Търгът за строителството на магистрала „Тракия” – до края на годината

Поставяме си за цел всички апликационни форми по ОП "Транспорт" да бъдат предадени за одобрение от ЕК до началото на 2010
12 юни 2009 13:12,
4
Търгът за строителството на магистрала „Тракия” – до края на годината

Тръжните процедури за избор на изпълнител на строителството на автомагистрала „Тракия” (лот 2, 3 и 4) се предвижда да се проведат до края на годината, за да може най-късно в началото на 2010 г. да бъде сключен договор с фирмите и да започне самото изграждане.

Това съобщи пред журналисти днес ръководителят на управляващия орган на оперативна програма (ОП) „Транспорт” Нели Йорданова.

Наскоро Комитетът за наблюдение на ОП „Транспорт“ разшири списъка с приоритетни проекти на програмата, включвайки и изграждането на магистрала „Тракия”, като индикативния размер на средствата е 350 млн. евро.

Това стана възможно, след като се реши, че няма да се строи лот 3 на магистрала „Струма”, тъй като поради сложния терен, само за него ще бъдат необходими около 600 млн. евро.

Индикативната стойност за изграждането на 77 км от „Струма” (лот 1 и 4) е 250 млн. евро.

Скоро започват тръжните процедури за изпълнител на магистрала „Струма”, ще се проведе за втори път и тръжната процедура за изпълнител на връзката на магистрала „Хемус” с околовръстния път на София с дължина 8,5 км, която е на стойност 32 млн. евро.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
17
 
! Отговори
norm преди 14 години
А сега не ни остава нищо друго,освен да погнем журналистите,които под диктовката на БСП ни внушиха,че концесията с португалците за магистрала Тракия е грабежьт на века.Сега няма магистрала,има повече разходи.Стана ли ви ясно,че трагичния преход дължим и на "независимата" българска журналистика.
2
0
 
17
 
! Отговори
gsdd преди 14 години
daite na Turcite da vi napravqt magistralata za 1 god
1
0
 
17
 
! Отговори
Заинтересован преди 14 години
Над 3 млн евро на км. Баси магистралата. Със злато ли я павирате. Дали някой знае реалната себестойност???