ДКЕВР започва извънредни проверки на Е.ОN и EVN

Причината за инспекцията са сигнали за ненавременно отстраняване на повреди
Обновена: 22 окт 2011 15:12 | 22 окт 2011 15:12,
27
ДКЕВР започва извънредни проверки на Е.ОN и EVN
Снимка: EVN

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране започва извънредни проверки на Е.ОН и EVN, съобщиха от пресцентъра на комисията. Инспекцията е във връзка с постъпили сигнали за ненавременно отстраняване на повреди в електрозахранването в бедстващите райони от източна България. От ДКЕВР твърдят, че резултатите от проверките ще бъдат готови до 14 дни.

При констатиране на нарушения на условията за извършване на лицензионна дейност  дружествата ще бъдат санкционирани. Междувременно БНР съобщи, че бедственото положение в бургаската община Руен, обявено на 17 октомври заради бурята,  остава в сила и досега. Вече шести ден 1300 души от с. Снягово, община Руен, са без ток и вода.

Електрозахранването е спряло заради скъсан далекопровод. Изпълняващият длъжността кмет на с. Снягово Иб Мустафа разказва, че екипи на EVN работят, за да отстранят повредата, но теренът е доста труден. Верижната техника на Гражданска защита, която използват техниците, пък е блокирала.

 

Вижте още икономически новини в Investor.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Ник преди 12 години
Проверяват доказан убиец,дали си носи шофьорската книжка.И затова го обвиняват! НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ХВАЩА СЕРИОЗНИ ПРЕСТЪПНИЦИ! Американците нЕ дават! НО ПРЪСКАТ!!! САМО ДЕТО ОТ ТЯХНОТО ПРЪСКАНЕ СЕ ХВАЩА РАК И СЕ СТАВА БЕЗПЛОДЕН!
24
0
 
4
 
! Отговори
А преди 12 години
ТЕЗИ *** ОТ ДЕКЕВР ОТНОВО НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ, САМО ЩЕ ИЗКАРАТ ПО ЕДНА 13-ТА ЗАПЛАТА И ТОЛКОВА, МАЛКО ВОЙ, МАЛКО ЛАЙ, БИЕНЕ ПО ГЪРДИТЕ, ЧЕ НЯМА ДА ДОПУСНАТ СВОЕВОЛИЯ ОТ ВЪПРОСНИТЕ ФИРМИ И СЛЕДКАТО БЪДАТ МОТИВИРАНИ ПОДХОДЯЩО С ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ ПОД ФОРМАТА НА ТЛЪСТ РУШВЕТ, ЩЕ СЕ ЗАВЪТЯТ НА 180 ГРАДУСА И ЩЕ УБЕЖДАВАТ ВСИЧКИ КАК СВЕТОВНАТА КРИЗА Е ВИНОВНА. МАМИЦАТА ИМ! "председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев"
23
1
 
6
 
! Отговори
до Генчо преди 12 години
Не само тези, които ги продадоха си напълниха джобовете, а и новите и те .... Заплашиха, че ще ги национализират и... /повишиха си цената/ ... смениха състава на ДЕКЕВР и отново поне два пъти в годината увеличение на цената на тока, а доходите... замразени. Едно е сигурно, че тези "аварии" ще ни излезнат на всички през носа..../джоба/.
22
0
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Какво ти е виновен в случая с монополистите съда! за да ги "осъди" трябва да има закон. При такива правила /закони/ това прилага съда, виж обаче на въпроса дали са си купили ВСИЧКИ депутати /от всички партии, като онези с телефоните/ ти сам си отговори - за да имат тези мошеници такава закрила. Пък и Бойко щеше да ги национализира, а после... отново повишаване на цените.
21
0
 
8
 
! Отговори
Йохан Дженов преди 12 години
Уважаеми г-да от ДЕКЕВР, нито е-он, нито чез биха ни "простили" ако поради финансови затруднения не си платим сметката навреме. Ще ни "отрежат", ще ни вземат такса "включване" и ще ни начислят лихви. Едва ли гражданите от тези села ще подадат колективни искове /адвокати не спете/ за вреди, но Вие може да ги глобите "солено" и в следващите 12 месеца да не позволявате аргументиране на повишаване на цените с мотив - разходи по аварии, защото тези компании цяло лято са "дремали"... Бъдете българи...
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
предизборни лакардии,а уж е забранено
19
0
 
