Държавата продава през борсата дялове от 55 дружества

Листването ще приключи до края на годината
15 мар 2010 15:19,
18
Държавата продава през борсата дялове от 55 дружества
Снимка: БГНЕС

Миноритарни дялове от 55 държавни дружества ще бъдат пуснати на борсата, съобщи финансовият министър Симеон Дянков.

След фирмите, чиито акции ще бъдат продавани през борсата, са Завод Арсенал и Свободна зона Пловдив. Листването ще стане до края на годината.

Преди това ще бъде създадена държавна консолидационна компания, която да обединява въпросните дялове.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Priest преди 14 години
Абсолютно си прав. Само да те поправя за едно неща, ако позволиш. Изобщо не са изпаднали в паника. Всичко си върви по етапен ред и план. А тъпанарите като нас седат пред компютъра и се ядосват. Комисионерите са щастливи. Народът духа супата.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе петърчо честно ми кажи ти знаеш ли какаво значи минотарен дял?
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ООО ама то останало ли е нещо още аз мислих че Костов всичко оглозга
15
0
 
3
 
! Отговори
петър преди 14 години
Германия се подигра на Гърция че трябвло да си продават островите,а нашите се хванаха като че ще и истина и тъй като нямаме остори да пордаваме каквото можем ,това означава че няма държава а само комисинонери
14
0
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 14 години
Абе тия заспали синдикати няма ле най-после да се събудят и да организират стачки,като продадат фирмите и те ще си загубят членовете и членския внос.
13
0
 
5
 
! Отговори
ртр преди 14 години
продайте и да си ходиме то държава не остана
12
0
 
4
 
! Отговори
Венци преди 14 години
Според мен държавната собственост е на всички нас и трябва ние да решаваме дали да се продава или не .ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ !!! а не шепа хора изпаднали в паника да взимат такива важни решения които засягат целия народ.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Правителството е в паника и действията му наподобяват хаотичното "Брауново движение"
10
5
 
7
 
! Отговори
Тондо преди 14 години
Стига сте плакали бе нещастници! Нали не сте на дулото Вие и не трябва да решавате претенциите на всяко съсловие. Що не си избрахте комунистите да поживеем на версия още няколко години пък след това да става каквото ще. Единственото правителство което прави нещо за бъдещето на тая скапана държава и Вие го плюете! Да не искате да лежите по цял ден и да Ви броят пачките на края на месеца. Нали видяхте Гърците до къде я докараха с такова поведение. Евала на правителството, че съумява да се справи!
9
1
 
3
 
! Отговори
BG Army преди 14 години
А бе не виждате ли ,че идва времето на вица за Иван Костов. Предложил на арабски шейх да купи България, а той му казал, че е съгласен ама без хората. Ванчо *** му казал да се обади следващата година. Та това е! Днес всичко се хвърля на тезгяха, утре хората и чао БГ. Нали това са планирали САЩ след 50 години. Май че е време за експроприация, а не за приватизация. Само че с ливади като Симеончо, Миленчо и други подобни агентчета на МВФ и СБ не се управлява държава. Те са дошли само за мача.
8
0
 
3
 
! Отговори
Венци преди 14 години
Единствените останали печеливши фирми ще бъдат оглозгани от акулите,вече няма какво да папкат и започнаха рев за храна. Ще бъде съсипан най печелившият сектор от който вече няма да печели държавата а шепа тлъсти богаташи.Горко ни ,ще бъдат съкратени още хиляди хора които работят в тях .Ще бъдат съсипани.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да си ходят по -бързо
6
0
 
5
 
! Отговори
Тъпото копеле преди 14 години
Абе хора- "През борсата..." това да сте го чували досега????? А миноритарен дял знаете ли какво е?
5
0
 
6
 
! Отговори
ИС преди 14 години
Сега вече ми е напълно ясно защо този тутманик зе загнезди във финансовото министерсто.Повтаря действията на Милен Велчев и Николай Василев.Колко продажници имало с български поизход и обучени в чужбина да доограбят съналодниците си.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко изгони го тоя бе не виждаш ли че доразсипва всичко което е останало от къде го докара това плашило
3
2
 
8
 
! Отговори
без име преди 14 години
как само,ей така мимоходом покрай скандалите дето ги забърква, величието в финансите прокарва зад океанските интереси!!! .По-добър финансист не сме имали , чак ми е интересно Световната банка как се лишила от този така ефикасен срещу кризата специалист.
2
0
 
4
 
! Отговори
сс преди 14 години
Става въпрос за МИНОРИТАРНИ дялове
1
6
 
8
 
! Отговори
pininfarina преди 14 години
bravo be - i voennoto proyzvodstvo da si prodadem, ta napravo koyto go kupi da si kupi i durjava....ujas....taka, Dqnkov, ne se kurpi bjudjet s prodajbi, zashotot sega shte prodadesh i dogodina - shte duhame supata...a ti shte si zaminesh i tolkova. Naistina may shte stanem bananova republika i nov tip koloniq bez armiq, zashtita, kultura, ikonomika.