр 2008 13:46,
17
За 2 месеца сме дали 140 млн. евро за почивки в чужбина
Снимка: Булфото

За първите два месеца на годината българите са похарчили за почивки в чужбина 137,8 млн. евро, а приходите от зимен туризъм в България за същия период са 97,8 млн. евро. Това съобщиха на пресконференция от Държавната агенция по туризъм.

Приходите от туризъм за двата месеца са се увеличили с 18% спрямо януари и февруари 2007 г., а броят на туристите у нас е нараснал с 23%.

Според проучване на ДАТ, представено от председателя на агенцията Анелия Крушкова, две трети от чужденците, почивали у нас през току-що приключилия зимен сезон, са напълно удовлетворени от зимната си почивка у нас.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Пенчо преди 16 години
Аз лично не пропускам възможност да сипя на Българите заети в туристическия отрасъл. Писнало ми е да отида на почивка и на мен да гледат с пренебрежение за сметка на оповръщани руснаци и грозни англични, собствените ми сънародници да ме дискриминират. Освен това, като цяло не искам да се блъскам по строителните площадки...поглеждаш през терасата на 5* хотел в банско и какво виждаш....черен път, някъв валяк се тътри по него, ***, ***...за това предпочитам да си давам парите в чужбина, хората се отнасят с мен като с клиент (аз не очаквам да ми свалят звезди от небето и да ми целуват краката, очаквам да срещна елементарно възпитание и уважение, да се почувствам като гост а не като натрапник). Така че, дерзайте нещастници, след 5-6 години ще съжалявате че пренебрегнахте собствените си сънародници за сметка на прехвалените чуждестранни туристи които са толкова по-възпитани, интелигентни и платежоспособни от нас. Аз през това време ще си джиткам из Европейския съюз както и повечето Българи. П.С В България единствено остана на далавера да ходиш на в планината с приятели.
15
0
 
0
 
! Отговори
Inka преди 16 години
Mi da taka shte e. Na more v Turcia i Garcia e po-dobre ot BG, po-eftini i po-zabavno. Predi 2 sedmici biah s maja mi vav Florencia, mnogo mi haresa, ima kakvo da se vidi i cenite na hranata i vsichko ostanalo sa sashtite kato v BG, na mesta i po-eftini daje. :)
14
0
 
0
 
! Отговори
По изгодна е почивка преди 16 години
Нормално - почивката в чужбина е хем по-евтина от тази в България, хем при много по-добри условия.
13
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
#1, с какво образование си и каква професия имаш, та не ти стигат така париците? Защото аз не познавам хора, които да не могат да си позволят почивка в чужбина, а не сме от политиците и другите, които изброяваш :D.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Българина от край време се е научил да къта нещо за почивка и сега колкото и да е беден пак гледа да задели нещо. Никой няма да плаща за да се натъкне на строежи, кал и мизерия, а отношението е под всякаква критика. От какъв зор да ходиш на зимен курорт където трудно ще видиш борче и природа, тъй като срещу теб е прозореца на отсрещния хотел, по морето е още по зле работата. В квартала който живееш и панелките които преди са те задушавали след гледката на нашите курорти ти се струва едно просторно и уютно кварталче. Това безумие което разрешиха съвсем ще скапе туризма у нас. Само мафиотите от Русия, Украйна и подобни ще се настанят тук.
11
0
 
0
 
! Отговори
anonimus преди 16 години
браво на 10, това е единствения начин...
10
0
 
0
 
! Отговори
турист преди 16 години
почивай в чужбина
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз също почивам изключително в чужбина. Цените са почти същите като тук, а обслужването е перфектно.Освен това хората имат природа, докато тук имаме...хотели
8
0
 
0
 
! Отговори
Светослав преди 16 години
Тази статистика сигурно не е съвсем вярна (както и всяка друга статистика) но все пак показва няколко интересни факта:- Туризма ни е много зле. И съотвено се ориентираме към по-качествен международен продукт;- В България има все повече хора с нормални доходи, които могат да си позволят да се забавляват.Не оплювайте хората с възможности, вземете пример от тях.И пътувайте хора! Това ще ви помогне да си отворите очите. А освен това е забавно :)
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо оставяте парите си навън, бе? Май предимно депутати и министри са били извън страната:) Суета
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Само да ви кажа ,че в чужбина вече излиза много по евтино отколкото на нашето черноморие.
5
0
 
0
 
! Отговори
Oho-boho преди 16 години
Наистина е така! Едноседмична почивка за двама в петзвезден хотел в Египет с включени в цената отиване и връщане и All inclusive излиза колкото тук в България в тризвезден хотел в Созопол например само със закуска, като допълнително си плащаш пътя!
4
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Не че се хваля, ама стига сте мрънкали. Познавам поне 10 човека които са ходили на почивка в чужбина последните няколко месеца, някои по повече от веднъж. И не мисля че е толкова странно. Все пак става дма за евтини почивки по празниците в Египет или тунис, или обиколка на европа със раздрънкан автобус - така че не е толкова далече от действителността.
3
0
 
0
 
! Отговори
Paveto преди 16 години
Nqkoi moje i da sa dali,amaaa az ne sam mejdu tqh.Nai mnogo ako na rodnoto morence ida i to za nqkolko dena :)))))))))))
2
0
 
0
 
! Отговори
нснс преди 16 години
тия нещо пак се бъзикат с народа ,ние в страната ни не можем да почиваме ,а те ни пращат в чужбина!!!!!!!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Кои ние? Аз отпуска не мога да изляза, а пари за почивка в чужбина нямам, приятелите ми също, та затова питам, кои ние? Депутатите, мафиотите и крадците?!