Заплатите в БДЖ - вече "само" с до 5 дни закъснение

Досега от компанията са съкратени 553-ма души
18 яну 2010 13:58,
19
Заплатите в БДЖ - вече "само" с до 5 дни закъснение
Снимка: Булфото

Заплатите и авансите на работниците и служителите в БДЖ вече ще се изплащат само с до пет дни закъснение от установения график.

За това са се договорили на среща тази сутрин ръководството на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) и представителите на синдикатите в дружеството.

По график заплатите в БДЖ се изплащат до 30-о число на следващия месец, а авансите – до 15-о число на текущия, уточни пред журналисти след срещата транспортният министър Александър Цветков.

Железничарите в последните дни за пореден път излязоха на спонтанни протести, след като не получиха до петък миналата седмица авансите си за януари.

Общата сума на забавените аванси е около 3,5 млн. лв.

Министерството и синдикатите са се договорили още за редовното изплащане на ваучерите за тежки условия на труд, които се равняват на 2 лева на работен ден.

До края на годината ще бъде наваксано изоставането при изплащането на този вид ваучери за миналата година, което е между два и пет месеца.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
EEE towa zakonno li e da se bawqt zaplati maj ne e ?????/
18
0
 
0
 
! Отговори
Жо преди 14 години
ТОЗИ ВИЦ ЗА ЯПОНСКИЯ министър на транспорта го знам от преди 40 години. Нереално е. Наистина имат страхотни влакове, но и там има метеорологични и технически причини. В Япония за една година се движат няколко десетки хиляди влакове. Колкото е по-бърз един влак, толкова е по-капризен към състоянието на железния път. Това е, все едно да твърдиш, че с Ферари целогодишно можеш да ходиш до Пловдив за 30 минути. Все пак, понякога пада сняг.
17
0
 
0
 
! Отговори
смех преди 14 години
Баща ми работи към БДЖ и още не му е платено за ноември, декември и януариа, а в НОИ се води, че е получил заплата за тогава. Държавата=на престъпник
16
0
 
0
 
! Отговори
Morwel преди 14 години
Това е действителен случай, но не беше миналата година и не ставаше въпрос за един влак. Сумарното закъснение на влаковете в Япония беше минута и половина и човекът си подаде оставката. И после, някой питаше кога ще ги стигнем. Никога няма да ги стигнем, дори срещу нас да тръгнат.
15
0
 
0
 
! Отговори
Митака преди 14 години
Това в кой комикс го прочете?
14
0
 
0
 
! Отговори
Мутрисата преди 14 години
14 Май 2009 ... Един влак в Япония беше закъснял с една минута ... и един министър на транспорта си беше подал оставката за това. ...
13
0
 
0
 
! Отговори
бесен преди 14 години
БДЖ като БТК.съкращават се само работници,и това е за сметка на качество,сигурност.последно преди 6 месеца преди да ни принудят да напуснем ни предложиха(в БТК)-2 пъти по- голям раиьон,с двама работника,и трима инженера
12
0
 
0
 
! Отговори
Lassitar преди 14 години
Всеки път е така.Аз работя в НКЖИ и обещанията винаги са едни и същи.Това със забавянето до 5 дни е открай време.Имаше протести и какво ли не и пак се бавят.За тях 5 дни не са нищо.Но не питат мобилните оператори,енергото,и още куп неща които чакат на тези смешни пари.Но тази песен винаги се е пеела и ще се пее,защото нямаме управници,а само личности гонещи собствените си интереси.
11
0
 
0
 
! Отговори
Цветомир преди 14 години
От 3,5 милиона лихвата на ден е поне 1000 лева, което значи че някои ако забави парите само с няколко дни, ей така от нищото прибира няколко хилядарки ..., ако това го прави всеки месец, спокойно само с тези пари може да плаща лизинга на някое Бентли ... и да се фръцка из София с чисто ново Бентли ...
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съчувствам им на хората. И знам какво е денят, в които си получиш заплатата да се превърне в нац. празник! Мъкаааа!
9
0
 
0
 
! Отговори
до 7 преди 14 години
То пук едни лихви!
8
0
 
0
 
! Отговори
стелочник преди 14 години
БДЖ е каца без дъно???
7
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
А кой прибира лихвите от забавянето на заплатите?
6
0
 
0
 
! Отговори
Morwel преди 14 години
Това би означавало, много държавни служители да си свършат съвестно задълженията, за които им се плаща. Помисли колко пъти си виждал такова нещо.Иначе, браво на колегите от БДЖ.
5
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Не разбирам, статията ли е малоу-мна или наистина ни управляват малоу-мници?!Какъв е този график, от който ще можете да се отклоняват до пет дни?!?!?! Ами щом са толкова сигурни, че ще се справят в рамките на пет дни, да си направат и графика така! Каква е тази уникална глупост, още с първоначалното си поставяне, да е регламентирано с колко може да се нарушава графика?! Не е ли безкрайно по лесно да се каже, аванса-на 20, заплатата- на 5-ти?!?! И това да се спазва! Другото е някакъв абсурд!!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вдигайте стачка, момчета! Никой няма да оцени труда ви без да види какво е без вас!
3
0
 
0
 
! Отговори
за преди 14 години
Министерството и синдикатите са се договорили още за редовното изплащане на ваучерите за тежки условия на труд, които се равняват на 2 лева на работен ден.ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е
2
0
 
0
 
! Отговори
гаров оператор преди 14 години
изгонете всички мамкави. Неможите да си направите реален бюджет, и успешно и нормално да си го изхарчите
1
0
 
0
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
Защо лъжете, ние машинистите нямаме аванс!