Първите автомобили на завода в Ловеч - догодина

Първоначалните планове бяха за края на тази година
11 сеп 2010 14:05,
185
Първите автомобили на завода в Ловеч - догодина
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Първите автомобили на изграждания в Ловеч завод ще бъдат произведени през 2011 г. Това съобщиха от „Литекс Моторс“, българският партньор на китайската компания Great Wall Motors, която през миналата година обяви, че ще инвестира 80 млн. евро у нас.

Първоначалните планове бяха производството да стартира в края на настоящата година.

По информация на „Литекс Моторс“ на строителната площадка край Ловеч е започнало изграждането на конструкцията на четвъртото хале на завода.

Китайските автомобили, които ще бъдат произвеждани в България, са получили международен сертификат за качество и „могат спокойно да се продават в еврозоната“.

От сайта на китайската компания става ясно, че се предвижда заводът да има производствен капацитет от 50 хил. автомобила годишно, като ще се извършват дейности по заваряване, боядисване и сглобяване на колите.

Във фабриката ще се правят един SUV модел, един пикап и два други пътнически автомобила.

В информацията, подадена от Great Wall Motors, се уточнява, че производството ще започне през първата половина на 2011. 

Междувременно българският партньор обяви, че открива първите осем позиции, за които търси специалисти. Фирмата се нуждае от индустриален инженер, инженери за производствения процес и за контрол на качеството, инженер по вътрешнозаводска логистика и други. Изискванията са кандидатите да имат съответното образование и да владеят добре английски език.

Очаква се поради необходимостта от добри специалисти в Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч и в Техническия университет в София да бъдат въведени специализирани програми за обучение на работна ръка за завода. 

Още икономически новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: Ловечзавод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
велика стена преди 13 години
ами например постове 113,115 и ще видиш.
133
1
 
5
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Продължение на 138.Само за сравнение-Помпен елемент на италиански малогабаритен трактор,оригинален италиански, в България идва на цена на дребно 180 лева, някъде го продават за 240-250, зависи от лакомията на търговеца.Китайския му пълен аналог, струва на дребно 30 лева.Калкатоа и да са некачествени (което не мога да кажа),на същата цена се купуват 7-8 броя, които сумарно ще работят в пъти повече от оригиналния италиански.Бедна Ви е фантазията, какви модерни заводи са построили Китайците...
132
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Случайно съм имал възможност да видя кой работи в заводите на МАН в Дахау.Уверявам те, 99% от работниците са турци, поляци, и други,които знаят да завиват само гайка-две от производствения цикъл.Но Ем-А-Ен ,както му казват немците си е чисто германски, нали?Смея да твърдя, че на нашата страна и трябва поне 20 години още евтина и непретенциозна техника, пък като си стъпим на краката, може и да си купим или произведем и по-сложна.
131
0
 
12
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
МОЖЕ ДА СА КИТАЙСКИ....НО БЪЛГАРСКИТЕ ЗЛАТНИ РЪЦЕ И НАДПИСЪТ.....''MADE IN BULGARIEN''...ЩЕ ГИ НАПРАВЯТ КОНКУРЕНТНИ НА BMW....
130
3
 
3
 
! Отговори
Мародер преди 13 години
че ти къде в статията срещна думата ГЕРБ, или просто така по навик скачаш
129
4
 
5
 
! Отговори
къде е манивелата преди 13 години
А ще имат ли китайските автомобили и манивела отпред?
128
0
 
11
 
! Отговори
препатил от китайци преди 13 години
Работя в Западна Европа,имаме клиенти китайци и трябва да ви кажа,че са страшно капризни,с големи претенции,те заливат света с *** си,но за тях искат само екстра качество,много от тукашните фирми вече не искат и да чуят за сделки с китайци,опариха се.На работниците,които ще работят в този завод никак не им завиждам,ще им се разкаже играта,ще са подолу и от роби.Чувал съм от клиенти да раправят,че в Китай им работели за по2-3 ? на ден,правете си сметката.
127
1
 
1
 
! Отговори
велика стена преди 13 години
Че какъв е приносът на герб тогава?
126
0
 
0
 
! Отговори
самплий преди 13 години
forum.pfclitex/viewtopic.php?p=92489#92489я дали тук ще излязат снимките?
125
1
 
1
 
! Отговори
самплий преди 13 години
skyscrapercity/showthread.php?t=826216&page=11вижте халето горе....широко е доста ...и дълго над 300 метра, а ще бъдат четири......днес минах и има разлика със снимките очевидна......напредък т.нар
124
1
 
1
 
! Отговори
Мародер преди 13 години
а ти къде прочете че проекта е държавен а не частен та Станишев ще сключва договора
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ела във Ловеч,има доста такива коли и джипове!Копират тойота урбан едно към едно,просто слагат тяхната емблема,това е!Джиповете изглеждат доста добре.....поне на външен вид!
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да
121
0
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха преди 13 години
Ми че то от всички ментета май само Македония не правено в Китай!
120
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 13 години
Аллооооо.....! 121- велика стена! Че то т'ва до сега за възхваляване ли го имаш? Ка'жи на Станишев да побърза с тва Китайско чудо, че то бат Бойко както прай пътища скоро нема да имаме кво да търкаляме по тех!
119
0
 
5
 
! Отговори
5ar преди 13 години
ей сега китайчетата го закъсаха !
118
0
 
11
 
! Отговори
sumer преди 13 години
Знаете ли коя е единствената страна в която няма менте стоки /КИТАЙ/
117
0
 
7
 
! Отговори
Miro преди 13 години
Много хубава новина. По-добре късно, отколкото никога. Само се притеснявам малко да не стане като със руските москвичи дето ги сглобяваха едно време във същия завод. За незапознатите ще кажа, че по това време имаше разлика между руски и български москвич - за съжаление руските бяха предпочитаните и търсените. Дано сега е по-различно!Същото е сега със завода на "Ситроен" във Турция например. Има голяма разлика между автомобил излязъл от турския и някой друг завод.
116
5
 
3
 
! Отговори
велика стена преди 13 години
Че то по времето на Станишев беше сключен договора. Какъв герб възхвалявате.
115
0
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 13 години
Сега се сещам за еди друг модел автомобили, който се "наложи" на Българския пазар - Daewoo Tico. Не се сещам да съм го виждал другаде по света, освен в БГ. Добър или не, китайския автомобил ще отговаря на "условията" за такси, така че забравете за комфортна таксиметрова услуга в близките няколко петилетки!