Раздвижване на пазара на труда през септември, търсят се търговци

През октомври се очаква интерес към търговци и специалисти от ИТ сектора
30 сеп 2010 10:18,
7
Раздвижване на пазара на труда през септември, търсят се търговци
Снимка: БГНЕС

През месец септември се забелязва леко раздвижване на пазара на труда спрямо предходните три месеца, което в голяма степен е очаквано, предвид общо взето по-слабото търсене на работна сила през лятото (с изключение на туристическия сектор).

Последният месец едни от най-търсените от работодателите позиции бяха отново търговските, и то в различни сфери и на различни нива, сочи проучване на Investor.bg между водещи агенции за подбор на персонал.

Прави впечатление, че в началото на есента има разнообразие при търсенето на персонал от фирмите, т.е. данните от агенциите за подбор на персонал, участващи в проучването, не открояват само няколко особено търсени служебни позиции, освен търговските.

Според наблюденията на Менпауър България, работодателите през септември проявяват подчертан интерес към набиране на хора във финансовия сектор, също така търсени са и кадрите в сферата на обслужването на клиенти с технически профил.

Между най-търсените длъжности за този месец бяха инженери, търговци и продуктови мениджъри, посочват специалисти „човешки ресурси“ от ICAP България.

Има известно разнообразие при търсените от фирмите служебни позиции, въпреки че броят им не е много по-голям от „слабия“ август, сочат данните на Synectica.

Заявките на работодателите са за търсене на кадри за позициите регионален и национален търговски представител, оперативен директор на фабрика, главен счетоводител, мениджър в сферата на бързооборотните стоки, техник.

Прогнозите на запитаните специалисти „човешки ресурси“ са, че през октомври ще има голям интерес от страна на работодателите към търговци, специалисти от ИТ сектора и от сферата на логистиката.

Вижте още икономически анализи от България

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
на бг работодателя му дай само да плаща 300лв заплати:))този който има ''разум и е кадърен'' според тебе ще работи за повече пари /в България или другаде/.То т.н ''шефове'' се правят на най големите далавераджии и са мързели:)но всеки с мнението си.
6
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе какви ги говорят тук бе.каква работа какъв пазар бе.имаме 10 големи работещи фирми в цялата страна и всичко останало е търговия.ето че търсят търговци.и сигурно са за магазини и баничарници.та за каква икономика и за какъв напредък ми говори Дянков.изкуственна икономика имаме и никакъв пазар на труда защото просто няма никаква работа...аман от измислени статистики и стакмистики.на дъното сме но явно само народа го вижда това защото ни късае лично.свалете розовите очила господа управляващи
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сайтовте са пълни с обяви за работа, НООО подаваш си документите за дадената позиция и след това ни вест ни кост. Доста приятели и колеги също го потвърдиха. Мистерията се разбули, когато приятел търсеше да наеме човек и въпреки, че вече си беше намерил такъв пусна и обява в сайт, защото по закон трябва да се обяви публично.
4
2
 
4
 
! Отговори
Toprealizator преди 13 години
go N3Ne sym syglasen s teb! Rabota za kadyrni i rabotlivi hora vinagi shte se namira!Problema e tam, 4e sme strashno marzeliva naciq! I drugoto koeto e, mnogo hora vse oshte se nadqvat , i koeto e po-loshoto, uspqvat da se uredqt s vryzki na rabotno mqsto!Dai mu na bylgarina samo dalaverki i hitruvane na drebno - tova mu e smisyla na jivota!
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сайтовте са пълни с обяви за работа. Обаче като пратиш документи за някоя позиция, и после ни вест ни кост. Жалка картинка е България в момента.Който успял да избяга, излягал....другите тук да *** от глад...
2
2
 
4
 
! Отговори
...... преди 13 години
Септември месец мина, сега се сетиха, за тази новина," след дъжд качулка" днес.бг, същата работа.
1
1
 
8
 
! Отговори
lol преди 13 години
През август имаха интерес към счетоводители и икономисти.