Финансова криза ли? Едва 3 банки у нас са на загуба за 2009

Шест финансови институции пък бележат ръст в печалбите си
1 фев 2010 14:20,
50
Финансова криза ли? Едва 3 банки у нас са на загуба за 2009
Снимка: БГНЕС

Напук на всички твърдения за тежестта на финансовата криза, банковият сектор у нас се оказва доста устойчив на свиването на икономиката и увеличаването на дела на лошите кредити. Това се вижда от отчетите на банките за 2009 година, които бяха представени в БНБ.

От него стана ясно, че кризата е „изяла“ 44 на сто от печалбата на банковата система спрямо 2008 година и за цялата 2009 година банките са постигнали печалба от 780 млн. лв.

Чия печалба обаче е най-висока?

В Топ 3 по печалба за 2009 година няма размествания вече трета поредна година, като челната тройка е окупирана от Уникредит Булбанк, Банка ДСК и Обединена българска банка.

Като най-устойчива на кризата отново се проявява мегабанката Уникредит Булбанк, която е постигнала печалба от 193 млн. лв., което означава, че във финансовата институция е съсредоточена 25% от печалбата на цялата банкова система.

Кой има най-слабите резултати?
Вижте тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
проблемни Банки ? преди 14 години
Криза ли , Проблемни банки ли ?на *** човек оправдание му дай-той ще приеме всичко !кризата е в главите на българите - наивни са и вярват на всички,което се напише във вестника и се къже по ТВ!защо да не се оправдаят банките с някаква ВЪНШНА причина/криза за да свалят още една кожа от *** ?
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е,високи лихви по с тарите кредити,никакви нови,ниски лихви по депозитите, блокаж на всякакви плащания от "държавата",неплащане с месеци на заплати и "стоенето"на парите по сметки на "честните" бизнесмени-работодатели и резултата е 'впечатляващ"!
46
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 14 години
taka e 45 saglasen sam s tebe napalno
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Nqmame polza nikakva ot tia bankovi pe4albi , vsi4ki te sa 4ujdi i izpompvat parite navun taka 4e ne vijdam povod za radost.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
на печалба са защото си броят ипотекираните на по 1000 евро апартаменти като актив на печалба са защото имат огромни лихви и всякакви измислени такси нали не мислите че са виновни или че правителството е виновно - виновен е алчния българин че им се върза на рекламите за ПА-ПА-ПА-ПА
43
0
 
0
 
! Отговори
nik преди 14 години
Как няма да са с такива големи печалби като банките в България не са банки а Лихварски къщи.
42
0
 
0
 
! Отговори
До:Безочие преди 14 години
Много правилно сте ги определили,"алчни КОЖОДЕРИ".Не ги е срам !!!???
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мноого ги разбирате финансите тук драскащите еййй.И няма кой да ви каже колко сте ДАЛЕЧЕ от истината.
40
0
 
0
 
! Отговори
до31 преди 14 години
Няма как да ме стигне защото съм в чужбина от 4 години и не мисля да работя за *** и ганки в близките 10 г!Обаче ти ще фалираш и ще трябва да работиш на околовръстното за по 2 лева !
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нашите банки са тотално фалирали по подразбиране.миналата година при обира на Булбанк (дето уж изчезнаха 800000 лв),реално са изчезнали около 25000.в банките просто няма пари - банкерите хакат всичките пари в чужди банки за лихва. Това,че фалират чужди банки,не е добра новина,защото може и това да са нашите пари...
38
0
 
0
 
! Отговори
Владко преди 14 години
О, да, знаем ги Уникредит - най-ниски лихви по депозитите, най-високи за кредитите, най-големи увеличения на лихвите по кредитите и един ужасно арогантен лихвар начело - Хампарцумян. Има и екстри като платено електронно банкиране (6 лева на месец), такси за поддържане на сметка (2 лева на месец) и прочие благини. Единственото им предимство е добре развитата клонова мрежа, за съжаление пълна с некомпетентни кадри.
37
0
 
0
 
! Отговори
Ради преди 14 години
Ами как да са на загуба, като лихвите по кредитите са между 12 и 20 % ???
36
0
 
0
 
! Отговори
кака Сийка преди 14 години
Ама мола ви се, вий не разбрахте ли, че т.нар. криза е за сметка на обикновените хора. Това е поредното ограбване на хората в глобален мащаб, след което бедните ще са по- бедни, а богатите по- богати.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе спрете с тез *** статистики, реалността е друга
34
0
 
0
 
! Отговори
хех преди 14 години
как няма Уникредит Булбанк да не са с топ печалба, като уволниха масово служителите си, а на тяхно място наемат за по месец-два някой стажант на минимална заплата.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Nqma otyrvane,6te falirat mnogo banki,ne se pritesnqvaite,teglete si parite,da ne ostanete bez tqh,bezraboticata se yveli4ava mnogo firmi 6te falirat,vkliy4itelno i banki
32
0
 
0
 
! Отговори
До А3 преди 14 години
забравих да спомена, че и новия кредит е с абсолютно същите условия като стария
31
0
 
0
 
! Отговори
А аз на теб - уволне преди 14 години
ние !!! И да си една от първите , да отидеш на борсата и да се разписваш срещу 60% от това, на което си се осигурявала . На това аз му викам кеф ! Да те стигне това, което най-много желаеш на другите !!
30
0
 
0
 
! Отговори
до А3 преди 14 години
Добре де, понастоящем има структури с 20 % лоши кредити. Кажи това нормално ли е, фалиралите банки в САЩ с колко лоши кредити бяха? Аз не разбирам и затова питам. Защо се предоговарят всички кредити и лоши, и кредити, които се погасяват? Имам предвид плащам си редовно кредита, но банката ми предлага нов кредит, за да погася стария си кредит и да почна наново. Какво целят?
29
0
 
0
 
! Отговори
Те си хвърлят въди.. преди 14 години
цата, па ти като си проста - лапай я !! Щом заплатата ти е малка , няма да се товариш с кредит !! Ако ще и Слави Трифонов да ти го рекламира като супер изгоден, ти знаеш,че заплатата ти е малка и не можеш да си го позволиш !! И обясняваш на пубера вкъщи ,че ще кара кола за 1000 лв , а не БМВ за 4500 , щото не може да си го позволите !!!! И че мобилния телефон е със гаранционен срок 2 години итой ще си го ползва, независимо от новия модел Нокиа /примерно /, който е много як !