Стив Джобс ще бъде погребан по будистски ритуал

Той приема будизма през 1973 г. при пътуване в Индия
Обновена: 7 окт 2011 15:03 | 7 окт 2011 11:49, Елка Василева
27
Стив Джобс ще бъде погребан по будистски ритуал
Снимка: Reuters

Стив Джобс, който почина в сряда, ще бъде погребан съгласно будистките традиции.

Това съобщи порталът за съвременно изкуство ArtLyst, без да цитира източник, посочва РИА Новости.

Още по темата
6 окт 2011 06:53
306

Световно признатият новатор в сферата на технологиите Стив Джобс почина в сряда вечерта след дълго боледуване на 56-годишна възраст. Роднините му и до момента не съобщават къде ще бъде погребан култовият мениджър.

Стив Джобс беше будист. Приел е тази религия през 1973 г., когато заминава за Индия, поради което зарязва учението си в САЩ.

Основателят на Apple се връща с родината си с обръсната глава и с традиционните индийски дрехи.

Представители на градската управа на Сакраменто казаха, че на погребението, което според редица медии ще се състои през уикенда, ще присъстват само най-близките.

По-рано от Баптистката църква на Уестбъро, известна със скандалното си присъствие на погребенията на мнозина починали знаменитости, заявиха, че ще организират протести и на погребалната церемония на Джобс.

За първи път за сериозното заболяване на Стив Джобс се разбра през 2003 г. Тогава му беше му поставена диагнозата рак на панкреаса, а през 2004 г. той се подложи на операция.

Спекулациите за здравословното му състояние достигнаха апогея си, след като агенция „Блумбърг“ поради техническа грешка публикува през август 2008 г. некролог на шефа на Apple.

През януари 2009 г. Джобс отново излезе в 6-месечен отпуск по болест. Тогава лекарите му откриха рак и на черния дроб. След операция по трансплантация и рехабилитация Джобс се върна на работа.

И двата пъти през целия период на лечение Джобс продължаваше да ръководи компанията от дома си.

През август тази година Стив Джобс се оттегли от първия пост в Apple и мястото му беше заето от Тим Кук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: appleСтив Джобсбудизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
14
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 6: Ами, то и друго чудно има, как така цената на 1-вия компютър на Apple, Apple I възлиза на точно $ 6666.66? Но смъртта, когато дойде, никого не пита!
6
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ми е чудно как така Джобс почина на 5. Октомври? Тази дата беше обявена за премиерата на айФон5 още през лятото. Но така и не направиха айФон5 а само подобрена версия на 4. Дали няма маркетинг в цялата тази история? Епъл са прочути с маркетинговия си отдел - могат да ти продадат обикновен смартфон за 1 шапка пари.
5
4
 
17
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
А защо европа не разкритикува САЩ за позволяването на насаждащи омраза прояви?Тия фундаментални *** са за осмирителни ризи всичките.Ако такива се появят на погребението на някой мой роднина няма да има нужда да ги извеждат от там после.
4
6
 
61
 
! Отговори
boomslang преди 12 години
Поклон пред смъртта на един ВЕЛИК човек, един от малкото в нашето съвремие.
3
2
 
29
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Има една изключителна неточност във статията, на Стийв Джобс, черният дроб беше присаден, уж, като следваща фаза от лечението на рака му на панкреаса, а сега от написаното излиза, че му били открили и рак на черния дроб... А, по темата: Всеки е свободен да изповядва каквато религия иска, и има право да избере начина по който да бъде погребан.
2
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за човека, че си отиде толкова млад :-( Малко живя, но ще остави доста серизна диря след себе си!
1
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По-рано от Баптистката църква на Уестбъро, известна със скандалното си присъствие на погребенията на мнозина починали знаменитости, заявиха, че ще организират протести и на погребалната церемония на Джобс. "И след това казват, че нямало радикални християни...