Купиха Нова ТВ за 620 млн. евро

Купувачът е Шведската медийна група MTG
31 юли 2008 10:51,
20
Купиха Нова ТВ за 620 млн. евро
Сделката подлежи на одобрение от страна на съответните власти. Снимка: БГНЕС

Шведската медийна група MTG е съобщила днес, че е подписала сделка за покупката на Нова ТВ България за 620 млн. евро (966 млн. долара) в брой, предаде Ройтерс.

В съобщение от MTG посочва, че придобиването на Нова, вторият по големина телевизионен канал в България, ще се финансира с налични средства на шведската компания, както и с нов дълг в размер на 3 млрд. крони (494 млн. долара).

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
b преди 15 години
А кога ште махнат идиот4ето Ники кьн4ев , доносника-разузнава4 Георги Коритаров и прасето Лора Крумова , а докога ште льжат Бьлгарския народ или смятат 4е ядем доматите сьс коловете ?
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Скоро и БТВ-то ще го шатнат за 1 милиард долара, а пък в тъпите соцмозъци на тукашното туземско население нека си мислят, че пари се правят само от пушеците на Кремиковци, които се оценяваха от Акселор Митал на 500 млн. долара, по-малко от НТВ.
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ми ти явно авно не разбираш много. Действително ми е хенди камерата но е с 2 милиона пиксела ,колкото и телевизора ми тоест Full HD. А дори и голяма тел. камера да е 15 хиляди смятам ,че е нищо на фона да милярд и 200 милиона дадени за закупуването на Нова тв. А относно другите 80% дето нямали HD телевизори въпреки ,че вече май не се продават телевизори без минимум HD-ready или и да се продават то поне от година не се произвеждат. и хората които са на обикновенните 800 хиляди пиксела , нищо няма да им пречи ако сигнала от телевизията е Full HD най-много да се получават някъде незабележими квадратчета. Но с нищо няма да им се развали качеството. Така ,че не е това причината. Причината е ,че просто им се свидят парите на телевизиите.
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
абе големи разбирачи сте се събрали тук..... леле....." Full HD....HD ready....." направо сте 1
15
0
 
1
 
! Отговори
men преди 15 години
ej sega dojde momenta za 6vedska trojka
14
0
 
1
 
! Отговори
КИРО преди 15 години
Ей, глупчо. В момента телевизията предава на формат ПАЛ, а той е с 25 кадъра в секунда.Стандартите на телевизията са 23,97; 24; 25 ; 30 кадъра в секунда
13
0
 
1
 
! Отговори
K преди 15 години
камера HD - 15-20 000 лв. Твоето хенди не става за ТВ, става само за вкъщи. Да не говорим че камерите с които се снима Шампионската лига са над 15 хл. евро.Освен това не са само антени, а цялата ретранслация. Не става с щракване на пръсти, освен това какво ще правят хората без HD, т.е. над 80% от населението :)Не бъди спец без да си запознат. И на тебе телевизора ти (щом го имаш 2 години) не е Full HD. Твоя е HD ready. Да не ти пуснат Full HD па да си смениш телевизора :)
12
0
 
1
 
! Отговори
Mъро преди 15 години
а ще пуснат ли шведко порно с малките часове?!
11
0
 
1
 
! Отговори
colobur преди 15 години
njama zna4enie koi kakvo e kupil...o6te po-malovajno e za kolko!AZ OBA4E 6TE POPITAM-KOGA TELEVIZIITE 6TE PO4NAT DA SE PROVERQVAT ZA 25-TI KADUR??????????????????
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
дано поне пуснат HD формат. Че тук в България сме като индианци още. По цял свят от 5 години хората са с HD телевизия а нашите тука им се свиди да дадът няколко хиляди евра за антени и камери. Даже камерите не са скъпи . Не може аз в къщи да съм от 2 години с телевизор HD да имам от година и камера с HD а телевизията ни да няма. Би Ти Ви от една година уж пускат ама нищо не пускат!!! А на всичкото отгоре вече се продават само телевизори минимум с HD ready тоест и те са за по-голяма резолюция от това което се излъчва като качество от телевизиите в България ,че на всичкото отгоре и формата ни африкански още. Ние явно сме индианци.
9
0
 
1
 
! Отговори
Оряховски преди 15 години
Хайде сега, които са седнали на шведската маса, да стават, че шведите дойдоха...
8
0
 
1
 
! Отговори
насс преди 15 години
тая телевизийка я продадоха 3 пъти по скъпо от колкото БТК.
7
0
 
1
 
! Отговори
diemadjiq преди 15 години
преди година работех в диема, като започнах работа точно тогава MTG купиха диемите ...не бяха лоши шефовете, но за съжаление MTG бяха пратили най-неспособните си кадри, за да се обучават ...да се надяваме, че в нова телевизия няма да повторят тази грешка и ще сложат кадърни хора да управляват ...
6
0
 
1
 
! Отговори
Рос преди 15 години
Кое му е хубавото на тов канал, номер 2?Има няколко интересни предавания и нищо повече.За да казваш на тази ТВ че е хубава ,означава че наистина не си гледал качествена ТВ.Дано сега след продажбата и, качеството на предаванията да се подобри и тогава да разбереш, че има наистина хубави ТВ предавания.
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ето това е реална оценка, а си продадахме държавата за жълти стотинки
4
0
 
1
 
! Отговори
2+2 преди 15 години
не са подставени ченгета, нито подобни, компанията е сериозна, така че това е добра новина за зрителите
3
0
 
1
 
! Отговори
jljljl преди 15 години
nei ubaviq etoq kanal - dumi nqmam. edinstvenoto predavane koeto e naistina ka4estveno e Gospodari na efira
2
0
 
1
 
! Отговори
BBH преди 15 години
Дано не развалят хубавия канал.
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ще сменят гръцките с шведски сериали и това е