6
 
! Отговори
шшт,ти-хоооо,... преди 12 години
....за да не събудим ,българина!
18
1
 
7
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
И тук ли трябва да бъдем ---ТОЛЕРАНТНИ към поредните разбойници ?ЕЕЕЕХ, ако имаше съд в БГ,а то нема ,а нема и да иамааа!
17
0
 
13
 
! Отговори
.......? преди 12 години
"Всяко хлапе го знае",....Каква --''Държавна комисия"..?Комисия от ПРОДАЖНИ ИНСТИТУЦИИ И БЪЛГАРИ--ДУПЕДАВЦИ.....НАЛИ СМЕ СВИДЕТЕЛИ ,НА ОЧИТЕ ЛИ ДА НЕ СИ ВЯРВАМЕ?
16
0
 
9
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИТЕ....! преди 12 години
Ах,политиците ,ТЕ научиха *** да не заплащат електроенергия ,...по време на избори ,...им я опрощават ,с наши пари !Научиха ги и :Здрави роми да си закупят ---ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ!Продават се българи на ---*** !
15
0
 
6
 
! Отговори
Дядо 130 преди 12 години
Направо да въведат данъци като: - Данък мерцедес- данък дирек (стълб)- данък работници
14
1
 
9
 
! Отговори
ШЕРЛОК ХОЛМС преди 12 години
...МНОГО ПРОСТО ,....УОТСЪН !НИКОЙ НЕ ПЛАЩА ...И НЕЩАТА САМИ СЕ ОПРАВЯТ !
13
1
 
7
 
! Отговори
...АКО......, преди 12 години
..СЕ НАЛОЖИ ---И НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!
12
1
 
17
 
! Отговори
Бай Генчо преди 12 години
Революция!!! Тези фирми трябва да бъдат изгонени от България с камъни!!! Никаква полза няма от тях, освен дето тези които ги продадоха си напълниха джобовете. Пък всички ние плащаме.
11
1
 
9
 
! Отговори
osata преди 12 години
Освен това плащаме за "зелена енергия", която на практика я няма... Тези пари къде отиват и за какво се ползват? По-долу в коментар прочетох и за перо "Високоефективно комбинирано производство"???!!! Т.е. при всяко увеличаване цената на ел. енергията се добавя по една нова такса, без да е обоснована, но който я забележи, пък и какво от това?
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледах предаване на Михнева как фалшива фирма регистрирана в Швейцария изнасяла 40% от българския ток за Гърция,а Те пък го продавали на Италия на доста по вискоа цена,просто всичко е вързано а пък ние бедните хора плащаме този скъп ток!Не допускайте тези фирми да влизат в България защото тока ще скочи със 100%"Еми видяхме какво става!Всички политици до сега и сегашните съсипаха България!!!
9
0
 
16
 
! Отговори
osata преди 12 години
Все се чудя, та сега реших да споделя - защо такса "достъп", освен че е измислена, но освен това не е константна величина, а се начислява процент в/у консумираната ел енергия? Визирам Е.ОН, а може би и при другите ЕРП-та е така. Да не би при по-голяма консумация достъпът до елекромерите да е по-труден!!! Откъдето и да го погледна, е неправомерно. И изобщо защо я има тази такса? Нали затова си начисляват печалба!
8
1
 
15
 
! Отговори
нали! преди 12 години
В.Сидеров ,беше прав ,не се знае кой са шефовете ,не се знае ,къде са регистрирали фирмите ,кой ги управлява ,....пълен мрак ,за да не им хванеш ---СПАТИИТЕ !Трябва да се удържавят някои и други такива подобни в БГ !
7
0
 
10
 
! Отговори
22г.,-----преход преди 12 години
Това е отговорът...!
6
0
 
14
 
! Отговори
имам питане ? преди 12 години
Какво означава --"Високоефективно комбинирано производство"---нови термини във фактурата!