Диков: Надлъгването на пазара на имоти трябва да спре

Цените можело да се свалят и предприемачите пак да са на печалба
58
Диков: Надлъгването на пазара на имоти трябва да спре
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

В България трябва да спре „надлъгването“ между участниците на пазара на имоти, заяви главният архитект на София Петър Диков на конференцията за имоти BalREc, която се провежда днес и утре с медийното партньорство на Investor.bg.

Диков посочи, че трябва да се спре практиката да се строят сгради с по-голяма площ от разрешената, заради което се оставят твърде тесни тротоари, а съседните сгради са в твърде голяма близост.

„Оставихме на собствениците проблеми, които сами не могат да решат. Излъгахме ги, показвахме им картинки с поляни, а после се оказа, че съседният блок е на една ръка разстояние“, коментира той.

По думите му има изградени много некачествени проекти с „умопомрачителни“ проценти общи части и това е резултат от липсата на стимул преди кризата да се пестят парите на купувачите.

Общината също лъже, като не направи нужната инфраструктура, както и държавата, като не създаде механизми за комуникация, коментира Диков.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 14 години
Гладният архитект трябва да спре да се изявява ка то наблюдател от ООН-то, а да започне да работи,ако може.Тия дни разходих жена си ,която смята да гласува за Хендекова, из Младост.От улиците до старите блокове- отстояния 5-10 метра.А колкото са по нови строежите ,толкова са по близо до пътя и тротоарите са отъняли до 40-50 сантиметра и еркери над пътя.Каква власт ,какво чудо.За дя е така ,трябва доста да си платил.То в София останаха ли паркове, градинки.И то благодарение на "демократите".
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Stiga s tezi spekulatzii.Zilishtata ne poevtiniavat tova e fakt.Ne moje apartament na 20-50 godini da se prodava za 500-600 evro m2.Da ne govorime za novopostroenite na shpaklovka i zamazka za 550-800 evro m2.A bankite?Da prodaljavam li?
55
0
 
0
 
! Отговори
Fil преди 14 години
До Kaiser Soze : Че то на пазара има ли нещо строено по време на кризата? Всичко е строено преди нея за по 200евра мах, а виж как се продават.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Завистта е генетично заложена българска черта и ти си простото доказателство за това.
53
0
 
0
 
! Отговори
bob преди 14 години
Има, има и то много.Знам,че не живееш мн. добре там където си! приятел от Германия
52
0
 
0
 
! Отговори
софиянка преди 14 години
хубава мечта,но в "луксозно" изпълнените софийски сгради за по 3000 евро преобладават жители от неизвестни села,на които им липсват не по 7,а по 17 години от възпитанието,колите им са с номера с еднакви цифри и тъмни стъкла,гледат тъпо,не плащат общите разходи,монтират си камери,без да питат съседите,защото колкото си по-***,си по-нагъл;ако някой иска,мога да му кажа адреса,за да се убеди
51
0
 
0
 
! Отговори
Kaiser Soze преди 14 години
До Фил:стотина евро на квадрат им излиза на предприемачите!!!Данни преди кризата!
50
0
 
0
 
! Отговори
Fil преди 14 години
1. Кмета на населеното място ти е приятел. 2. Купуваш обществен терен за 250хил лева 3. Строиш 8-9 етажа със 15 магазина на кота 0 и 25 гаража отдолу за 180евра 4.Продаваш на 500-600-700-800-900-.... Profit
49
0
 
0
 
! Отговори
Fil преди 14 години
от другата страна продажбата на 1 магазин от 100 кв на 3000-4000 евра на квадрат и виж кво става. 2 магазина 100 квадрата ти изкарват 8 етажен блок.
48
0
 
0
 
! Отговори
Fil преди 14 години
Ама яко сте заблудени ако си мислите ,че печалбите им са мах 100 - 150% ,дори и в тази криза няма имот който да е на пазара с не по млако от 300% . А морфеи приятеля ти те е излъгал при блок от 45 апартамента за да си избии всичко са му нужни мах 5 продадени апаратамента ,а ако строежа му има и офиси и магизини къде цените отиват във стотици хиляди евра мога да ти кажа че от 2 магазина и си готов.Върви виж колко е кв.м тухли колко е бетона работната ръка направи си груба сметка и после сложи ..
47
0
 
0
 
! Отговори
косайцфп преди 14 години
тоа крадлив Г_з да не дрънка, ако му сълнат далаверите Бойко ще трябва да отговаря...
46
0
 
0
 
! Отговори
Nabludatel преди 14 години
"Фирмата" Петър & Калин Дикови отдавна не са гладни! Дори може да се каже ,че са преситени от лапане под и на масата. За такива си има поговорката за лудия и зелника! Да си му мисли Б.Б.
45
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 14 години
А де!
44
0
 
0
 
! Отговори
Строител преди 14 години
Цените на новите жилища ще поевтинеят значително когато мафията, наречена ДАГ, начело с глаДния архитект на София - Петър Диков, НАМАЛИ поне малко исканите корупционни рушвети!Т.нар. ОГП на София БЪЛВА от умишлени градоустройствени "грешки", които се решават в ДАГ с "тарифа", започваща от 20000евро нагоре!
43
0
 
0
 
! Отговори
Жо преди 14 години
ДО номер 33 МЕЧТАТЕЛ : На улица "Латинка" има нова сграда с апартаменти, които отговарят на твоето изискване. Четири етажа с по 3 апартамента, всеки по-голям от 250 кв/м. На последния етаж има апартамент с 850 кв/м ! Стълбището е от истински мрамор, стените са с ламперия махагон. За цените си близо до истината.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Надай се к***ре на пияни женки
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този като говори в първо лице множествено число, що не вземе да си подаде оставката,а? И е крайно време да има някакъв контролен орган или задруга или каквото и да е, която да дава оценка на "майсторите". За да има право един човек да върши дадена строителна работа, трябва да има някакви Н-години минимум практика и да е положил практически изпит пред комисия от майстори. И който допусне до обекта си неквалифицирани работници да го връщат в първи клас.
40
0
 
0
 
! Отговори
aAaAa преди 14 години
аз никога не бих дал на фирма да ми строи къща ..п опростата причина, че съм работил в такава: пълно с некадърници, едно нещо се прави по 2-3 пъти щото собственика е с право недоволен, кражби на материали за "часпром" най-често лепила за фаянс и теракота и т.н. всичко това е включено в цената - защо ? какво съм виновен аз, че фирмата неможе да си подбере кадри ?
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хаха... луди ли сте, кои ще иска да си купи жилище в бг вобще? има ли още такива хора?:)))
38
0
 
0
 
! Отговори
SD преди 14 години
Смешен плач, а :-)