Синята коалиция: Споразумение с МВФ - само в краен случай

Мартин Димитров е за намаляване на осигурителната тежест за бизнеса
24 юни 2009 12:56,
63
Синята коалиция: Споразумение с МВФ - само в краен случай
Снимка: БГНЕС

Споразумение за кредит от Международния валутен фонд (МВФ) би могло да се подпише само в краен случай, заяви съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров при подписването на Пакт за стабилност между коалицията и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Подобно споразумение миналата седмица КРИБ подписа и с ГЕРБ, но тогава лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че е категорично за подписване на предпазно споразумение с МВФ.

Другата основна част от подписания днес документ предвижда запазване на валутния борд до влизането на България в еврозоната.

Мартин Димитров посочи, че основните приоритети в областта на икономиката, които ще следва Синята коалиция, ако влезе в следващото правителство, са откритост и прозрачност при провеждане на конкурсите за обществени поръчки, намаляване на осигурителната тежест на бизнеса, помощ от държавата за предотвратяване фалитите на фирми.

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
За да влезнем в Еврозоната трябва да сме поне 2 години в ЕРМ-2 като валутния ни курс не трябва да играе с повече от 15 процента наоре или надолу спрямо Еврото. Как ще останем с валутен борд в този случай, след като валутата ни трябва да се отвърже от Еврото поне за 2 години?
61
0
 
0
 
! Отговори
мърси преди 14 години
Единия КРАДЕЦ И СЪСИПНИК НА ДЪРЖАВАТА!!! Очилатия - КОМПЛЕКСАР ДЕТО СИ Е ПОВЯРВАЛ!!! А, и иска да направи гушка, щото е разбрал че паричките са ВАЖНИ...:)))
60
0
 
0
 
! Отговори
КРЪЧМАРКАТА преди 14 години
номер 16 - Къде си получил това възпитание? Впечатлена съм! От такива високо интелигентни индивиди сме достигнали до тук - най-бедната, робска страна в цивилизована Европа.
59
0
 
0
 
! Отговори
Муня Карлуков Мунчов преди 14 години
Аз обещавам, ще гласувам за Гърджо, Очилатия съсел и некъпания урунгел отзад. Ние всички от лечебницата в Карлуково харесваме тия пичове и с нетърпение чакаме да им свърши отпуска, да се завърнат между нас!
58
0
 
0
 
! Отговори
ПИТАЩ преди 14 години
Хей! Брадърс, де е стр.1 от коментарите?
57
0
 
0
 
! Отговори
ПРОСТА ТА СИНЯ преди 14 години
МАЛЕ ПОСИНЯЛА СИ ОТ ПРОСТУТИЯ БОГ ДА ТИ ПРОСТИ ВИЖДА СЕ ЯЕ СИ ЗОМБИРАНА КРАВА ГЕННО МОДИФИЦИРАН МОЗЪК ИМАШ СПРИ ДА КОПУВАШ ПОЛУ ГОТОВИ ПРОДУКТИ ИМАТ ХИМИКАЛИ КОИТО ПРЕЧАТ НА МИСЛЕНЕТО
56
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 14 години
ТИЯ ПЪК СЕРСЕМИ ЗАЩО СИ ВЪОБРАЗЯВАТ , ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НЯКОИ ГИ ПОДКРЕПЯ И ИМАТ ПРАВО НА ГЛАС ?!?!?!
55
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 14 години
ТИЯ ПЪК СЕРСЕМИ ЩО СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ НЯКОИ СТОИ ЗАД ТЯХ И ИМАТ ПРАВО НА ГЛАС?!?!
54
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Българите в чужбина,които искат да гласуват,да отидат на ***.iskamedaglasuvame.com !!!
53
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 14 години
Втората война срещу Садам бе за това,че обяви датата на котировки на нефта в евро!Атаката бе светкавична.Иран също обяви дата,но после замълчаха.На Садан търсеха химическо оръжие,на Иран им приписват военна ядрена програма.Съшито с бели конци!Връщане назад няма.За печатницата иде краят!Въпроса е дали ще има големи военни конфликти.
52
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Има една стара приказка: Облякъл се Илия, пак в тия.
51
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Има една стара приказка: Облякъл се Илия, пак в тия.
50
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Военните конфликти ги създава точно тази масонско-чифутска клика. В момента се бъркат в Иран и СКорея. Израел са категорични, че конфликта с Палестина няма да спре. Е и тогава, какво правим? Май ще разчитаме на Китай и Русия. Като гледам китайците са се юрнали да изкупуват яко автомобилни гиганти и прочие. То е ясно, че се заформя нов светове ред, но да не се окаже, че го налагат пак същите...
49
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 14 години
Връщане назад няма да има!Скоро на американската мечта ще и честваме "40 дни"!След като котировките на нефт,газ и енергоресурсите престанат да се определят в долари и големите страни се споразумеят за нов световен еквивалент/може и кошница от валути/ на хоризонта ще се зададе "нов световен ред"-въпросът е дали ще има големи военни конфликти!
48
0
 
0
 
! Отговори
фотографът преди 14 години
На кадрото твърдият мужага Стив Рафтоф докладва във Вашингтон,че сините идиотчета с радост загробят държавата само да се докопат до властта.Дали в България през 2009г. ще се намерят толкова *** да гласуват за тези иничари на ционистко-масонските сатрапи?
47
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Прав си! Обаче как предлагаш да стане затварянето на чифутската печатница като тя в момента печата долари за бившата страна на неограничените възможности???
46
0
 
0
 
! Отговори
до 44 преди 14 години
Да бе 44 и след това ралото кравичката и т.н. Ти добре ли си бе човече, кого искаш да манипулираш та то по елементарен от теб май във форума няма. Нищо лично но не така елементарно ни иритай изтегляй инвестиции и т.н.
45
0
 
0
 
! Отговори
набл'дател преди 14 години
Приятелю,кризата е системна и спаеснието е в затваряне на чифутската печатница за нефелни зелени хартийки-Федералният Валутен Резерв!Ционистко масонските сатрапи заради тази частна печатница разпалиха две световни войни.Няма спасение за тях.Идват нови времена-с война или без война!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За рецесията не знам, но ако тия юнаци изкарат още един мандат, ЕС ще ни тегли един як ритник и тогава - сбогом чужди инвестиции и чужди базирани фирми в Бг. Яка безработица, глад и пълно оскотяване. Ще ни затворят и границите и хайде пак във феодализма. Между другото делото "Борилски" вече се гледа в Париж, а това си е дефакто задействане на предпазната клауза. То не останаха никакви надежди..
43
0
 
0
 
! Отговори
треньор по кама сутр преди 14 години
Аз си давам това право!Че знаеш англииски го разбрахме!Поздравления!Но не стига!Трябва да знаеш и да МИСЛИШ!Между другото,мога да броя на ***!:)))