RTL гледа с апетит към bTV

Сегашният собственик искал 1.1 млрд. евро за bTV
4 сеп 2008 15:15,
23
RTL гледа с апетит към bTV
Сегашният собственик искал 1.1 млрд. евро за bTV. Снимка: btv.bg

Германската телевизионна мрежа RTL и нейният собственик Bertelsmann AG обмислят да закупят от News Corp най-голямата и най-популярна българска телевизия bTV.

Това съобщава германският сайт Finanznachrichten, цитиран от kafene.net.

Според сайта, сегашният собственик иска 1.1 млрд. евро за bTV, чийто рекламни приходи са 500 млн. долара.

Това ще бъде третата голяма сделка на българския телевизионен пазар за 2008 г., след като през юли американската офшорна компания Central European Media Enterprises на Роналд Лаудер закупи ТВ2 и Ринг ТВ за 110 млн. евро, а шведската медийна група MTG Group купи Нова телевизия за 620 млн. евро от нейните досегашни гръцки собственици.

Dnes.bg припомня, че през август в СЕМ беше получено писмо от управляващия директор на bTV Албърт Парсънс и изпълнителния директор Вики Политова, че собственикът й Рупърт Мърдок възнамерява да я продава.

Мария Стефанова, председател на СЕМ, обяви пред БНР, че bTV ще бъде продадена до края на годината.

Според нея, продажбата на медията е част от европейския проект на Рупърт Мърдок, който продавал и телевизиите си в Прибалтийските републики.

В средата на юли Ройтерс съобщи, че компанията News Corp, собственост на Рупърт Мърдок, е наела Lehman Brothers за изготвянето на оценка на стойността и на стратегически опции на три телевизионни станции от Източна Европа.

Тогава анонимни източници обявиха пред агенцията, че става въпрос за компании в Латвия, Сърбия и България, които са изцяло собственост на News Corp.

Причина за хода е интересът на няколко кандидати, които са се свързали с компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
men преди 15 години
тази телевизия се напълни с противни лица,които постоянно са на екрана.дано немците решат проблема на българските зрители и разкарат досадниците
1
2
 
0
 
! Отговори
зрител преди 15 години
Дано ги лапнат ,че да разкарат разни изчерпани и *** предавания.