БНБ връща контрола върху Общинска банка на София

Лишиха 5-има акционери от право на глас в общото събрание
Обновена: 10 ное 2011 17:53 | 10 ное 2011 17:22,
19
БНБ връща контрола върху Общинска банка на София
Снимка: Булфото

Управителният съвет на БНБ лиши петима акционери на Общинска банка от право на глас в общото събрание, съобщиха от централната банка.

Тези акционери притежават повече от 25% от капитала на Общинска банка и според решението на БНБ ще бъдат лишени от право на глас за шест месеца.

Решението на централната банка дава възможност на мажоритарния собственик  - Столична община, да си върне контрола над банката. В момента общината има един представител от общо трима в Надзорния съвет и не може да смени останалите двама, тъй като за това е нужно мнозинство от 75% от гласовете.

Сега Столична община трябва да свика общо събрание, на което другите акционери няма да могат да гласуват, да смени Надзорния съвет и устава на банката, за да си върне контрола над нея. В момента банката се контролира от Христо Ковачки.

Мотивите на БНБ вижте в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
2
 
! Отговори
атом преди 12 години
А някой от Вас направи ли си труда да види в статистиката какво е развитието на банката през последните 6 години?!?зАЩОТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА И ТО БЪЛГАРСКА БАНКА С ПОВИШЕН МЕЖДУНАРОВЕДН РЕЙТИГ! А за простите ѝГЕРБЕРАСИ- отворете търговския регистър и се насладете колко са ПРОСТИ вашите общинари които искат да променят надзорния и УПРАВИТЕЛЕН съвет на ОБЩО Събрание!!!! И след това има корекция в търговския регистър!АМАН ОТ ХОРА БЕЗ ЗНАНИЯ И ПОТЕНЦИАЛ В СОС!ПРИМЕРИ КОЛКОТО ИСКАШ!НО ТОВА ПО КЪСНО
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА Е ДОБРЕ, НО КАТО ЦЯЛО ВЪРТИМ ЕДИН ПАРИ И НАКРАЯ ОТНОВО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ ДУХА НА ДУДУК ИЛИ НА ДОНДУК... КАКТО ДОЙДЕ!
16
1
 
15
 
! Отговори
Евала преди 12 години
Следващата стъпка, като приклю(ат с Ковачки е г-н Банев "Фараона"... Трябва да бъде вкаран в затвора за най-голямото ограбване от времето на масовата приватизация та чак досега - АКБ, Полимери и т.н. и т.н. съсипани дружества умишлено доведени до фалит и източени...
15
3
 
11
 
! Отговори
Коста Иванов преди 12 години
Любо Пъпката направи много яка далавера с общинска банка, сега пере парите си чрез "24 часа" и "Труд". Боко е стопирал разследването срещу пъпката, а той му се отблагодарява като го венцехвали в измекярските си вестници.
14
4
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Така е, болшинството от мениджърите в заводите му в Сърбия гледаха само да откраднат от него и това беше решаващия фактор за провала. Назначаваха се хора, препоръчани от негови хора, които впоследствие се оказа, че са се опитвали само да измъкнат, каквото могат. Имаше обаче и друг фактор и това е Бойко Борисов. Опитваше се да му пречи където и както може.
13
3
 
12
 
! Отговори
за 12 преди 12 години
На кой народ бе хахахаха имуществото му ще отиде в ръцете на другите олигарси. Народа ще свири на дудук.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ковачки е долен мафиот,изгониха го от Сърбия,за провал на няколко приватизирани сръбски завода,сега е време да бъде изгонен и от България,а имущетвото "му' отново върнато на народа.
11
2
 
15
 
! Отговори
IND преди 12 години
До 5.Абе не виждаш ли , че в момента банката се контролира от Христо Ковачки - ей това направиха *** в лицето на Софиански...Дано общината си върне контрола!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко това се прави, за да прецакат Ковачки. Въпросните "акционери" всичките са фирми, свързани с Ковачки. Той има малко на 25% дял в банката
9
6
 
4
 
! Отговори
нали! преди 12 години
Ковачки и Ал.Питроф са ---навсякъде ,....20г.,ПРЕХОД ?
8
12
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Що коментираш, като от дриснята която си написал ти става ясно, че си *** като *** и нищо не си разбрал от новината? Изобщо разбра ли за какво иде реч, та ми пишеш БКП и ГЕРБ? Тц-тц-тц, откога се научихте бе ***, да си пускате компютъра и да влизате в интернет?
7
7
 
12
 
! Отговори
И преди 12 години
БНБ лижат *** яко - това е скоро няма да може даже да се изразява мнение срещу корумпираната власт.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
meto76.blog.bg/biznes/2011/11/10/bnb-lishi-ot-pravo-na-glas-kovachki-v-obshtinska-banka.849187
5
22
 
32
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Ей на това му се вика "ДЕМОКРАЦИЯ" Честит ви 10 Ноември...ГЕРБ=БКП
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
парата е хибаво нещо, въртим едни пари ...
3
4
 
5
 
! Отговори
! преди 12 години
Лапнал, хубу...трай си. И след по и най се пише тире, другарю милионер.
2
5
 
3
 
! Отговори
! преди 12 години
Венсеремос! Абе БНБ, те отдавна си свършиха работата, ве..хахахДнеска или утре, ти се нагуши. 1
1
2
 
5
 
! Отговори
kukoto преди 12 години
Общото събрание на акционерите на банката е свикано за утре ,а не трябва да се свиква както е изложено в публикацията по горе!