ДКЕВР започва извънредни проверки на Е.ОN и EVN

Причината за инспекцията са сигнали за ненавременно отстраняване на повреди
Обновена: 22 окт 2011 15:12 | 22 окт 2011 15:12,
27
ДКЕВР започва извънредни проверки на Е.ОN и EVN
Снимка: EVN

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране започва извънредни проверки на Е.ОН и EVN, съобщиха от пресцентъра на комисията. Инспекцията е във връзка с постъпили сигнали за ненавременно отстраняване на повреди в електрозахранването в бедстващите райони от източна България. От ДКЕВР твърдят, че резултатите от проверките ще бъдат готови до 14 дни.

При констатиране на нарушения на условията за извършване на лицензионна дейност  дружествата ще бъдат санкционирани. Междувременно БНР съобщи, че бедственото положение в бургаската община Руен, обявено на 17 октомври заради бурята,  остава в сила и досега. Вече шести ден 1300 души от с. Снягово, община Руен, са без ток и вода.

Електрозахранването е спряло заради скъсан далекопровод. Изпълняващият длъжността кмет на с. Снягово Иб Мустафа разказва, че екипи на EVN работят, за да отстранят повредата, но теренът е доста труден. Верижната техника на Гражданска защита, която използват техниците, пък е блокирала.

 

Вижте още икономически новини в Investor.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
17
 
! Отговори
Потребител преди 12 години
А ЧЕЗ къде ги забравихте ? Те да не би да са по-коректни от другите ?Вън обирджийските ЕРП-та от България !!!
4
0
 
17
 
! Отговори
дааа, преди 12 години
и накрая----няма допуснати нарушения!Това е БГ !
3
0
 
18
 
! Отговори
ShakE преди 12 години
никаква солидарност към тия крадци...трябва едни огромни глоби за тия мошенници...то не бе такса зелена енергия, пренос...незнам си кво...разориха бедния народ. А щом дойде време да си свършат работата никакви ги няма. Труден бил терена...ами с тези пари, които точат от НАС могат да си купят БТР-и танкове и кви ли не машини за да се справят с проблема. И за 6 дни немогат да опънят един електропровод ли?! Абе ако сме в една нормална държава още на втория ден всичко щеше да е тръгнало
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си отиват там,откъдето дойдох!Така и така ни КРАДАТ,поне наши да лапат!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре да проверят цената на тока!!!!!!!!!!!!!!!!! Защо пращаме пренос на енергия, зелена енергия и други глупости, като всички съоражения са от времето на соца и тези компании никакви подобрения не са правили???????????????? Пладнешки обирджиииииииии